Петрола отново...
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
liloff написа:Ех нормално да почне да се вдига. В момента цените са стресови, заради панаира преди няколко месеца. Нереално ниска е цената на барела. ОПЕК са решили да си построят някой друг остров в Дубай като се възползват от кризата
Той пазара още си се възстановява от сривовете. Ще падат цените макс още веднъж и ще почнат леко да се катерятАз съм доволен. По-добра цена на LPG-то не съм виждал от години
Така ги построяват че направо спират работа а

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Утре ( по-точно ) днес вече газта ще е 76ст. .... Такава цена от десетилетия не съм виждал... Честито на колегите... На бензина не успях да зърна ква е ама и тя е паднала със сигурност... Вече дори взех да се притеснявам от тая ниска газ... Със сигурност тая няма да я бъде дълго...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
TUZara` написа:Дано да падне под 1.50...може 1.49 да е ма да е отдолу..Друга е гледкатапсихическата нагласа е различна кат почва с 4
Недей бърза че пак ще стане задръстване...днеска с кеф си сипах за 40 лв А96 и супер се кефя и не знам кога пак ще пълня...послено бях заредил миналата година...така че тая цена ме устройва...защото газаджиите и метанджиите ще тръгнат на бензинец...дето ще е наравно колкото беше на газ и метан..до сега..

p.s. Вчера резервоара ми беше 1/2 а имай предвид че дрифтвах 2 часа без спиране-чак се бях поизпотил и смъкнал левия джам след това си тръгнах резервоара ми е 1/3 а днес като сипах за 40 лв. стигна до последната чертичка преди 60-те литра на бензиномера...тъй че кога ще го изхабя че да си сипя пак...

- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Абе аз май на такива цени последно карах като взех книжка после не помня да са били толкова ниски 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Че той метана нормалната му цена е 20-30ст/кг.
Друг е въпроса лицето Любо Ганев как под протекцията на някой червен боклук вкара метанеца в България и убеди бакшите колко яко било да се кара на метан, как можело да минат хиляди километри с метан и т.н.
После като видяха как масово простите хорица почнаха да си слагат метанови уредби бавно му качиха цените. И така сега е 1.47 + кризата = 1,60.
Газта падна за сметка на това, честито на колегите.
Бензина удържа позициите за момента - днес Карера 100 беше 1,84, преди Нова година като зареждах за последно беше 1,85, така че...
Друг е въпроса лицето Любо Ганев как под протекцията на някой червен боклук вкара метанеца в България и убеди бакшите колко яко било да се кара на метан, как можело да минат хиляди километри с метан и т.н.
После като видяха как масово простите хорица почнаха да си слагат метанови уредби бавно му качиха цените. И така сега е 1.47 + кризата = 1,60.
Газта падна за сметка на това, честито на колегите.
Бензина удържа позициите за момента - днес Карера 100 беше 1,84, преди Нова година като зареждах за последно беше 1,85, така че...
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Имаите предвид че цените са доста високи при нас попринцип. В сравнение с 60цента/литър в щатите. Имайте предвид че във Венецуела струва 2-3 стотинки на литър петрола.
Хич не ми е ясно като ги пишете тея неща замисляте ли се?
Галон в Щатите като бях последно там беше колкото литър тук.
Щатите имат Тексас... и по филмите са ги давали онези сондички как лекичко се навеждат и цоцат сладичко. Ние нямаме находища за сметка на това имаме Нефтохим и купуваме суровини от много места. Да са живи и здрави Ромпетрол, ОМВ и другите вериги, които макар и малко, внасят гориво в БГ.
Колкото до коментара на колегата за метана, много е прав. Супер забавно е. Метана принципно е правилното гориво за градски транспорт. Таксиджиите също са си прави. Те гонят най-изгодните лв/км. За нормален лек автомобил... аз лично съм против, поради елементарните съображения, че трябва да търся метан станция на точно определени км., за разлика от газ-та, която е достъпна на всяка бензиностанция. А и не губя толкова от динамиката на колата при нормални обстоятелства. Тъжно е, че в големите общини няма добри регулативни норми, които да контролират броя и качеството на таксиметровите услуги (както в Ню Йорк и Лондон например). Това води до момент, в който има много таксиметрови коли на пазара от всякакъв вид, доста лошо техн.състояние на много от тях и крайно неприятна услуга в общия случай. Искам да направят такситата в София като в Лондон... примерно да решат че Hyundai Sonata е софийското такси и да има само такива... а не всякакви кошници боядисани някак си...
Колкото до бензина... максимум още едно поевтиняване и ще почне пак да се възстановява. Не е вярно, че караме най-скъпото гориво в Европа. Това го пишат хора, които не са ходили навън, но е вярно че нашият бензин е ужасно некачествен, което не мога да си обясня. Принципно твърдението: "Еди кой си е тъпак/изедник/крадец/убиец/...." не подхожда на интелигентен човек...
Няма повече да извъртам темата, че ще ми се карат
Галон в Щатите като бях последно там беше колкото литър тук.
Щатите имат Тексас... и по филмите са ги давали онези сондички как лекичко се навеждат и цоцат сладичко. Ние нямаме находища за сметка на това имаме Нефтохим и купуваме суровини от много места. Да са живи и здрави Ромпетрол, ОМВ и другите вериги, които макар и малко, внасят гориво в БГ.
Колкото до коментара на колегата за метана, много е прав. Супер забавно е. Метана принципно е правилното гориво за градски транспорт. Таксиджиите също са си прави. Те гонят най-изгодните лв/км. За нормален лек автомобил... аз лично съм против, поради елементарните съображения, че трябва да търся метан станция на точно определени км., за разлика от газ-та, която е достъпна на всяка бензиностанция. А и не губя толкова от динамиката на колата при нормални обстоятелства. Тъжно е, че в големите общини няма добри регулативни норми, които да контролират броя и качеството на таксиметровите услуги (както в Ню Йорк и Лондон например). Това води до момент, в който има много таксиметрови коли на пазара от всякакъв вид, доста лошо техн.състояние на много от тях и крайно неприятна услуга в общия случай. Искам да направят такситата в София като в Лондон... примерно да решат че Hyundai Sonata е софийското такси и да има само такива... а не всякакви кошници боядисани някак си...
Колкото до бензина... максимум още едно поевтиняване и ще почне пак да се възстановява. Не е вярно, че караме най-скъпото гориво в Европа. Това го пишат хора, които не са ходили навън, но е вярно че нашият бензин е ужасно некачествен, което не мога да си обясня. Принципно твърдението: "Еди кой си е тъпак/изедник/крадец/убиец/...." не подхожда на интелигентен човек...
Няма повече да извъртам темата, че ще ми се карат

А падна 100цата на екото на 1.5 отивам да пълня сите варели, инак е36цата е пълна, астрата днес я напълних, утре пак, нафатта е 1.69, а95 е 1.60, цената е сравнително приемлива, но ако падне с още 10ст, смятайте, че ше напълня 1 тон бензин и поне 500л нафта, да има за греене, са като доде режима, че и газта спре и на газ немоа са топла. 

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2