какви мотори стават на Е28 ???
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
Re: какви мотори стават на Е28 ???
Mr Charger написа:Е, хайде и аз да се изкажа неподготвен, че ме засърбя клавиатурата, като чета тази тема. Човекът иска мощен, пъргав, икономичен и практичен мотор - е отговора е пределно ясен, това е само М30Б28. Това е "Real Steel".![]()
Мощен - всички знаят, че държи прекрасно и на турбиниране;
Пъргав - защо пък да не е ако всичките 184 коня са си на мястото;
Икономичен - тоя мотор може спокойно да се докара до 7,5 на дълъг и 14 на градско, кой квото ще да говори. Ако е с качествен бензин и по-надолу ще отиде;
Практичен - е това няма разваляне, ако има свежо масло и антифриз.
Няма какво да говорим, М30 мотора е най-доброто за всеки, това го знаят и децата в детската градина, ха-ха![]()
Много правилно, мойта е с тоя мотор , но го карам на газ, щото един дето сигурно вече са му изсъхнали и двете ръце ми разбърника дебитомера и се принудих да и сложа газ, щото разхода се качи леко до около 40л. градско и вървежа си е... мамата, но на газ се получи доста добре 10-11 извън града без значение от натоварването, а градско над 14 досега не е качвала, изключителен мотор е 2,8, особено ако се разхожда без проблем до 7500 оборота и търси още ама немаме пътища

колеги мотора мие м20б20 маи маи тъка се води нормалния двигател на е28 520
)) до това дали ще види бял свят проекта само времето ще покаже аз ще си пусна обява че търся м30б28 със там екстрите му скорости , диф и кабели пък каквота сабя покаже аз още от началото бях тръгнал стази идея 2.8 е добрият избор мсиля
пък и е28 с двигател 2.8 супер звучи
))

пък и е28 с двигател 2.8 супер звучи

бла бла блаааа
а ето я и обявата
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
бла бла блаааа
по тая обява не се виждат снимки, а иначе е28 528 си е класика, една от най-добрите коли които съм карал, а колко нови е наказала, най и е хубаво от 240 нагоре, тогава е пълна лудница, а звука на мотора е като мъркащо котенце 

- M.Velichkov
- ентусиаст
-
- Кара: ретро ръжди
Колега надявам се искал си да кажеш 140 

Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......
не 240 съм искал да кажа, трябва някой път да направя клипче и да го пусна, на километраж е правено почти 280, но на GPS показвапоказва малко над 240, максималната не е проблем при мойта кола, проблем е че сега е с по-високо окачване и не може да се кара толкова бързо, но напролет нещата ще си дойдат на мястото
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Е са съвсем офф топик стана, ама човек ти с какъв размер гуми и джанти я караш тая кола та ти дава 40км/ч отклонение

- M.Velichkov
- ентусиаст
-
- Кара: ретро ръжди
Минава към фън

Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......
- DMC
- младши ентусиаст
-
- Кара: E12 528
- Мечтае да кара: Renault Alpine A110
- Детайли за колата: E12 528i '78, Zypressengrün M30B28
Йеее, 240км/ч с Б28!
На M5 и дават 251км/ч макс.
На M5 и дават 251км/ч макс.
- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Една обява, тточно като за автора на темата: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=267887 300 лв. смятай до 1000 има да се отпуснеш за спирачки и окачване
Лично мнение, че едно М52Б28 или Б30 (231к.с.) би паснал перфектно на едно Е28 за всекидневка , която да е с приличен разход и що годе задоволителен вървеж, най-общо казано. А иначе В8 си е баш мотора, но това е др, тема!

Лично мнение, че едно М52Б28 или Б30 (231к.с.) би паснал перфектно на едно Е28 за всекидневка , която да е с приличен разход и що годе задоволителен вървеж, най-общо казано. А иначе В8 си е баш мотора, но това е др, тема!
SHARK-а му е майката!!!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
BRAAT написа: Б30 (231к.с.) би паснал перфектно на едно Е28 за всекидневка
Нали знаеш че тоя мотор в 28ца са доста малко хората в БГ дето ше го подкарат.
Иначе доста приятен, знам едно момче (не влиза в форума, по разни причини) с такъв мотор в 30ка и е задоволителен.

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
аз бих сложил в8 дори и 3 ,3.5, 4 ,4.4 къвто има според мен това е мотора за 28мицата ще стане убииствена ....,а тези старите мотори не си заслужава да се коментират не живеем в началото на 80десетте 

bedrock city racing
- kompi
- младши ентусиаст
-
По темата: колега, според мен най-добре за тези пари да си "пуснеш" едно м20б25 и тва е. За 1000 лв толкова! Ако искаш да е нещо сравнително в добро състояние, успех!
Сучииии!
КОЛЕГИ , тази там обява хич не ми звучи добре а ина4е и аз не виждам много смисъл в този стария двигател а този в8(а в8 не е ли малко тромав като двигател то ясно че като е 3.5 ще има тяга не за друго но всички японски са макс ам макс в6 ) едва ли ще ми се побере в джоба а тази е28 2.8 дет се продава може да я взема цялалата за тази цела тъка че очаквам снимки и ако става я взимам
))

бла бла блаааа