показанията на средна скорост не се променя

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: e90

показанията на средна скорост не се променя

Мнение от fantamaniaka » 02 Апр 2015, 5:48

bmw e39 525 М52 new
Здравейте
на таблото на колата обърнах внимание че не се променя средната скорост
Със копчето отстрани се сменя само ( средна скорост , външна температура , оставащи километри , литри на 100км (който май също не се променят , и едно празно квадратче )
нормално ли е само тези показания да дава ? Също и това с непроменящите се стойности ?
Свалих акумулаотора и резет-нах ЕКУ-то , но резултат нямаше. ( Единственно оставащите километри са мръднали с няколко ( а днес съм минал над 150..)
Къде да търся проблема ?
Благодаря предварително

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N47

Re: показанията на средна скорост не се променя

Мнение от plamen_nedkov » 02 Апр 2015, 10:02

здр.
Може да нямаш проблем! За средната скорост - ако не си "нулирал" данните скоро и колата е карана да кажем 1000+ километра от последното нулиране средната скорост много трудно ще се промени. Нулирай данните за средната скорост с копчето и ще видиш, че след нулиране ще има разлика. За разхода и оставащият пробег - последните километри ако си ги минал с по-нисък среден разход компютъра автоматично ти призчислява оставащият пробег с последният разход и за това ти дава че можеш да минеш повече километри с по-малко гориво. И на мен ми го е правило това на единицата - тръгвам с пълен резервоар - мога да мина 990км по компютър, шофирам 100км извърнградско (разхода пада) и вече по компютър мога да мина 1380 ми е показвало най-много при това с почти 3/4 резервоар.
поздрави

Назад към E39