BMW 520i 1996 гаснене

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW 520i 1996 гаснене

Мнение от tedi_todd » 26 Яну 2008, 22:05

Здравейте BMWта, преди няколко дни си взех един 5-ак (E39 520i 09.1996 ) и сега трябва да го отърва от някои болежки, за да се возим с кеф и двамата. :D...
Този форум го чета от няколко месеца и Мнооого полезни теми и мнения изчетох, и това ме насочи окончателно към 520i (сега засега).

Колата която взех е доста запазена, ( :?: ) и работи добре, но има едно неприятно ГАСНЕНЕ ....4-5 пъти ми се случи за няколко дни... значи, карам си на 3та с нормална газ ...около 3000rpm и набирам, и изведнъж колата придръпна веднъж - все едно гасне и пали веднага, щото съм в движение...и си кара след това без проблем. Това ми се случи 2-3 пъти. Другото - запалил съм мотора и работи на място и просто ей така хоп... и е угаснала..... и това ми се случи 2 -3 пъти за няколко дни:arrow: от там си вадя заключението, че така става и в движение...

В Камор казват :arrow: няма проблем... в Благоевград я включих на компютър и те казват, че е ехтра, ....

Имал ли е някой от вас подобен проблем, или идея за решаването му?

Благодаря предварително :yes:
Последна промяна tedi_todd на 28 Яну 2008, 6:34, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 26 Яну 2008, 22:45

Колега ,вече може и банално да звучи но мисля че може да е от датчик на колянов или разпределителен вал,поне при мен бяха същите симптоми и се оказа на колянов вал датчика ,който има 2 вариянта ,или да е заминал и да се сменя-180 лв ,или да е замърсена буксата му и да дава грешка,но това би трябвало да ти го покаже на диагностиката ,успех :winky:
Нищо лично ,Просто бизнес !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 27 Яну 2008, 1:21

смени си свещите колега ако не си и всички филтри :!:
да я караш с здраве и добре дошъл в 520's TeaM 8) :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual

Мнение от savo_ » 27 Яну 2008, 9:56

Датчик на коляновия вал ;)

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 27 Яну 2008, 23:50

И аз мисля, че това го прави датчика на коляновия вал, понеже е от време на време.
От друга страна, би трябвало на диагностиката да е записана грешката.

Потребител
Аватар

Мнение от tedi_todd » 28 Яну 2008, 6:31

Значи, първо я закарах колата в Камор, и там ми казаха...че "няма сериозни течове по двигателя"... и аз се посмях малко...и след час я наплатих. (там най-вероятно са истрили паметта като се замисля)
След няколко дни я гледаха в сервиза вБлагоевград и там първо показа някакви грешки ... пича реши да ги изчисти и да пробва пак, така и направи и казва - няма проблеми... да, ама след няколко дни ще направя диагностика пак и ще гледам май Завръщането на Грешките ми се струва

Дали може да ми посочите къде е въпросния Датчик на коляновия вал, ако го има в този сайт http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=11&fg=05

...а дали да стигна до него сам, или по-добре да не барам там??

Назад към E39