Покупка на бензинов автомат?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Покупка на бензинов автомат?
Здравейте, изчетох няколко подобни теми, но не намерих някои неща, които ме интересуват в тях. Та, предстои покупка на е39 и съответно търся най-икономичният и здрав вариант, като се колебая между двата мотора 2.0, 2.3, 2,5 и 2.8. (запознат съм с осмаците и не ми вършат работа, за това моля да не ми ги препоръчвате). Горе долу въпросите ми са следните:
1. Всички е39тки ли са с двоен ванос?
2. Всички от изброените от мен мотори ли са с една и съща скоростна кутия?
3. Чупат ли се често автоматиците им, тъй като вече съм правил основен ремонт, само че на дизелова петица с американска GM кутия? А като проучвах за х5цата ми, пак бях попадал на доста мнения, че автомата им е слабо място? (тук става въпрос за бензиновите, като предполгам същитре кутии са и на петиците?)
4. Има ли причина да търся кола преди или след определена година за да избегна някой нежелан проблем, който е бил оправен с времето или не е бил присъщ за по-старите години?
5. Првдполагам всичките двигатели дават около 15л в града и 10л. изън него, като разликата ще е само в динамиката и цената при покупка?
1. Всички е39тки ли са с двоен ванос?
2. Всички от изброените от мен мотори ли са с една и съща скоростна кутия?
3. Чупат ли се често автоматиците им, тъй като вече съм правил основен ремонт, само че на дизелова петица с американска GM кутия? А като проучвах за х5цата ми, пак бях попадал на доста мнения, че автомата им е слабо място? (тук става въпрос за бензиновите, като предполгам същитре кутии са и на петиците?)
4. Има ли причина да търся кола преди или след определена година за да избегна някой нежелан проблем, който е бил оправен с времето или не е бил присъщ за по-старите години?
5. Првдполагам всичките двигатели дават около 15л в града и 10л. изън него, като разликата ще е само в динамиката и цената при покупка?
Последна промяна mit-kong на 25 Окт 2015, 9:15, променена общо 1 път
- SHeRiFa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2.0i
- Мечтае да кара: Е38 4.4i
Re: Покупка на бензинов автомат?
1. Не
2. Не
3. Случва се
4. По-новите имат повече екстри,при старите ,трябва да ги добаваш ти (ако не са добавени).
5. Много зависи как е поддържан дадения двигател.Може 2.8 да гори като 2.0 много е относително.
2. Не
3. Случва се
4. По-новите имат повече екстри,при старите ,трябва да ги добаваш ти (ако не са добавени).
5. Много зависи как е поддържан дадения двигател.Може 2.8 да гори като 2.0 много е относително.
Andare Dopo Dio!
От коя година, започват да слагат двойния ванос? И може ли да разпозная, двигателя при оглед без да проверявам рамата?
Най-вероятно, ще се спра на автомобил в добро състояние, а не на опредешена кубатура, (задължителнон двоен ванос), но скоростната кутия също би била от решаващ фактор и искам да помоля някой по-запознат да каже, кои кутии, на кои мотори, през кои години са по-издръжливи и икономични?
Най-вероятно, ще се спра на автомобил в добро състояние, а не на опредешена кубатура, (задължителнон двоен ванос), но скоростната кутия също би била от решаващ фактор и искам да помоля някой по-запознат да каже, кои кутии, на кои мотори, през кои години са по-издръжливи и икономични?
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
2.8 е супер и ако нямаш проблем с данъка и застраховката е по-добре такава с газ, отколкото 2.0 на бензин. Иначе харчи яко, до 40л/100км като я настъпиш на макс. От Стара Загора до Бургас може да си глътне 1 резервоар. 2.0 и 2.3 си вървят, но ако са 3ма в колата стават мудни и изпреварването е трудно, в общи линии не са за фукане и агресивно каране, а за возене и магистрала. Инче са много балансирани мотори всичките и усещането при шофиране е много приятно. За кутиите не мога да ти кажа, при по-стари коли е повече до поддръжка, отколкото до фабрична здравина. Имай предвид, че щом я продават ще има кусури за поправяне.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
expl0de написа:2.8 е супер и ако нямаш проблем с данъка и застраховката е по-добре такава с газ, отколкото 2.0 на бензин. Иначе харчи яко, до 40л/100км като я настъпиш на макс. От Стара Загора до Бургас може да си глътне 1 резервоар. 2.0 и 2.3 си вървят, но ако са 3ма в колата стават мудни и изпреварването е трудно, в общи линии не са за фукане и агресивно каране, а за возене и магистрала. Инче са много балансирани мотори всичките и усещането при шофиране е много приятно. За кутиите не мога да ти кажа, при по-стари коли е повече до поддръжка, отколкото до фабрична здравина. Имай предвид, че щом я продават ще има кусури за поправяне.
Това за 40л/100км сериозно ли го каза?
SHeRiFa написа:1. Не
До колкото разбрах на по-новите екземпляри се слага М54, това ли имаш в предвид, защото основно питах дали има е39тки с мотори с един ванос или без ваноси, тъй като съм се ориентирал към двойния?

