Проблем: Как се сменя акумолатор на БМВ 525 ТДС?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW_Man1974
- Потребител
-
Проблем: Как се сменя акумолатор на БМВ 525 ТДС?
Здравеите колеги и честита коледа, разбрах че ми е паднал акумолатора на колицата, но някои колеги ми казаха че колата е пълна с електроника и ако го изключа и заменя с нов ще занули стоиностите на компютара ще загуби настроики и ще изгуби вразката между главния компютър и ключа а нали знаете че в ключа има чип който изпраща сигнал до компютъра иначе неможе да запали.
Какво ще ме посаветватвате от 2 дни колата ми седи на улицата а са празници никои сервиз не работи незнам какво да правя как да си пребера сакровището от пътя, помогнете да спасим едно БМВ в беда, надявам се на вашите барзи отговори, основателни ли са моите притеснения и как да сменя акумолатора без поражения на електрониката!!!
Какво ще ме посаветватвате от 2 дни колата ми седи на улицата а са празници никои сервиз не работи незнам какво да правя как да си пребера сакровището от пътя, помогнете да спасим едно БМВ в беда, надявам се на вашите барзи отговори, основателни ли са моите притеснения и как да сменя акумолатора без поражения на електрониката!!!
БМВ 525ТДС е супер машинка!
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
- BMW_Man1974
- Потребител
-
Вадя стария и слагам другия така ли? А дали акумолатор 74 ампер часа може да подкара колата.
БМВ 525ТДС е супер машинка!
- shnitzera
- ентусиаст
-
колега миналият месец го смених свалих стария сложих новия не сьм имал проблепи всичко си трьгна както си беше но старият беше 74 на бош с него купих колата слабичак идва сега сложих 95 стартов ток 800 акомулатора е на гига ват произвеждали ги вош а и пасва идеално на мястото цената 173 лв но разбрах че вече доста са скочили
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
А на мене някой може ли да ми каже къде седи тоя акумолатор, че прерових целата кола и не намерих нищо. Само под задните седалки не съм гледал още. Егаси тия немци как са го скрили...

- shnitzera
- ентусиаст
-
Като отвориш багажника в дясно под кората.Svetlyo написа:А на мене някой може ли да ми каже къде седи тоя акумолатор, че прерових целата кола и не намерих нищо. Само под задните седалки не съм гледал още. Егаси тия немци как са го скрили...![]()
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
- shnitzera
- ентусиаст
-
Айде и аз тука да питам, момциии .... къде е казанчето за спирачна течност беее
:Е39 520,
ей така гледах:

ей така гледах:

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
ivoo написа:shnitzera написа:къде е казанчето за спирачна течност
Като застанеш пред колата сваляш десният филтър на климатика а след това и пластмасата на която лежи. Също така се сваля и въздуховода към десният вентилатор. Там стои сервото /СКРИТО/.
Ляво бате, от страната на волана.
маречков не четеш какво пише колегата.
каза като застанеш пред колата десния филтър
чаткаш ли
и на мен са ми казвали че е там но не съм го виждал.
за акумулатора аз ония ден си взех 97ah 800a. става дума за 525 тдс.
тока на утечка ми е голям към 500 милиампера. чувал съм че като се заключи колата чак след 30 мин и падал тока на утечка така ли е
каза като застанеш пред колата десния филтър

тока на утечка ми е голям към 500 милиампера. чувал съм че като се заключи колата чак след 30 мин и падал тока на утечка така ли е
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
hellbull написа:маречков не четеш какво пише колегата.
каза като застанеш пред колата десния филтърчаткаш ли
Чаткам бе мой, ама да не някой да налее спир. течност у компа

- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Тука като гледам става весело
Така, че да обобщим...
Отваряш багажника, след това кората от дясно - сменяш акумулатора !
(не трябва да го търсиш при двигателя, под седалките, сеннците, жабката и т.н. щото няма да го намериш !!!)
После отваряш капака на двигателя и капака на филтъра за климатика от страната на кормилото, махаш въпросния филтър, после и въздуховода и после дъното на кутията на филтъра...
Има казанче - отваряш казанчето - сменяш съдържанието ама със същото, че после ще имаш проблеми...
Погледни пак в скобите - написаното важи и за въпросното казанче

Така, че да обобщим...
Отваряш багажника, след това кората от дясно - сменяш акумулатора !
(не трябва да го търсиш при двигателя, под седалките, сеннците, жабката и т.н. щото няма да го намериш !!!)
После отваряш капака на двигателя и капака на филтъра за климатика от страната на кормилото, махаш въпросния филтър, после и въздуховода и после дъното на кутията на филтъра...
Има казанче - отваряш казанчето - сменяш съдържанието ама със същото, че после ще имаш проблеми...
Погледни пак в скобите - написаното важи и за въпросното казанче

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2