Въпрос за ABS 001
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- iliqnzahariev
- Потребител
-
Въпрос за ABS 001
Момчета,след като ремонтирах ABS блока всичко е наред. Обаче от 3 дни насам ту ми светкат ABS и ESP ту работят и не светят. И така в деня може да светнат може и не. На диагностика показва че елктомотора на ABS . Свалих го смених му четките , монтирах го и пак така. Хем работи ,по някое време спре и така. Пак показва на дигностика ел мотор абс.Какво да правя ???
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Re: Въпрос за ABS 001
Ами кое тогава е наред .
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Колега виж си кабелите и буксите от датчиците към модула,също така погледни си гривите на главините.Ако всичко е наред,значи ремонта не е сполучлив.Аз се справих,но видях бая мъка и много псувни хвърлих 

- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
Аз не мисля, че са ти оправили(уж ремонтирали) блока, но всъщност май са развалили друго в него. Тъй като обиколих няколко майстора, изчетох много теми(не само форуми), и си поиграх с два модула, мога да посъветвам, че ремонта е временно решение, без сигурност и даване на излишни пари.
Премахването на силикона на платката може да прекъсне други връзки(златните кабелчета) които са за това като помпа, CAN комуникация и др. При мен последния блок, преди да си купв чисто нов от EBAY даваше грешка, която блокираше CAN комуникацията и скоростната кутия влизаше в авариен режим, който нямаше връзка със стандартния проблем при този модул.
Така, че или отивай да го "оправя" майстора пак или си купувай нов блок.
Sent from my LG G2 mini using Tapatalk
Премахването на силикона на платката може да прекъсне други връзки(златните кабелчета) които са за това като помпа, CAN комуникация и др. При мен последния блок, преди да си купв чисто нов от EBAY даваше грешка, която блокираше CAN комуникацията и скоростната кутия влизаше в авариен режим, който нямаше връзка със стандартния проблем при този модул.

- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
jivakula написа:Аз не мисля, че са ти оправили(уж ремонтирали) блока, но всъщност май са развалили друго в него. Тъй като обиколих няколко майстора, изчетох много теми(не само форуми), и си поиграх с два модула, мога да посъветвам, че ремонта е временно решение, без сигурност и даване на излишни пари.
Премахването на силикона на платката може да прекъсне други връзки(златните кабелчета) които са за това като управление на помпа, CAN комуникация, връзка с датчици и др. При мен последния блок, преди да си купя чисто нов от EBAY даваше грешка, която блокираше CAN комуникацията и скоростната кутия влизаше в авариен режим, който нямаше връзка със стандартния проблем при този модул.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Аз това го пиша в доста теми и го казвам на всички колеги , които ми се обаждат за ремонт на този модул , но въпреки това голяма част си настояват да се опита ....... положителен ефект има едва при 5 % от ремонтираните модули !jivakula написа:..... мога да посъветвам, че ремонта е временно решение .....
Лошото е ,че има недобросъвестни "майстори" , които остави , че нямат нужните средства за ремонт , работи се с подръчни чук и длето , само и само да се вземе някой лев , ами смело заявяват , че ремонта е 100% гарантиран !
Toва го знаеш , щото си го видял от първа ръка , като си опитал да ремонтираш , друго е като човек сам види за какво иде реч ..... Тези златните нишчици са тънки като косъм , за да се видят понякога е нужна лупа (особено ако при отварянето, силикона се е налепил с фини частици прах от пластмасата , ела да видиш тогава какво става , не можеш да различиш има ли нишка , няма ли ...).jivakula написа:Премахването на силикона на платката може да прекъсне други връзки(златните кабелчета)
Няма какво да отива да го оправя майстора , той ако е могъл да го е оправил още първия път , направо ако се потвърди проблема в блока , да си търси нов и това ми е съвета към всички с проблем в този модул , казвам го за не знам кой н-ти път !jivakula написа:Така, че или отивай да го "оправя" майстора пак или си купувай нов блок.
- iliqnzahariev
- Потребител
-
Да може и да сте прави но когато отидох при майстора (това беше в самото начало след ремонтирането на блока) той изчисти грешките с компа и после карах колата мин 10 ДНИ БЕЗ ДА ИМАМ ПРОБЛЕМИ. След това пак , ту има ABS ,ту няма. Попитах го аз дами може блока да прави тези неща и той каза че не било възможно блока да дава грешка Motor pump. Аз с очите си видях че дава тази грешка на диагностиката!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
iliqnzahariev написа:....той каза че не било възможно блока да дава грешка Motor pump.....

- iliqnzahariev
- Потребител
-
Ами ами преди 3 дни минах през тази процедура с обезвъздушаването и ново спирачно масло. Сега направо ми каза в Сряда при него и започва отначало. Ще му задам въпроса с парите. Ей книга мога да напиша за тоя АBS!!! Аман.
- dak
- младши ентусиаст
-
jivakula написа:Аз не мисля, че са ти оправили(уж ремонтирали) При мен последния блок, преди да си купв чисто нов от EBAY даваше грешка, която блокираше CAN комуникацията и скоростната кутия влизаше в авариен режим, който нямаше връзка със стандартния проблем при този модул.
Колега , колко ти излезе блока от EBAY ? Питам информативно.
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
Аз книга също мога да напиша, и колегата metodi80 също.... и то не само за ABS модула.
Модула е BOSCH от ebay от немска фирма излезе 603 лв. с доставка до врата.
Ако сметнем за ремонти(200 лв.) и после за още един модул, пак втора ръка(300 лв.) и цялата главоблъсканица(един месец без кола и нерви)....... няма смисъл. Купуваш нов, монрираш за 5 мин. и всичко се решава!
Успехи колеги!
Модула е BOSCH от ebay от немска фирма излезе 603 лв. с доставка до врата.
Ако сметнем за ремонти(200 лв.) и после за още един модул, пак втора ръка(300 лв.) и цялата главоблъсканица(един месец без кола и нерви)....... няма смисъл. Купуваш нов, монрираш за 5 мин. и всичко се решава!
Успехи колеги!

- metodi80
- старши ентусиаст
-
jivakula написа: Купуваш нов, монрираш за 5 мин. и всичко се решава!
Зависи .... ако модула е програмиран , да ..... монтира се и се приключва , но ако идва празна черупка (както в повечето случаи) , то трябва да се програмира , но това не е толкова страшно (даваш някой лев на някой да го направи , ако не разполагаш с нужните средства за целта и се приключва ..... а не днеска свети абс-а , утре не свети и т.н ).
- dak
- младши ентусиаст
-
добре де , не може ли да се сложи друг модул различен от 001 и после нещо да се програмира ?
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
dak написа:добре де , не може ли да се сложи друг модул различен от 001 и после нещо да се програмира ?
Може, 002! После доработка на цялата система и модули и програмиране....и готово. Но това не решава проблема.

От къде мога да си поръчам такъв модул 0 265 950 001 нов? Търсих в ибей не намерих. Някой ако може да даде линк от къде мога на нормална цена?Благодаря.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2