Покупко-продажба на кола с пълномощно
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Колега ти когато си вземеш договора за Покупко-Продажба от Нотариуса можеш да отидеш сам заедно с талона да ти сменят собственоста на колата по талона в КАТ...така че ти когато имаш договор Покупко-Продажба не е задължително да си сменяш талона,можеш да я караш и с талона на друго име..както при мен я карат в момента...важно е да имаш документ който е издаден от Нотариус да сочи на твое име...затова Нотариус иска бележки от Продавача за да ги приложи че не дължи данъци и прочие...
Ето ти един пример...тук е по-различно от колкото коли с нов внос!
Собственика е софиянец и колата е БМВ... с рег. номер СА 4334 АС,ти си софиянец и купуваш колата от собственика чрез договор Покупко-Продажба и колата става вече твоя собственост а талона си е СА 4334 АС с името на другия софиянец(двамата имате по един договор че сте извършили прехвърляне на движимо имущество)...така няма от какво да се притесняваш!Караш си и когато искаш можеш да си смениш талона по собственост и ако искаш можеш и номерата да смениш но все пак си от един и същ район и не е задължително (само името сменяш-мисля че е около 20-30 лв-не съм сигурен,защото ако сменяш и номера там се плаща както при нов вснос по същия начин)
Затова ако например купувача е от Варна тогава задължително си сменя и номерата които трябва да са с В .. .. .. заради местоживеенето-от КАТ ще ти го издадат!
Това е от мен доколкото съм запознат!
Ето ти един пример...тук е по-различно от колкото коли с нов внос!
Собственика е софиянец и колата е БМВ... с рег. номер СА 4334 АС,ти си софиянец и купуваш колата от собственика чрез договор Покупко-Продажба и колата става вече твоя собственост а талона си е СА 4334 АС с името на другия софиянец(двамата имате по един договор че сте извършили прехвърляне на движимо имущество)...така няма от какво да се притесняваш!Караш си и когато искаш можеш да си смениш талона по собственост и ако искаш можеш и номерата да смениш но все пак си от един и същ район и не е задължително (само името сменяш-мисля че е около 20-30 лв-не съм сигурен,защото ако сменяш и номера там се плаща както при нов вснос по същия начин)
Затова ако например купувача е от Варна тогава задължително си сменя и номерата които трябва да са с В .. .. .. заради местоживеенето-от КАТ ще ти го издадат!
Това е от мен доколкото съм запознат!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
cucko написа:Колега ти когато си вземеш договора за Покупко-Продажба от Нотариуса можеш да отидеш сам заедно с талона да ти сменят собственоста на колата по талона в КАТ...така че ти когато имаш договор Покупко-Продажба не е задължително да си сменяш талона,можеш да я караш и с талона на друго име..както при мен я карат в момента...
Срока за прехвърляне след сключване на договор за покупко-подажба е 14дена....
Давността на договора е 2г.
От личен опит, ти казвам да внимаваш МНОГО!!
Ти си човека, който дава парите и всички по схемата, включително нотариуса само те скачат.
Аз купих кола чрез посредник, нотариуса се разписа като селски кмет без да погледне, че липсва декларация за съгласие на жената на собственика за продажба. В КАТ отказаха регестрация, изкарах си го на посредника /мой познат/ и голям скандал на нотариуса. Посредника ходи до другия край на България да търси собственика заради липсващите деклараций.
Въобще избягвай сделки с посредници или много внимавай при сделки!
Ти си човека, който дава парите и всички по схемата, включително нотариуса само те скачат.
Аз купих кола чрез посредник, нотариуса се разписа като селски кмет без да погледне, че липсва декларация за съгласие на жената на собственика за продажба. В КАТ отказаха регестрация, изкарах си го на посредника /мой познат/ и голям скандал на нотариуса. Посредника ходи до другия край на България да търси собственика заради липсващите деклараций.
Въобще избягвай сделки с посредници или много внимавай при сделки!
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ама в кат що ти искат декларациите,те са за пред нотариуса 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
павката написа:ама в кат що ти искат декларациите,те са за пред нотариуса
И аз това се чудя....може би отива в КАТ с пълномощно и явно затова...
То само един договор оправя всичко..другото си е като такси и стикери!
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3