Зов за помощ шантав проблем с климатика ...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Зов за помощ шантав проблем с климатика ...

Мнение от ALFA155Ts » 17 Юни 2015, 15:26

Здравейте колеги опитах се да намеря нещо подобно на моя проблем но не намерих. Колата е 520ка от 96 та година. Колата си я имам от 7 години от 4 години насам климатика не работи натискал съм копчето но не тръгва така и го зарязах не съм ходил по майстори не съм го правил итн. Днес се случи следното чудо :banghead: :banghead: Карах зад камион пушеше и вдигаше прахоляк ... бързо вдигнах стъклата и рязко натиснах копчето за вътрешната циркулация на въздух... и продължих да си карам след около 5 мин... усетих някакъв зверски прилив изведнъж на леден въздух веднага спрях дигнах капака какво да видя :shock: :shock: :shock: перки фучат компресори се въртят чудо :shock: не можах да повярвам .... пак сядам в колата вее не се стой лед хвърля .... натиснах копчето да го спра да видя дали ще тръгне после пак. Натиснах и не иска да спира .... спира чак когато угася двигателя. След многократни опити установих следното. Като натисна копчето на климатика след 4 минути засечени с часовника се включва компресора и перките .... след като натисна копчето да се изключи по същата схема не спира а спира след 4-5 минути ..... не тръгва и не спира веднага :banghead: имам старо управление на климатроника пробвах и със него как ще е ... същата работа разгледах бушони итн. с мойте минимални познания по автоклиматици съм до тук. Ходих при 3 ма майстори в бургас всичките ме отпратиха ... моля за компетентно мнение какво да направя за да тръгва и спира както всички останали коли ... а и за времето което работи се притеснявам въобще дали спира за да си уравновеси налягането ...

Назад към E39