Как да разбера дали ми е счупена водната помпа ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Как да разбера дали ми е счупена водната помпа ?
Как да разбера дали ми е счупена водната помпа ?двигателя беше замразнал и го запалихме кво трябва да е станало ? помагаите че маи ме чаката ремонти
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
Ми той като е бил замръзнал не е трябвало да го палите! А ако се е скапала помпата няма да циркулира водата и ще прегрее мотора (в общи линии)
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега ,моя съвет е да отидеш и да ти прегледат всичко по двигателя ,помпи,термостат,радиатори,иако има нещо да се сменя,не чакай да се случи лошото,успех 

Нищо лично ,Просто бизнес !
Re: Как да разбера дали ми е счупена водната помпа ?
Колега със какъв кураж го запалихте мотора? А той до сега със вода ли беше,че да замръзне?v_i_p написа:Как да разбера дали ми е счупена водната помпа ?двигателя беше замразнал и го запалихме кво трябва да е станало ? помагаите че маи ме чаката ремонти
Не ти е счупена помпата, колега. Ти беше с Лукоил-ския антифриз, дето станал на каша. Ако беше замръзнал тогава трябваше да се тормозиш, но ако все пак държиш да си спокоен, свали я и виж вътре турбинката. Ако е пластмасова и е превъртяла около оста си, я сменяй, ако е метална качвай помпата и карай като луд.
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега ти тази кола караш ли я изобщо,ако не кажи,ако да ,ако има проблем с помпата ще загрява колата 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
Ако е прецакана водната помпа трябва да загрява понеже няма циркулация на охладителната течност.Трябва да я свалиш и да видиш турбинката дали е превъртяля около оста си,ако е превъртяла сагаш нова помпа и газ.
Пуснато на: 15 Яну 2008, 1:36 Заглавие:
В никакъв сервизен режим не минава колата. Светва лампата и продължаваш да си даваш газ, ако не я видиш. А ако караш като мощен гъзар на една страна, лампата ти се пада точно под обръча на волана и си даваш газ като пич, докато ДВГ-то затегне. Моя случай е подобен, ако не бях влязъл в тунела на магистралата за Сф да видя червеното сияние, щях да си карам до край.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2