Крушки за Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Крушки за Е39
Миналата година сложих ксенон, и когато карам на къси, оранжаво-жилтия габарит не ми харесва как седи
бях си намерил китайски сини габаритчета изглеждаше много добре, но трептяха и изгоряха, сега инвистирах в хела блу лайт, но пак ми свети жълто, така ли трябва !? Някой да им представа къде мога да намеря крушчици за габарити да свети бяло/синъо или нещо близко до ксенон?! А какъв е размера на крушката на дългите!? 
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
за габаритите -има едни китайчета диодни търсиш бели ...те светят много ксеноново
мнооого бледо синьо до бяло 
emok написа:А трептят ли като ги пуснеш ?? Защото аз съм сложил едни но трептят и за да не трептят вързах и крушките да светят (в коша при двигателя).bmwmania написа:Става и на обикновени фарове, дори перфектно. обърни се към колегата 55 лева е цялото удоволствие. Успех
Знаеш ли че трептят.....
BMW-E39 написа:тва в синио хм. няма ли да е по добре ако е като оригинала
Да ти кажа мислех си да сменя диодите, ама не ми се сваля пак фара, че при мене е малко по сложно - не съм с оригинални "очи" и свалянето и монтирането е да си е.е
bmwmania написа:Абе знаеш ли че трептят.....а твойте оправиха ли се като върза крушките?
Да оправят се ама нали си светят в коша на двигателя и нямам кора под мотора и като я оставя някъде на габарити и е тъмно и много селско се вижда светлината на габаритите под мотора.
Ако имаш кора нямаш грижи. Оставил съм си фасонките във фара за да няма дупка и съм си запоил крушките за кабели и така съм ги вързал.
Обяснявам си трептенето с това че нали е платка и е изчислена за даден товар на крушката а диода естествено е с много по-малък почти нищожен и като си вържеш и крушката всичко заспива.
Тея рингове с който си къде са сложени пред или зад стъклото (кръглото )?
Доста кончета в един обор.

- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Мисля, че спокойно можете да замените габаритните крушки с около 30-ина ома 5W или повече ватови керамични съпротивления.
Така ще се запази консумиранта мощност, но няма да светят крушки в коша
- noiseless
- младши ентусиаст
-
emok написа:noiseless написа:Мисля, че спокойно можете да замените габаритните крушки с около 30-ина ома 5W или повече ватови керамични съпротивления.
Как се връзва ? На ( + ) последователно ли ?
Резисторът всъщност няма (+) и (-), така че няма значение, кой край къде ще вържеш. В случая е важно стойността да е около 30 ома, за да се получи консумация от порядъка на 5W, колкото е и крушката на габарита. Ако не си много сигурен отиди при някой, който слага аларми да не стане някоя беля.
Иначе резистори за целта аз намерих в "Пулсатор".
Успех.
noiseless написа:Резисторът всъщност няма (+) и (-), така че няма значение, кой край къде ще вържеш. В случая е важно стойността да е около 30 ома, за да се получи консумация от порядъка на 5W, колкото е и крушката на габарита. Ако не си много сигурен отиди при някой, който слага аларми да не стане някоя беля.
Иначе резистори за целта аз намерих в "Пулсатор".
Успех.
Знам че резистора няма поляризация но имах в предвид дали има значение на плюсовия или на минусовия кабел да го сложа?
Макар че като се замисля - то е крушка и няма да има значение.
поправи ме ако греша.
Доста кончета в един обор.

- noiseless
- младши ентусиаст
-
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2