Твърд маркуч на 530d

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: m57d30

Твърд маркуч на 530d

Мнение от mariyangeorgiev » 05 Апр 2015, 12:34

Здравейте пичове.Купих една е39ка преди седмица.Да не казвам голяма дума по колата всичко е 6.Единственото което ме гложди, че големия маркуч за охлаждането е малко по - твърд от колкото си мисля ,че трябва да е.След като отвия капачката на казанчето за антифриз усезаемо омеква.Също така гледам ,че антифриза(примесен с вода) е почти до капачката и си мисля ,че трябва да е по - малко.Предишният собственик каза,че е сменял термостат и си мисля,че може би не е обезвъздушил колата добре.Съгласни ли сте?И как евентуално да я обезвъздуша?
BMW Lover

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Re: Твърд маркуч на 530d

Мнение от larry_boy » 05 Апр 2015, 18:09

mariyangeorgiev написа:Здравейте пичове.Купих една е39ка преди седмица.Да не казвам голяма дума по колата всичко е 6.Единственото което ме гложди, че големия маркуч за охлаждането е малко по - твърд от колкото си мисля ,че трябва да е.След като отвия капачката на казанчето за антифриз усезаемо омеква.Също така гледам ,че антифриза(примесен с вода) е почти до капачката и си мисля ,че трябва да е по - малко.Предишният собственик каза,че е сменял термостат и си мисля,че може би не е обезвъздушил колата добре.Съгласни ли сте?И как евентуално да я обезвъздуша?

малко по - твърд от колкото си мисля ,че трябва да е - Грешно си мислиш.

След като отвия капачката на казанчето за антифриз усезаемо омеква - А на коя кола не омеква???

е почти до капачката и си мисля ,че трябва да е по - малко - Така е, има си бележки.

И как евентуално да я обезвъздуша - Като Москвич!!! Спираш я на баира с носа нагоре и почваш да форсираш.

п.с. За това последното ... не го вземай много на сериозно :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 05 Апр 2015, 22:14

Имам 523i.
Ни масло бута, ни антифриз. Маркучите са си прилично твърди, защото системата разширява доволно при загряване, все пак е голям обем. Клапанът на капачката мисля сработва на 2 бара, та си мисля че това не бива да те притеснява. Не отвивай капачката на горещ двигател който веднъж е обезвъздушен, ще си вкараш автогол. Ще изплиска антифриза.

Sent from my MB860 using Tapatalk 2
:smoke:

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 06 Апр 2015, 10:49

Така е с тези маркучи, не се вкарвайте във филми и на мойта са си доволно твърди откакто я имам. На дизела системата беше на 1,5 бара по спомен, бензина на 2.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528I
Мечтае да кара: Е60

Мнение от gelermoto » 06 Апр 2015, 13:25

mariyangeorgiev написа:Здравейте пичове.Купих една е39ка преди седмица.Да не казвам голяма дума по колата всичко е 6.Единственото което ме гложди, че големия маркуч за охлаждането е малко по - твърд от колкото си мисля ,че трябва да е.След като отвия капачката на казанчето за антифриз усезаемо омеква.Също така гледам ,че антифриза(примесен с вода) е почти до капачката и си мисля ,че трябва да е по - малко.Предишният собственик каза,че е сменял термостат и си мисля,че може би не е обезвъздушил колата добре.Съгласни ли сте?И как евентуално да я обезвъздуша?

Покарай и виж дали ти губи антифриз

Потребител
Аватар
Кара: m57d30

Мнение от mariyangeorgiev » 06 Апр 2015, 13:48

gelermoto написа:

Покарай и виж дали ти губи антифриз

До момента не. Мисля да изтегля две спринцовки от големите течност да видя. Може би аз се филмирам, но и приятели ,които също имат 530д споделят, че при тях е по-мек.

Sent from my Sony Xperia
BMW Lover

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 06 Апр 2015, 19:34

Тя и тая е малко трудна работа.
Като гледам нивото при мен на студена и топла, разликата в казанчето е драстична. :dunno: :dummy:
Трябва да се гледа само на студено примерно и да се сравнява.
:smoke:

Назад към E39