- s73r01d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530iA '02 Sedan
- Мечтае да кара: E39 530iA '02 Sedan
- Детайли за колата: M54B30
ZF 5HP19
Търси 530 след 2002, мотора освен че харчи малко масло други дертове няма, ZF кутия, ако е поддържана (смяна на масло) е вечна. Динамиката е много прилична, разхода 17/100 газ в София, 12/100 на магистралата с 140-160.
Много още мога да ти разказвам ако имаш по-конкретни въпроси, аз изчетох много преди да се спра на такава.
Много още мога да ти разказвам ако имаш по-конкретни въпроси, аз изчетох много преди да се спра на такава.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Не. Има си М52 с един и с два ваноса. Препоръчвам ти 528-цата, доволен ще останеш и от вървене и от рзход. Моята в момента в Плевен ми дава 17-18 газ градско. Кара се предимно студена, сутрин 8-9 километра и вечер толкова. Извънградското ми е 9-10 газ без значение пусната ли е климата или не. С автомата не съм имал проблеми, карам я от 2007-ма до сега, сменял съм му маслото само.
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
mit-kong написа:SHeRiFa написа:1. Не
До колкото разбрах на по-новите екземпляри се слага М54, това ли имаш в предвид, защото основно питах дали има е39тки с мотори с един ванос или без ваноси, тъй като съм се ориентирал към двойния?
можеш да ги различиш , отпред ваноса е дубъл

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Мерси на всички за информацията. Можете ли да ме просветлите повече само как седят нещата със скоростите, че това ме притеснява най-много? Читави ли са или си се чупят редовно? И има ли кутия на определен двигател, по-добра (и като икономия и като здравина) от кутия на друг двигател, защото ако е така ще избирам колата по кутията, а не по двигателя, тъй като нов двигател е около 1500лв, а ремонта на автомата е 3000лв?
ПС. Също така има ли как при огледа да проверя какво е състоянието на кутията, да я тествам по някакъв начин?

ПС. Също така има ли как при огледа да проверя какво е състоянието на кутията, да я тествам по някакъв начин?

- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520/540
- Мечтае да кара: Е39
Автомата си е кеф, така че скачаш и пробваш да не рита и да потегля на баири и я взимаш. Сменяш едно масло след покупката и си свиркаш. Ако имаш толкова големи притеснения, купи си една ръчка с голям двигател, поне да си правиш кефа. Автоматите на BMW не са никак лоши спрямо доста други марки коли, но всичко е до късмет.

- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
mit-kong написа:, тъй като нов двигател е около 1500лв, а ремонта на автомата е 3000лв?![]()
Явно тази дето я пушиш , яко хваща. Ще сменям дилъра

Кой ви ги пуска тези пинчери...
първо - че автомат се чупи всеки ден. Не че не се чупи ама...
Второ - че ремонта струва 3 бона. В повечето случаи "ремонта" е смяна на масло и филтър + ъпдейт на софта и ... оп 3 бона

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
... да не говорим, че има във форума втора ръка автомати като за М52 за по 300 лева.
- SHeRiFa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2.0i
- Мечтае да кара: Е38 4.4i
Мен ми стана интересно колегата @Vacheto какво трябва да значи "да тръгва на наклон" не съм карал автомати който да тръгват на наклон.Да стои на 1 място,но да тръгва......малко ми е сложно да си го представя.
Andare Dopo Dio!
- W140_S600_V12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
- Мечтае да кара: S65 AMG
А да не говорим, че ако е много голям наклона всички автомати изпускат.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2