Важно за Армеец!
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dizle
- Дружба Дринк Тийм
-
- Кара: Само на БИРА !
spens_82 написа:и аз съм чувал от пострадали познати които имат каско във армеец ,че искали протокол от кат
Не всичко може да мине за паркинг щета.... пък дори и да е паркинг щета ако е по-голяма пак е необходимо да извикаш кат на място за да дойдат да ти напишат протокол който да ти послужи пред застрахователите и не само в Армеец е така а в почти всички застрахователни компании...

Слабите се стремят към порядъка, силните владеят xаоса!

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Сондьора написа:Ще използвам темата на колегата да добавя, става въпрос за БулИнс там е същото, плюс това, че ако имате акт, т.е нямате талон, ви карат да отидете в кат и да си вземете свидетелство за правоуправление, това ви го пиша поне да си спестите 1,5 часа разходки.
При изплащане на щета се чака 15 работни дни, и се плащат само лично!
Това подчертаното не го разбрах - имаш акт, нямаш талон, пък те пращат за книжка

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Vlados написа:Сондьора написа:Ще използвам темата на колегата да добавя, става въпрос за БулИнс там е същото, плюс това, че ако имате акт, т.е нямате талон, ви карат да отидете в кат и да си вземете свидетелство за правоуправление, това ви го пиша поне да си спестите 1,5 часа разходки.
При изплащане на щета се чака 15 работни дни, и се плащат само лично!
Това подчертаното не го разбрах - имаш акт, нямаш талон, пък те пращат за книжка![]()
![]()
Понеже може да нямаш повече контролни точки и следователно си неправоспособен водач, при което отпадат всички застраховки, както каско, така и гражданска, с две думи гледат си интересите и да те прецакат.
п.с. мисля че беше свидетелстов за правоуправление, но може и да беше удостоверениез за същото, струва 2лв и ти вадат разпечатка с цялата история на нарушения /3 год назад в времето/.
- Vlados
- с две лица
-
Ако книжката ти е в КАТ и да те пращат как ще си я вземеш?
По принцип при заявяване на щета искат книжката, за да се види дали си правоспособен и знака за ГТП, за да се види дали колата е технически изправна (за тези, които подценяват прегледа, може да се окаже силен студен душ)
По принцип при заявяване на щета искат книжката, за да се види дали си правоспособен и знака за ГТП, за да се види дали колата е технически изправна (за тези, които подценяват прегледа, може да се окаже силен студен душ)
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Незнам аз принципно с БулИнс навремето се разбрах доста добре... Ухлузих един трамвай без да искам естествено... Като се пристроих неправилно... Както и да е... Отидох си пред офиса... Обадих се на кат и казах че са ме ударили... Дадоха ми някво номерче и отидох в КАТ... От там ми направиха протокол като се опитаха да ме изкарат че неправилно съм паркирал... Размина ми се акта... Отидох в БулИнс и ми заведоха и платиха щетата... Най интересно беше като ме питаха аве това такси ли те е ударило много жълто по колата ти... Че и боята седи такава ефтина ужасна... Личеше си че е от градския транспорт... Обаче мина....
по принцип от 1ви януари 2009та година трябваше да се приключи с тези протоколи за застрахователите, идеята беше да се сформират екипи от самите Застр. компаний, които да посещават на място събитието и да регистрират вместо кат проишествията стига да няма пострадали хора
за това дежурната на армеец ти е казала, че няма нужда да викаш кат, но понеже е идиотска системата и не премахнаха дежурния по ПТП-та в кат използват транзитния период да правят магарии
въпрос на време е да се прекрати тази глупост с протоколите за два огънати калника - или се попълва двустранен протокол, или те посещават на място от застрахователната компания - поне така е по белия свят
лошото със 2рия вариянт е, че трудно се шмекерува обаче !!!
за това дежурната на армеец ти е казала, че няма нужда да викаш кат, но понеже е идиотска системата и не премахнаха дежурния по ПТП-та в кат използват транзитния период да правят магарии
въпрос на време е да се прекрати тази глупост с протоколите за два огънати калника - или се попълва двустранен протокол, или те посещават на място от застрахователната компания - поне така е по белия свят
лошото със 2рия вариянт е, че трудно се шмекерува обаче !!!
No bling at the Ring
- Vlados
- с две лица
-
SaSo написа:............. Най интересно беше като ме питаха аве това такси ли те е ударило много жълто по колата ти... Че и боята седи такава ефтина ужасна... Личеше си че е от градския транспорт... Обаче мина....
Ти защо не каза, че комшията ти е ватман и може той да си е идвал до вкъщи с служебното ППС

