Конденз по капачката на двигателя
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Конденз по капачката на двигателя
Здр колеги ,днес след като навъртях 40 км градско,спирам и проверявам масло и антифриз ,забелязах че има кондез по капачката на двигателя ,тоес бяло-жълтеникава смес ,точно като пресякано масло ,това вече ми се случва няколко пъти от преди месец,забърсвам я и пак така ,не губи антифриз и масло ,температура нормално,двигателя работи добре,маслото е наред като цвят и свойства,колата я карам веднъж седмично понеже ползвам друга,след като я паля веднъж седмично ,пали-по трудно и отначало претриса двигателя ,след това е наред,след консултация в сервиз на БМВ ми казаха че е нормално ,след като истива двигателя в ниски температури навън да се образува кондез е цилиндрите и оттам и по трудното палене после ,тъй като капачката е най-висока точка отива там ,след смисане с масло се получава така ,но въпреки всичко бих помолил за вашето мнение ,за което благодаря предварително ,Весела Коледа на всички ентусиасти 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Не би трябвало да е проблем.
Този въпрос съм го срещал неколкократно от собственици на Porsche към редакторите на специализирани за Porsche списания. Отговора винаги е, че е нормално, докато тази смес е малко. Кога смятат, че натрупването вече не е малко е друг въпрос. Вероятно тогава ще има и други признаци, че нещо не е наред.
Този въпрос съм го срещал неколкократно от собственици на Porsche към редакторите на специализирани за Porsche списания. Отговора винаги е, че е нормално, докато тази смес е малко. Кога смятат, че натрупването вече не е малко е друг въпрос. Вероятно тогава ще има и други признаци, че нещо не е наред.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
6 мнения
• Страница 1 от 1