Вкараване на БМВ от USA!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Вкараване на БМВ от USA!

Мнение от Giorceto » 31 Окт 2004, 13:42

С много хора говорих и все различни мнения чух. Значи първо ми предложйиха М3 '03 от Америка, за 90000 лева с акциз и ддс. Много съмнителна оферта, коато по мой изчисления колата трябва да струва там не повече от 20000 $, другото което ме изненада е че докараването на кола от там излиза 1000$ защото колата се докарва с кораб в контейнер, контейнера събира 4 коли а цената на един докаран контейнер е 4000$. Недостатъка обаче е, че колата ти я оставят в Турция и от там си я докарваш сам.
Инересно ми беше да питам, реални ли са тези цени или колата е крадена? И откъде мога да проверя колко вървят вотра употреба колите в УСА? Смиъсл нещо като мобиле.де ама за Америка. Имаше и една оферта за С-класа 03' 420 ЦДИ за 85000 лева с всички екстри?
:) Благодаря предварително
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 31 Окт 2004, 14:05

http://www.ebay.com

това, което по-точно те интересува е:

http://motors.listings.ebay.com/Passeng ... overrideZ1

:wink:
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Re: Вкараване на БМВ от USA!

Мнение от Turturelo » 31 Окт 2004, 15:43

GIORCETO написа:по мой изчисления колата трябва да струва там не повече от 20000 $,

абе как Е46 М3 в USA ще струва под $20 000?! Преди няколко дни говорих с един неосведомен философ по подобни въпроси - нова в магазина струвала $30-35 000.. тук имаме няколко човека живеещи в USA и каращи //М, ако на мен не вярвате допитайте се до BMW M POWER и alx .. както виждате от линка на Енджи цената е такава ама на коли на 3 години .. Ако бяха по $20 000 да съм си взел одавна една!

да, има отъркаляни коли за по толкова...

Ако си решил да се тръшкаш такива пари за кола, купи си я от Германия или от тук!

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 31 Окт 2004, 19:26

АААААААА момента със гайчен ключ 17,8 примерно има ли го,или си е с европейските болтчета :roll:
Защото вуйчо ми е в Щатите и ми вкара оферта за наливно Е30 или каквото си пойскам там но спомена нещо за тея мизерни размери в цолове и сантиметри.И тогава става ФЪН 8)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Окт 2004, 23:32

www.kbb.com

www.edmunds.com

това са 2 "швакета" във уса.

цените на старо са 2 вида:

"trade-in" - колко ще ти даде автокъщата като им я "продадеш" когато си купуваш новата.

"retail" - е цената която автокъщата се опитва да вземе като я продава след това.

разликата на 2те числа е печалбата за автокъщата (минус разходи да се оправи ако трябва нещо да и се прави).

уличната цена варира някъде между двете стойности (примерно като я купуваш от човек).

ебай по принцип бие към "trade-in" стойноста...

контейнера е $2500 и събира 2 коли.

немските коли във америка са си със метрични гайки и болтове. американските са си със "стандартни" (инчове) навсякъде по света :) напоследък обаче почнаха да ги правят със метрични и тях.

една шега- кво значи "бмв"? - "buy metric wrenches" "купи си метрични ключове" ;)

ако имате въпроси- питайте ;)
Последна промяна alx на 31 Окт 2004, 23:35, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Giorceto » 31 Окт 2004, 23:32

Turturelo написа:...

Владо при положение че на мене тука ми я продават 90000 лва с акциз я сметни колко трябва да струва там. Аз не казвам че струва, казах просто че ако найстина цената на докараната кола тука е 90 то там трябва да са я взели под 20000$ А това каква е реалната им стойност ... ми мисля точно за това съм пуснал тема.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 01 Ное 2004, 9:48

Да бе ... ма неможе :) Смятай кво дърво е :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Ное 2004, 11:04

GIORCETO написа:
Turturelo написа:...

Аз не казвам че струва, казах просто че ако найстина цената на докараната кола тука е 90 то там трябва да са я взели под 20000$ А това каква е реалната им стойност ... ми мисля точно за това съм пуснал тема.

Все пак ако отвориш мобиле.де и направиш сметка, те и останалите коли идват тука на доста ниски цени, но става. Хората си имат канали и т.н. Ако намериш начин да си провериш колата и да получиш гаранция от този,който ти я доставя,че всичко ще е ок, не виждам какъв е проблема да пробваш. Другия вариант е да обиколиш 2-3 автокъщи,които доставят коли от Канада и Щатите, да разпиташ на каква цена може да дойде това,което искаш и да се ориентираш къде е истината... 8)
Never mistake motion for action...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Ное 2004, 15:35

a 03 m3 със 20к мили на нея във отлично състояние има "trade-in" стойност $39800.

като имаш напредвид че това е най-ниската и стойност- тази на която автокъщата я купува (+- $2000) и на нея "простосмъртен" краен потребител (като нас) не може да я вземе. "уличната цена" на този автомобил е около $43к.

1 година кола не е изгодно. най-голям пад на цените има на 3та-та година- когато колата излезе от гаранция (или пазара се наводни със пресни изходящи лизинги- повечето лизинги са за 2 или 3 години)

та така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Ное 2004, 18:12

При цена $40к в Щатите, тук може да дойде на 90к лв. ако има някаква игра с мито, акциз и ДДС. Което е доста вероятно в БГ все пак... Иначе една проста аритметика: $40к = 64к лв. + около 25к ддс и акциз (с Евро 1) + 2к за докарване = 91к лв. грубо. Все от някъде по тези разходи може да се спести.
Never mistake motion for action...

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Giorceto » 01 Ное 2004, 23:04

Важното е че офертата е реална. Точно това ми беше въпроса исках някой кат alx да каже как вървят горе долу там, защото ми се струваще че крадена ще дойде ама както гледам се оказва реална оферта :)

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 02 Ное 2004, 12:48

Абе дайте да отворим един завод за БМВ в БГ и като отпаднат всички акцизи, мита и тям подобни, да видите как всички ще караме М3 :)
MORE BEER!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 02 Ное 2004, 13:53

бате Слави, добри идеи имаш.. ;)
може на мястото на Кремиковци да го отвориме.. :)
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

Назад към Извън Темата