Нагар по свещи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Нагар по свещи
Колата е с мотор M52TUB20, пали се на бензин и работи предимно на газ. В по-голямата част си се кара в града на сравнително къси разстояния. На месеца по веднъж се прави извъградски преход по 200км.
Та онзи ден се бях захванал да поправям един спукан мъркуч за газта, че реших да си погледна свещите. И видях следния нагар. Според вас от какво са се образували тези бели отлагания които са доста твърди. Черното е ясно, че е от това дето е работила преди 10 минути студена.
Та онзи ден се бях захванал да поправям един спукан мъркуч за газта, че реших да си погледна свещите. И видях следния нагар. Според вас от какво са се образували тези бели отлагания които са доста твърди. Черното е ясно, че е от това дето е работила преди 10 минути студена.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Нагар по свещи
Онзи ден сменяхме свещи на едно такси. Беше сложил някакви, от които се оплакваше и ги махна буквално след 5 дни. Като ги извадихме имаха отлагания със същия бял цвят, само че не в такива количества. Шефът вика, че от газта се получавали. На твое място бих ги сменил вече тези свещи.
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
Забравих да кажа, че това са NGK Iridium и са на около 20 000км. Нали уж иридиевите свещи имат по-дълъг живот. Явно електрода им издъжа повече но никой не казва нищо за нагара. Защото там където бие искрата е перфектно чисто, но само там.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ALiGaToR написа:Забравих да кажа, че това са NGK Iridium и са на около 20 000км. Нали уж иридиевите свещи имат по-дълъг живот. Явно електрода им издъжа повече но никой не казва нищо за нагара. Защото там където бие искрата е перфектно чисто, но само там.
Колега, според мен нагара е от масло, което влиза в горивната камера. Белият цвят е от добавки в газта. По принцип този двигател е изчислен да работи с четири електродни свещи на NGK, с полуповърхностен разряд, като при тях подаването на искрата е по-различно от стандартното. Едно електродните са някакво газаджийско виждане.
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
zvetiko написа:ALiGaToR написа:Забравих да кажа, че това са NGK Iridium и са на около 20 000км. Нали уж иридиевите свещи имат по-дълъг живот. Явно електрода им издъжа повече но никой не казва нищо за нагара. Защото там където бие искрата е перфектно чисто, но само там.
Колега, според мен нагара е от масло, което влиза в горивната камера. Белият цвят е от добавки в газта. По принцип този двигател е изчислен да работи с четири електродни свещи на NGK, с полуповърхностен разряд, като при тях подаването на искрата е по-различно от стандартното. Едно електродните са някакво газаджийско виждане.
Кой нагар е от масло? Ако приказваш за черния е точно от богата смес която е от работата след студен старт и карането на къси разстояния. А както казах колата малко преди да ги извадя я запалих да работи на едно място а не беше палена от 2-3 дена. Черния нагар толкова не ме притеснява колкото ме притеснява този белия, който е доста наслоен и е много корав. А ако всичкия този нагар е от масло, защо тогава на всичките свещи е еднакво наслоен.
А колкото до това че са едноелектродни това е по предписание от NGK. Моделът им е BKR6EIX (иридиева).
Според вас да ги сменям ли тези свещи вече? Дошло ли им е времето според вас?
6 мнения
• Страница 1 от 1