Как се сваля букса на коман рейла м57д30

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Как се сваля букса на коман рейла м57д30

Мнение от 796pf2 » 01 Мар 2015, 18:44

Здравейте колеги, някой може ли да ми каже, как се откача буксата на коман рейла на м57д30 е39. Значи, буксата се намира между мотора и торпедната стена, като от горе почти няма видимост единствено се вижда, че има кабелчета и букса. С натискане ли излиза, къде точно трябва да се натисне, ако е така.

Благодаря предварително !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Как се сваля букса на коман рейла м57д30

Мнение от oci » 01 Мар 2015, 22:11

796pf2 написа:Здравейте колеги, някой може ли да ми каже, как се откача буксата на коман рейла на м57д30 е39. Значи, буксата се намира между мотора и торпедната стена, като от горе почти няма видимост единствено се вижда, че има кабелчета и букса. С натискане ли излиза, къде точно трябва да се натисне, ако е така.

торпедна стена :dunno: :banghead: :mhihi:
Ти да не караш танк или подводница :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от 796pf2 » 01 Мар 2015, 23:31

Знаеш ли как става, или повече се вълнуваш от военна техника ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 01 Мар 2015, 23:55

796pf2 написа:Знаеш ли как става, или повече се вълнуваш от военна техника ?

Я сега обясни на всички коя част от твоя мотор е торпедото за да ти кажа и коя е буксата на коман рейла щото той има доста букси :mhihi: . Задай си въпроса като хората ако искаш адекватен отговор. Иначе повярвай ми не знам колко неща знам :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от 796pf2 » 02 Мар 2015, 9:11

1222656423.jpg

Отбелязал съм ти го за да не се луташ из буксите :mhihi: като и да не ти покажа торпедото, вече е ясно за кое говоря.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 02 Мар 2015, 10:22

796pf2 написа:
1222656423.jpg

Отбелязал съм ти го за да не се луташ из буксите :mhihi: като и да не ти покажа торпедото, вече е ясно за кое говоря.

е да ясно е след три поста още. Аз изобщо не знам как модераторите одобряват и допускат по този начин да се публикува подобни теми :dunno:
а към автора понеже това е форум ще съм ти благодарен ако ме образоваваш като ми оградиш по същия начин и торпедото :mhihi:
обикновенно аз свалям колектора защото трябва да се натисне буксата а е на не удобно място

Потребител
Аватар

Мнение от 796pf2 » 02 Мар 2015, 10:59

:smoke: Благодаря за изчерпателния отговор :)

Торпедото няма да ти го отбележа, оставам го плод на твоето въображение :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Мар 2015, 15:10

796pf2 написа:Здравейте колеги, някой може ли да ми каже, как се откача буксата на коман рейла на м57д30 е39. Значи, буксата се намира между мотора и торпедната стена, като от горе почти няма видимост единствено се вижда, че има кабелчета и букса. С натискане ли излиза, къде точно трябва да се натисне, ако е така.

Датчик за налягането в рейл магистралата- буксата се сваля като натиснеш щипките и и дърпаш, лошото е, че понякога заключването не се освобождава от зъбчетата или има замърсяване между буксата и датчика и става по-трудно. А каква е идеята на свалянето на буксата- ако датчика работи коректно...

Торпедо, като автомобилен термин- означава арматурно табло. В началото на миналият век основният им производител е бил германската фирма "Торпедо" , за това името и е станало нарицателно за продукцията и нещо подобно на това да наричаме всички копирни машини "Ксерокс". Думата се е употребявала и в инструкциите на първите съветски автомобили, използва се и настоящем, в руският език. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 02 Мар 2015, 18:37

zvetiko написа:

Датчик за налягането в рейл магистралата- буксата се сваля като натиснеш щипките и и дърпаш, лошото е, че понякога заключването не се освобождава от зъбчетата или има замърсяване между буксата и датчика и става по-трудно. А каква е идеята на свалянето на буксата- ако датчика работи коректно...

Торпедо, като автомобилен термин- означава арматурно табло. В началото на миналият век основният им производител е бил германската фирма "Торпедо" , за това името и е станало нарицателно за продукцията и нещо подобно на това да наричаме всички копирни машини "Ксерокс". Думата се е употребявала и в инструкциите на първите съветски автомобили, използва се и настоящем, в руският език. ;)

а благодаря ти Цветко :clap: за разяснението научих нещо и аз. Явно за хората живяли в миналия век ще е по-лесно с термина торпедо, дано има повече хора от това време и да се включат в темата. Предполагам и амбриаж-съединител е с подобно значение, това означава ли, че трябва да се върнем на двойното амбрииране.
Какво ви става бе хора не може ли да свикнете с новите неща или ще си караме жигулите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 03 Мар 2015, 0:16

На тая букса се закачaт чипoвете тип Power box.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 03 Мар 2015, 0:58

Elesar74 написа:На тая букса се закачaт чипoвете тип Power box.

:yes: и става като торпедо :mhihi: :OT:

Назад към E39