Крушки за Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Крушки за Е39

Мнение от vemca » 27 Фев 2008, 9:29

Миналата година сложих ксенон, и когато карам на къси, оранжаво-жилтия габарит не ми харесва как седи :( бях си намерил китайски сини габаритчета изглеждаше много добре, но трептяха и изгоряха, сега инвистирах в хела блу лайт, но пак ми свети жълто, така ли трябва !? Някой да им представа къде мога да намеря крушчици за габарити да свети бяло/синъо или нещо близко до ксенон?! А какъв е размера на крушката на дългите!? :uups:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 27 Фев 2008, 10:17

за габаритите -има едни китайчета диодни търсиш бели ...те светят много ксеноново :mhihi: мнооого бледо синьо до бяло ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 27 Фев 2008, 12:07

Колега, вземи си един "очички" от колегата Civic и ще забравиш за габарити и тн. Можеш да видиш за какво ти говоря в подписа ми. Много лесно и просто се монтират ;) .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vemca » 27 Фев 2008, 13:27

Колега, вземи си един "очички" от колегата Civic и ще забравиш за габарити и тн. Можеш да видиш за какво ти говоря в подписа ми. Много лесно и просто се монтират

Колега, аз съм с обикновенни фарове, става ли ?! колко камъка ще излезе тази гъзариика :) ?! :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 27 Фев 2008, 14:48

Става и на обикновени фарове, дори перфектно. обърни се към колегата 55 лева е цялото удоволствие. Успех ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 28 Фев 2008, 0:02

bmwmania написа:Става и на обикновени фарове, дори перфектно. обърни се към колегата 55 лева е цялото удоволствие. Успех ;)

А трептят ли като ги пуснеш ?? Защото аз съм сложил едни но трептят и за да не трептят вързах и крушките да светят (в коша при двигателя).
Доста кончета в един обор.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 28 Фев 2008, 1:42

emok написа:
bmwmania написа:Става и на обикновени фарове, дори перфектно. обърни се към колегата 55 лева е цялото удоволствие. Успех ;)
А трептят ли като ги пуснеш ?? Защото аз съм сложил едни но трептят и за да не трептят вързах и крушките да светят (в коша при двигателя).

Знаеш ли че трептят..... :evil: а твойте оправиха ли се като върза крушките?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 28 Фев 2008, 1:46

тва в синио хм. няма ли да е по добре ако е като оригинала :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 28 Фев 2008, 2:05

BMW-E39 написа:тва в синио хм. няма ли да е по добре ако е като оригинала :)

Да ти кажа мислех си да сменя диодите, ама не ми се сваля пак фара, че при мене е малко по сложно - не съм с оригинални "очи" и свалянето и монтирането е да си е.е :confused: Иначе незнам, всеки си има вкус, на мене ми харесва почвече щото ми се връзва с ксенона...... 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 29 Фев 2008, 22:38

bmwmania написа:Абе знаеш ли че трептят..... :evil: а твойте оправиха ли се като върза крушките?

Да оправят се ама нали си светят в коша на двигателя и нямам кора под мотора и като я оставя някъде на габарити и е тъмно и много селско се вижда светлината на габаритите под мотора.
Ако имаш кора нямаш грижи. Оставил съм си фасонките във фара за да няма дупка и съм си запоил крушките за кабели и така съм ги вързал.
Обяснявам си трептенето с това че нали е платка и е изчислена за даден товар на крушката а диода естествено е с много по-малък почти нищожен и като си вържеш и крушката всичко заспива.
Тея рингове с който си къде са сложени пред или зад стъклото (кръглото )?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 29 Фев 2008, 22:48

Мисля, че спокойно можете да замените габаритните крушки с около 30-ина ома 5W или повече ватови керамични съпротивления.
Така ще се запази консумиранта мощност, но няма да светят крушки в коша ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 29 Фев 2008, 22:51

noiseless написа:Мисля, че спокойно можете да замените габаритните крушки с около 30-ина ома 5W или повече ватови керамични съпротивления.

Как се връзва ? На ( + ) последователно ли ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 29 Фев 2008, 23:28

emok написа:
noiseless написа:Мисля, че спокойно можете да замените габаритните крушки с около 30-ина ома 5W или повече ватови керамични съпротивления.

Как се връзва ? На ( + ) последователно ли ?

Резисторът всъщност няма (+) и (-), така че няма значение, кой край къде ще вържеш. В случая е важно стойността да е около 30 ома, за да се получи консумация от порядъка на 5W, колкото е и крушката на габарита. Ако не си много сигурен отиди при някой, който слага аларми да не стане някоя беля.
Иначе резистори за целта аз намерих в "Пулсатор".
Успех.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 29 Фев 2008, 23:45

noiseless написа:Резисторът всъщност няма (+) и (-), така че няма значение, кой край къде ще вържеш. В случая е важно стойността да е около 30 ома, за да се получи консумация от порядъка на 5W, колкото е и крушката на габарита. Ако не си много сигурен отиди при някой, който слага аларми да не стане някоя беля.
Иначе резистори за целта аз намерих в "Пулсатор".
Успех.

Знам че резистора няма поляризация но имах в предвид дали има значение на плюсовия или на минусовия кабел да го сложа?
Макар че като се замисля - то е крушка и няма да има значение.
поправи ме ако греша.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 29 Фев 2008, 23:57

Не грешиш ;)

Следваща

Назад към E39