Странен шум - помощ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Странен шум - помощ
Когато запаля колата да работи на място 520 I, сранният шум го няма.
Когато обаче тръгна и колата си върви се чува странен шум, като едно виене или стържене отпред от предницата. В движение като изключа от скорост за да не се бърка шума на двигателя със странният шум , този щум си стои. Като спря на място колата, шумът намалява и спира. Двигателя си мърка и работи много добре. ОТ КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧАВА ТОЗИ СТРАНЕН ШУМ КОЛЕГИ-БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Когато обаче тръгна и колата си върви се чува странен шум, като едно виене или стържене отпред от предницата. В движение като изключа от скорост за да не се бърка шума на двигателя със странният шум , този щум си стои. Като спря на място колата, шумът намалява и спира. Двигателя си мърка и работи много добре. ОТ КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧАВА ТОЗИ СТРАНЕН ШУМ КОЛЕГИ-БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 m44b19
Ами ако е лагер, колкото повече засилваш толова повече ще се чува едно виене. А ако е много заминал лагера, то със малка скорост ще стърже...
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
gvt_bg написа:гумите са 16 цола - лети джанти. този шум го имам от 2 месеца. Двигателя работи супер. Данеби да е лагер или от спирачките-феродото. Как да разбера
Не това - какви са гумите марка и модел??
Почти съм убеден че е от тях, при мен е така със зимните Good Year
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
Да, ама човека пише че като спре на място ,шума намалява или изчезва. Следователно не е свързано с движението на колелата.cable написа:Не това - какви са гумите марка и модел??gvt_bg написа:гумите са 16 цола - лети джанти. този шум го имам от 2 месеца. Двигателя работи супер. Данеби да е лагер или от спирачките-феродото. Как да разбера
Почти съм убеден че е от тях, при мен е така със зимните Good Year

- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
Ivoo май си прав, аз си мислех, че като намалява и спира и звука намалява и спира, а то чак като спре започва да намалява и спира.
ясно, значи аз съм в грешка.
ясно, значи аз съм в грешка.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
Колеги щесе опитам дави го обясня по-подробно. Колатами е 520 БЕНЗИН
Значи паля си колата и двигателчето си мърка супер. Запозвам да потеглям и си карам например с 80 км. Още от самото тръгване на колата се чува този странен шум - нещо като виене или стържене. Когато съм вав движение с колата изключвам от скорост и двигателчето се работи като чесовник-мърка си, като колата се движи по инерцие и този странен шум пак си се чува. Когато започвам да спирам например на стоп шумът си го има , а едва като спря на место изчезва. Двигателя си работи перфектно. В движение си го форсирам например като исключа от скорост и си работи супер само тва шумолене да не би да идва от лагер на главина или от гумите. Като съм на място с колата и си давам газ на свободна скорост този шум го няма
Значи паля си колата и двигателчето си мърка супер. Запозвам да потеглям и си карам например с 80 км. Още от самото тръгване на колата се чува този странен шум - нещо като виене или стържене. Когато съм вав движение с колата изключвам от скорост и двигателчето се работи като чесовник-мърка си, като колата се движи по инерцие и този странен шум пак си се чува. Когато започвам да спирам например на стоп шумът си го има , а едва като спря на место изчезва. Двигателя си работи перфектно. В движение си го форсирам например като исключа от скорост и си работи супер само тва шумолене да не би да идва от лагер на главина или от гумите. Като съм на място с колата и си давам газ на свободна скорост този шум го няма
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Може да е от гумите - ако се движиш по чист асфалт да ти шуми от грайфера.
Ако ти е метален звука по-вероятно е да е лагер на главина - или да иска да си заминава вече,или по-лошият вариант да е превъртял(да си е направил легло - трябва да сменяш главината или да и набиеш няколко центъра)
Като се движиш по асфалт и си сам на платното пробвай да завиваш плавно наляво - надясно;като завиеш ако ти спира шума значи имаш лагер от противоположната страна.
Само внимателно със завиването да не станем за резил
Ако ти е метален звука по-вероятно е да е лагер на главина - или да иска да си заминава вече,или по-лошият вариант да е превъртял(да си е направил легло - трябва да сменяш главината или да и набиеш няколко центъра)
Като се движиш по асфалт и си сам на платното пробвай да завиваш плавно наляво - надясно;като завиеш ако ти спира шума значи имаш лагер от противоположната страна.
Само внимателно със завиването да не станем за резил

шумът не е от гумите щото го правеше и с летните гуми. Незнам дали може да го прабвам на някой стен за спирачките. Задните гуми да си въртят без да се движат предните да видя дали ще изчезне шумът. ако изчезне не е от двигателя, щото той си мърка супер. Остава да е от лагерите или нещо друго по предната ходова част
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
Dozo написа:Лагер на алтернатора?
той ще се чува и когато е на място, както каза колегата по-горе - вдигни я на повдигач и завърти колелата едно по едно, ако е от лагер, главина, ламарина и тем подобни няма начин да не го чуеш.
п.п. ...а инъче всички разбрахме, че двигателя ти мърка

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46