Какъв е тоя резервоар на Е39?Има ли някои инфо?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BoyVel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA вече:)
Какъв е тоя резервоар на Е39?Има ли някои инфо?
Здравейте колеги! Искам да ви попитам някой има ли информация за резервоара на това купе.Той е 60 литра.Проблемът който имам е, че когато стрелката стигне 15 литра на манометъра (или мъничко преди тях,около 2 милиметра), помпата засмуква въздух
Когато купих колата,декември, карах си и светна лампата,не помня точно колко километра съм минал, но изведнъж падна мощността падна и колата угасна
!Следващият път минавах през Семинарията,има лек наклон,пак засмука въздух и.....Вече лампата дори и не светва!!!! Не е ли малко тъпо хубава скъпа лимузина като тая да има такъв тъп проблем?
Ако някой знае нещо по въпроса да сподели,мерси 
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
до колко знам Е39 са с два пласмасови резервоара , а ако греша некои да ме поправи.. сигнорно нещо помпата ти се ебава щото в моята рядко има над 15 литра 
Да, резервоарите са два и при мене. Само ми е интересно зашо на единя пише "DIESEL" пада се от към шофера , а на другия нищо....... този от към капачката на резервоара. А иначе и в моя много рядко има повече от 15-20 литра, само ако нещо се ходи некаде........ но нямам никакви проблеми. По мое мнение ти е заминала помпата в резервоара....... 

- BoyVel
- кандидат ентусиаст
-
Имах подобен проблем с друга марка кола.Ако подкачващата помпа е здрава , провери колко ти е чист резервоара . От колата с която имах подобен проблем , след демонтаж на резервоара , източихме 10 литра гелообразна маса , която не пропускаше нафтата.Ако имаш боклуци , като изчистиш резервоара си купи течност , която я има само в сервизите на BMW за профилактика на дизеловата помпа - вадят се входящия и изходящия маркуч на ДП , забождат се в шишето и т.н. По-добре да ти го направят в сервиз - ефекта е поразителен.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Ако не ти се дават пари за оригинална БОШ-овска помпа(мисля около 300лв. беше) ... гледаш минималното количество на нафта в резервоара да е 30л. и си караш и тва е 
- BoyVel
- кандидат ентусиаст
-
BoyVel написа:emok ти си ми пътеводна звезда за тая кола мерси!!!!
Преди година и аз като я взех моята и на мене така все някой ми помагаше - та гледам и аз да съм в полза.
Готиното е че бях чел доста за този проблем и когато ми се случи за пръв път миналото лято не се изпошашках и да звъня на 100 майстора а просто се обадих на един приятел да ми донесе 5л. дизелче , повъртях малко да подкачи и си тръгнах нормално. Цялата работа е от помпата на резервоара. Просто и идва времето - не съм карал с малко гориво винаги е било между 25-40л. Ще я сменям някой щастлив ден ,но дотогава като останат 30л и тичам да пълня догоре и никакъв проблем.
Доста кончета в един обор.

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
и аз го имам тоя проблем от 1 седмица, мисля да ходя да го оправям, но за сега просто си сипвам по чесвто нафтичка
- BoyVel
- кандидат ентусиаст
-
- kiki
- Потребител
-
- Кара: E39 530D
Този проблем го отстраних преди една седмица. Смених помпата VDO струва между 140 и 180лв. Моята работеше но нямаше достатъчно лимит. Проблемът е че като не ти работи помпата от единия резервоар не прехвърля в другия и единият става блато. Сега всичко е наред. Помпата най-често се прецаква когато си караш колата с малко гориво.
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
BoyVel написа:asasin сподели каде си ходил на сервиз ма качествен,специално за резервоари.![]()
още не съм ходил мисля да ходя в дару защото после ти дават гранция
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3