какви мотори стават на Е28 ???
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: какви мотори стават на Е28 ???
1 000лв. за мотор със скороти, кардан и саденето... до никаде няма да стигнеш.
Най-добре инвестирай парите в "освежаване" на твоя двигател
Най-добре инвестирай парите в "освежаване" на твоя двигател

- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Единствено м20б25 се вписва в тези изходни данни , според цените на мотори втора ръка и съпътсващите ги разходи и трудности при имплантиране . Което не е зле все пак 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Мирише ми на М50Б25 на мен работата 
Голяма производителност, евтина потдръжка(сравнително), не особенно трудна трансплантация, държи на издевателства, държи на турбиниране със сток карантия(тествано държи 350 турбо коня на колелата със напълно сток карантия)

Голяма производителност, евтина потдръжка(сравнително), не особенно трудна трансплантация, държи на издевателства, държи на турбиниране със сток карантия(тествано държи 350 турбо коня на колелата със напълно сток карантия)

значи м20б25 27 28 търсим аз то най добре ако не е свален двигателя и като казвам смяната влиза дефакто аз ще платя на моите хора да доидат да го свалят и да го видим как работи и тъка
)

бла бла блаааа
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Ако си твърдо решил че ще сменяш двигатела и то с бюджет 1 000лв. и си се ориентирал към М20Б25 (вписва се горе доло) може да пишеш на Явор той има такъв за точно 999лв. 

- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
"Двигател м20б25 (оборудван) + скорости-800лв." - това е от е30 в "Продава части ..." 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
За мен мотора за е28 е м30б35 от е34, има си оригинални части за присаждане, а нека да гори и да не върви.
avram1985 написа:значи м20б25 27 28 търсим аз то най добре ако не е свален двигателя и като казвам смяната влиза дефакто аз ще платя на моите хора да доидат да го свалят и да го видим как работи и тъка)
1. Ако ще искаш нещо пъргаво - М20В25 - предполагам няма да ти допадне, а ще има нужда и от преработки.
2. М20В27 отново няма да ти хареса като пъргавина, ползата при него е ниския разход и големия въртящ момент при ниски обороти. (Приемаме, че двигателят е ОК).
3. М20В28 - такова животно ще трябва да се потрудиш да намериш. Ще ти бъде трудно, освен ако предишният собственик не го е сътворил на базата на М20В25, колянов вал от М52В28 и ако не ме лъже паметта - биели от М20В20.
Ако някой друг не го е направил - ти ще се заемеш ли с това?
Lenco написа:За мен мотора за е28 е м30б35 от е34, има си оригинални части за присаждане, а нека да гори и да не върви.
Лично за мен това е по-добра идея от предишните три, макар и ще трябва да се направят нови лапи, друга скоростна кутия, кардан и да се поработи върху електрониката. Скоростните кутии на е34 Getrag 260 за 3.5-литров мотор не са от най-добрите. При условие, че искаш да си спестиш изработка на нови лапи - можеш да се опиташ да намериш 3.5-литров мотор от е28, е24 - второ поколение и последните е23. Някои от тези модели (зависи от годината на производство) са с Getrag 265 кутия, която е по-добра от 260. Мотроникът на тези модели е 1.0 или 1.1. Мотроник 1.3 за е32 и е34 е малко по-пипнат в сравнение с предишните модели. Много може да се говори...
Може да се направи и хибрид М30 - тоест блок от старите модели с глава и колектори от е32 и е34. Може да намериш, но едва ли... блок М30 с 93.4 мм бутала и да ползваш колянов вал от по-новите модели - така ще увеличиш и обема до към 3.6 литра - това, обаче, едва ли ще го направиш.
Нека за момента да спрем дотук.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Bavarcho написа:Ако ще слага М30Б35 то поне да е с турбина.
Защо? Да докара 350 или повече конски сили?
Нали гони нещо около 200 конски сили, съвсем друг е въпросът, че няма как да влезне в бюджет от 1000 лева.
Но може да "чипоса" М30В35 и да докара към 245 к.с.
Впрочем, вероятно ще бъде доволен и от М30В28 с неговите скромни 184 коня.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Сега очаквайте да се намеси Явор и да ви каже как М30 е най-калпавия мотор създаван от БМВ някога - смях

Моето мнение е че М30 си е чудесен мотор, стига да се пипне както трябва, но пипането струва кинти, но се прави сравнително .... рядко - един път на 500-800+ хил. км

Моето мнение е че М30 си е чудесен мотор, стига да се пипне както трябва, но пипането струва кинти, но се прави сравнително .... рядко - един път на 500-800+ хил. км

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:Сега очаквайте да се намеси Явор и да ви каже как М30 е най-калпавия мотор създаван от БМВ някога - смях![]()
![]()
![]()
То не е само на Явор това мнение

А твоето... дам чудесен мотор е, щото в резервоара можеш да пикаеш, в капачката за маслото може да сереш и м30-та пак ще върви

А за пипането... за тия пари дето ще пипнеш едно м30 да върви колкото стоково м60б30, едно м50б25 ще го направиш да върви колкото ферари ф40

- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
M30 e един чудееесен двигател. Дибело железо и правен със стабилна инженерна мисъл да издеяни много. Има немалко случаи където такива двигатели карат по 500-600 хиляди километра от както са произведени и чак тогава се отварят .. още работещи, за ревизия.
Според мен, ако ще се прави суап с М30 е най-логичното да се сложи 3,5 .. така или иначе загробваш време и пари - поне сложи най-големия та да си спокоен. Шведите имат също много примери с турбинирани М30ки които са абсолютно сток и на 0.6 0.7 бара надналягане си карат много. Също и само една гарнитура хубава да разреди 1 идея и си карат на бар, бар и нещо... което отива 400+ конье.
За разхода - да... има го в повече, не е никак малък. Ако обаче ще ти е ежедневка ... биеш една газова спринцовка и си караш.
А най-хубавото е, че всичко може да стане с оригиналдъ части и не е нужно да разчиташ някой да ти преправи нещо и да стане уникална бройка в света
Според мен, ако ще се прави суап с М30 е най-логичното да се сложи 3,5 .. така или иначе загробваш време и пари - поне сложи най-големия та да си спокоен. Шведите имат също много примери с турбинирани М30ки които са абсолютно сток и на 0.6 0.7 бара надналягане си карат много. Също и само една гарнитура хубава да разреди 1 идея и си карат на бар, бар и нещо... което отива 400+ конье.
За разхода - да... има го в повече, не е никак малък. Ако обаче ще ти е ежедневка ... биеш една газова спринцовка и си караш.
А най-хубавото е, че всичко може да стане с оригиналдъ части и не е нужно да разчиташ някой да ти преправи нещо и да стане уникална бройка в света

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
0.6-0.7
Пък м50 кара със стокова карантия на 1 бар без проблем и вади 350 коня на колелата

Пък м50 кара със стокова карантия на 1 бар без проблем и вади 350 коня на колелата