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Vlados написа:SaSo написа:............. Най интересно беше като ме питаха аве това такси ли те е ударило много жълто по колата ти... Че и боята седи такава ефтина ужасна... Личеше си че е от градския транспорт... Обаче мина....
Ти защо не каза, че комшията ти е ватман и може той да си е идвал до вкъщи с служебното ППС
Ти остави се ами бях паркирал на ул. Бигла в Лозенец... Ти си идвал до офиса... И там всички паркират от грешната страна... И колата беше ударена точно от към улицата ако бях спрял като другите... А то друг начин няма де , иначе ще те праснат..Та дежурния ми вика...Са ше ти пишем акт и за неправилно паркирване... Та с голям зор се измъкнах... Искаше и кинти да не ми пише ама минах накосъм с много драми и без пари...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
///vlado написа:A може ли и аз да питам нещо![]()
![]()
Така като гледам написаното сега се наплаших ? И та да ви питам,евентуално ако гумите са ми срязаниТам как се действа, DOT-a на гумата ли се гледаше
В БулИнс плащат гуми даже и спукани, но ти тряя да си пазиш фактурата за гумите и на огледа при застраховане да се впишат.
Като цяло са добре, даже ги питах един пат ако изхварча етака в канафката и стане тоталка плаща ли се, те да ама 80%, но то скрапа си е за тебе така, че си на далавера пак!
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Принципно при инцидент, при който са пострадали повече от 1 елемент по автомобила се иска протокол за ПТП. Ако елементът е един - примерно броня се минава и без протокол.
Поне във виктория е 100% така.
Сладка работа е това каското.. :mha:
Поне във виктория е 100% така.
Сладка работа е това каското.. :mha:

E34, E38
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Зависи от застрахователя явно...на мен ми описаха 3 елемента без протокол в Уника. А някой случайно да знае дали има максимален срок за който трябва да излезе експертната оценка, щото мен ме мотаят вече 2 месеца 

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
при всеки застраховател ПО ПРИНЦИП се изисква протокол за ПТП, независимо от събитието, НО:
за дребни щети (2-3 детайла, не много силно ударени)въобще и не питат.
армеец: за драскотини не искат протокол, ама там няма нишо сигурно като колкото по-стара ти е колата, толкова по-стриктни стават...
булинс: рядко искат протокол, дори съм завеждал цели страници на служебни а-ли с 1-ци и боя, без протокол (на личния - фар - смяна, броня - 1/боя, маската - боя, като пак не са търсили протокол), но ако имаш повече от 3 детайла за сериозен ремонт(или смяна) си звънкайте на КАТ, щото викат: "sorry", пращат те на съвет, а оттам и резолюция "НЕ"
ДЗИ: големи охлюви! протоколи не са ми искали, но това за нови коли(а отделно се оправяш с 300 зора докато вземеш писмо. То не са "началника трябва да го видииии... абе... то, това дето си го писал..." и т.н.)
алианц: не знам за по-старите коли, но не искат протокол.
колкото до булинс и пращането в КАТ(ПО-ТОЧНО ЗА "СПРАВКА ЗА КОНТРОЛНИ ТОЧКИ"): пращат те, ако в акт-а за ПТП пише, че са ти иззели друг АКТ(вместо талон), като идеята е :"видиш ли ти, по стария акт може да са ти взели СУМПС и ти си неправоспособен в момента на събитието, НО щом си имал акт значи, че не е излязло решение по него(докато не излезе решение за неправоспособност може да караш, все едно с талон) и си правоспособен, за което съм спорил сто и един пъти с тях, но те си знаят тяхното: "не, точките да видим!"
за дребни щети (2-3 детайла, не много силно ударени)въобще и не питат.
армеец: за драскотини не искат протокол, ама там няма нишо сигурно като колкото по-стара ти е колата, толкова по-стриктни стават...
булинс: рядко искат протокол, дори съм завеждал цели страници на служебни а-ли с 1-ци и боя, без протокол (на личния - фар - смяна, броня - 1/боя, маската - боя, като пак не са търсили протокол), но ако имаш повече от 3 детайла за сериозен ремонт(или смяна) си звънкайте на КАТ, щото викат: "sorry", пращат те на съвет, а оттам и резолюция "НЕ"
ДЗИ: големи охлюви! протоколи не са ми искали, но това за нови коли(а отделно се оправяш с 300 зора докато вземеш писмо. То не са "началника трябва да го видииии... абе... то, това дето си го писал..." и т.н.)
алианц: не знам за по-старите коли, но не искат протокол.
колкото до булинс и пращането в КАТ(ПО-ТОЧНО ЗА "СПРАВКА ЗА КОНТРОЛНИ ТОЧКИ"): пращат те, ако в акт-а за ПТП пише, че са ти иззели друг АКТ(вместо талон), като идеята е :"видиш ли ти, по стария акт може да са ти взели СУМПС и ти си неправоспособен в момента на събитието, НО щом си имал акт значи, че не е излязло решение по него(докато не излезе решение за неправоспособност може да караш, все едно с талон) и си правоспособен, за което съм спорил сто и един пъти с тях, но те си знаят тяхното: "не, точките да видим!"
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2