Въпроси относно печка за е39 530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с 200 и пак е малко
- Мечтае да кара: драгстерите да плачат
Въпроси относно печка за е39 530д
Здравейте! Колата е е39 530д 184к.с.
Имам няколко въпроса относно печката/
1. ВИНАГИ(независимо от околната температура) когато отключа колата, започва да се чува някакъв звук от двигателя и се чува или докато запаля колата или докато мине 30сек-1 минута не знам точно кога спира.
2. Колко точно трябва да стопля тази печка, ако това което чувам е печката,защото не я усещам много много
Благодаря.
Имам няколко въпроса относно печката/
1. ВИНАГИ(независимо от околната температура) когато отключа колата, започва да се чува някакъв звук от двигателя и се чува или докато запаля колата или докато мине 30сек-1 минута не знам точно кога спира.
2. Колко точно трябва да стопля тази печка, ако това което чувам е печката,защото не я усещам много много
Благодаря.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Въпроси относно печка за е39 530д
Печката се включва при външна температура под 6 градуса и под 70 градуса на охладителната течност. За да се включва винаги, когато отключиш, вероятно някой/и от температурните сензори не работи коректно - печката работи с този за външна температура и този за температура на двигателя. Ако и двата сензора са ОК, много е вероятно да има проблем с управлението на печката/платката й/, вследствие на проникнала влага.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Не му се включва печката, а циркулацията, ел помпата долу започва да върти. Нямам идея до колко е проблем, ако изобщо има.
Моята въртеше до края на юли с всяко отключване на колата, после спря, след като не беше палена около 25 дни... и сега не се включва
Моята въртеше до края на юли с всяко отключване на колата, после спря, след като не беше палена около 25 дни... и сега не се включва

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Да, ако е само бучене без пушеци, циркулационната помпа се включва. Но също говори за проблем с управлението на печката... При мен беше така и сега съм с извадени букси, понеже в един момент беше нарушена CAN комуникацията и отказаха половината екстри в колата. Като й извадих буксите, само печката не работи сега...
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с 200 и пак е малко
- Мечтае да кара: драгстерите да плачат
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Ще ти отговоря, но имаше голяма тема малко по надолу за печката, може да пишеши, прочетеш там. Най-вероятно печката ти, не е отключена и принудително няма да може да я пуснеш без да се отключи. Най-лесно може да се провери дали работи чрез диагностика.
Ето темата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=178951
Ето темата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=178951
6 мнения
• Страница 1 от 1