тъпа Бюрокрация
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
тъпа Бюрокрация
Значи получи се голяма бърканица която сам си я докарах на главата. Преди време купих една е36 от един пич като оправихме нещата при нотариуса все си виках тая седмица отивам в КАТ за промяна на собствеността ма така и не отидох а после и ключица счупих дълга история Накрая дойде януари изтече ми гражданската (която също е на името на оня пич) а за прехвърляне ми тряя гражданска Въпросът ми е мога ли и какво ми трябва за да сключа гражданска след като колата не е прехвърлена в КАТ и талона е на името на оня. какви документи
(знам че съм тъп ) 

It doesen't matter who you are or who you are supposed to be. The difference when you are driving BMW is that you ain't drivin' shit... The BMW drives you...
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
porostorm написа:Отиваш и ти издават гражданска по талона, никой не го вълнува кой е собственика.
Тъпото е, че като я прехвърлиш тая гражданска трябва и нея да ходиш да прехвърляш или да направиш нова защото старата ще стане невалидна след няколко дни /не помня колко точно/.
Гражданската не се прехвърля и не се прави нова,а към нея се прави един добавък за новия собственик.Поне така беше миналата (2008) година.И си караш с гражданската по толон и името на стария собсъвеник и добавъка (което представлява един формуляр)на който са вписани данните на новия собственик...

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Принципно имаш двуседмичен срок след покупко-продажбата при нотариуса, за да прехвърлиш колата на твое име в КАТ....след това сигурно са глоби.
Отделно мисля, че в договора за покупко-продажбата трябва да пише, че ти прехвърля и гражданската и всичко, което върви към колата / ако има платен пътен данък и него/.
Към ГО се прави един анекс, в който се описва новия собственик, за да не се прави нова и да плащаш допълнително.
Отделно мисля, че в договора за покупко-продажбата трябва да пише, че ти прехвърля и гражданската и всичко, което върви към колата / ако има платен пътен данък и него/.
Към ГО се прави един анекс, в който се описва новия собственик, за да не се прави нова и да плащаш допълнително.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Отиди и си направи Гражданска на ТВОЕ ИМЕ със даните на колата трябва ти талон някъв за да се напише ВИН-рамата и после отиди в КАТ и си прехвърли колата!!!
Ако неможеш се оправиш ме потърси!!!
Ако неможеш се оправиш ме потърси!!!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм застраховател! Отиваш с талона и договор за покупко-продажба и полицата се сключва на твое име. След това само пращаш едно копие от новия талон при застрахователя. Това е!
При положение, че имаш договор за покупко-продажба полицата в никакъв случай НЕ СЕ сключва на стария собственик!!!
При положение, че имаш договор за покупко-продажба полицата в никакъв случай НЕ СЕ сключва на стария собственик!!!
Разбира се, че щастието не е в парите. Но по-добре да плачеш в BMW, отколкото в Golf...
- Gottlos
- младши ентусиаст
-
Не забравяй,че имаш и двумесечен срок да декларираш колата в данъчното. С големия талон и договор за покупка,попълваш една декларация,после ти трябва данъчна оценка от застраховател(пишат то 300-500лв) в/у която се плащат еднократно 4%(15-20лв). Ако не го направиш това в срок има глоба 50лв.(поне в Сливен е така).
9 мнения
• Страница 1 от 1