Твърд маркуч на 530d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- mariyangeorgiev
- Потребител
-
- Кара: m57d30
Твърд маркуч на 530d
Здравейте пичове.Купих една е39ка преди седмица.Да не казвам голяма дума по колата всичко е 6.Единственото което ме гложди, че големия маркуч за охлаждането е малко по - твърд от колкото си мисля ,че трябва да е.След като отвия капачката на казанчето за антифриз усезаемо омеква.Също така гледам ,че антифриза(примесен с вода) е почти до капачката и си мисля ,че трябва да е по - малко.Предишният собственик каза,че е сменял термостат и си мисля,че може би не е обезвъздушил колата добре.Съгласни ли сте?И как евентуално да я обезвъздуша?
BMW Lover
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Re: Твърд маркуч на 530d
mariyangeorgiev написа:Здравейте пичове.Купих една е39ка преди седмица.Да не казвам голяма дума по колата всичко е 6.Единственото което ме гложди, че големия маркуч за охлаждането е малко по - твърд от колкото си мисля ,че трябва да е.След като отвия капачката на казанчето за антифриз усезаемо омеква.Също така гледам ,че антифриза(примесен с вода) е почти до капачката и си мисля ,че трябва да е по - малко.Предишният собственик каза,че е сменял термостат и си мисля,че може би не е обезвъздушил колата добре.Съгласни ли сте?И как евентуално да я обезвъздуша?
малко по - твърд от колкото си мисля ,че трябва да е - Грешно си мислиш.
След като отвия капачката на казанчето за антифриз усезаемо омеква - А на коя кола не омеква???
е почти до капачката и си мисля ,че трябва да е по - малко - Така е, има си бележки.
И как евентуално да я обезвъздуша - Като Москвич!!! Спираш я на баира с носа нагоре и почваш да форсираш.
п.с. За това последното ... не го вземай много на сериозно

Имам 523i.
Ни масло бута, ни антифриз. Маркучите са си прилично твърди, защото системата разширява доволно при загряване, все пак е голям обем. Клапанът на капачката мисля сработва на 2 бара, та си мисля че това не бива да те притеснява. Не отвивай капачката на горещ двигател който веднъж е обезвъздушен, ще си вкараш автогол. Ще изплиска антифриза.
Sent from my MB860 using Tapatalk 2
Ни масло бута, ни антифриз. Маркучите са си прилично твърди, защото системата разширява доволно при загряване, все пак е голям обем. Клапанът на капачката мисля сработва на 2 бара, та си мисля че това не бива да те притеснява. Не отвивай капачката на горещ двигател който веднъж е обезвъздушен, ще си вкараш автогол. Ще изплиска антифриза.
Sent from my MB860 using Tapatalk 2

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Така е с тези маркучи, не се вкарвайте във филми и на мойта са си доволно твърди откакто я имам. На дизела системата беше на 1,5 бара по спомен, бензина на 2.
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
mariyangeorgiev написа:Здравейте пичове.Купих една е39ка преди седмица.Да не казвам голяма дума по колата всичко е 6.Единственото което ме гложди, че големия маркуч за охлаждането е малко по - твърд от колкото си мисля ,че трябва да е.След като отвия капачката на казанчето за антифриз усезаемо омеква.Също така гледам ,че антифриза(примесен с вода) е почти до капачката и си мисля ,че трябва да е по - малко.Предишният собственик каза,че е сменял термостат и си мисля,че може би не е обезвъздушил колата добре.Съгласни ли сте?И как евентуално да я обезвъздуша?
Покарай и виж дали ти губи антифриз
- mariyangeorgiev
- Потребител
-
- Кара: m57d30
gelermoto написа:mariyangeorgiev написа:Здравейте пичове.Купих една е39ка преди седмица.Да не казвам голяма дума по колата всичко е 6.Единственото което ме гложди, че големия маркуч за охлаждането е малко по - твърд от колкото си мисля ,че трябва да е.След като отвия капачката на казанчето за антифриз усезаемо омеква.Също така гледам ,че антифриза(примесен с вода) е почти до капачката и си мисля ,че трябва да е по - малко.Предишният собственик каза,че е сменял термостат и си мисля,че може би не е обезвъздушил колата добре.Съгласни ли сте?И как евентуално да я обезвъздуша?
Покарай и виж дали ти губи антифриз
До момента не. Мисля да изтегля две спринцовки от големите течност да видя. Може би аз се филмирам, но и приятели ,които също имат 530д споделят, че при тях е по-мек.
Sent from my Sony Xperia
BMW Lover
Тя и тая е малко трудна работа.
Като гледам нивото при мен на студена и топла, разликата в казанчето е драстична.
Трябва да се гледа само на студено примерно и да се сравнява.
Като гледам нивото при мен на студена и топла, разликата в казанчето е драстична.

Трябва да се гледа само на студено примерно и да се сравнява.

7 мнения
• Страница 1 от 1