Ограждане на тротоара с верига за паркиркинг

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 24 Яну 2009, 18:32

Иво написа:
hemicharger написа:М/у по закон трябва да си сложите лепенка "гараж" на гаражната врата за да имате основание за да извикате паяк да вдигне нарушителя

Имаш ли идея някоя фирма да продава такива? Иначе аз в Банкя трудно ще извикам паяк ама поне ще им соча лепенката докато им се карам. Друг вариант е да извикам някой познат и му затапваме колата броня в броня. теглич в теглич за ден-два ;)

Грешно съм се изказал не е задължително да е точно лепенка, но трябва да има надпис. Аз си взех една лепенка "не паркирай гараж" от аутоманията на симеон. Ама и това не помага много
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 24 Яну 2009, 22:19

Аз съм абсолютно съгласен, че с нерви не се стига до никъде, но в моя случай няма как просто. Специално пред моя блок ги има тия неща от преди поне 2 години-първо един съсед, после втори, трети и така. След това и съседния вход, и т.н. и т.н. Случвало се е няколо пъти да спирам на съседски места и резултата винаги е бил вдигната чистачка, а ако се засечем с въпросния човек, нищо че се знаем и живеем на един етаж, винаги е имало заяждания-защо съм спрял там, това си било негово и т.н. С такива хора не може да се излезе на глава, не може да се говори човешки, дълго време нищо не съм казвал, намирал съм си места, но в един момент осъзнавам, че се прибирам от някъде и буквално не мога да си оставя колата пред блока. И с всяка седмица изниква по някоя нова верига с нечие място. Аз съм против тия неща, но поне при мен вече няма как да се паркира.

с връзки
Аватар
Кара: 318i ed

Мнение от Mitkui » 25 Яну 2009, 22:33

лепенки има в mr.Bricolage,Praktiker i t.n.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 26 Яну 2009, 8:00

На нашия паркинг спират няколко коли, които явно са от провинцията. Та тия пичове, си оставят колите през деня, качват си се на метрото и си отиват до работните места, вместо да се ръгат в задръстванията. След работния ден си идват пак с метрото, качват си се обратно на колиците и си се прибират по селата. Проблема е, че към 4-5 часа паркинга вече е пълен а сладурите спряли там се разкарват към 6-7 и се налага местните обитатели на този паркинг да си спират колите на улицата докато се освободят местата.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Яну 2009, 11:31

Lattri написа:На нашия паркинг спират няколко коли, които явно са от провинцията. Та тия пичове, си оставят колите през деня, качват си се на метрото и си отиват до работните места, вместо да се ръгат в задръстванията. След работния ден си идват пак с метрото, качват си се обратно на колиците и си се прибират по селата. Проблема е, че към 4-5 часа паркинга вече е пълен а сладурите спряли там се разкарват към 6-7 и се налага местните обитатели на този паркинг да си спират колите на улицата докато се освободят местата.

а пък при мен е пълно с паметници на автомобилостроенето които не се мърдат. Има коли на комшии които са с нови регистрации а не са мърдани откакто се помня, че даже и един камион има. За съжаление тези коли са с нови регистрации а са прогнили до неузнаваемост и се използват като склад или мазе. Кажете ми какво да правя с такива комшии????
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 26 Яну 2009, 13:58

_65536_kb_sec_ написа:
Lattri написа:На нашия паркинг спират няколко коли, които явно са от провинцията. Та тия пичове, си оставят колите през деня, качват си се на метрото и си отиват до работните места, вместо да се ръгат в задръстванията. След работния ден си идват пак с метрото, качват си се обратно на колиците и си се прибират по селата. Проблема е, че към 4-5 часа паркинга вече е пълен а сладурите спряли там се разкарват към 6-7 и се налага местните обитатели на този паркинг да си спират колите на улицата докато се освободят местата.

а пък при мен е пълно с паметници на автомобилостроенето които не се мърдат. Има коли на комшии които са с нови регистрации а не са мърдани откакто се помня, че даже и един камион има. За съжаление тези коли са с нови регистрации а са прогнили до неузнаваемост и се използват като склад или мазе. Кажете ми какво да правя с такива комшии????

Крадеш им регистрациите и после се обаждаш на общината да ги дигнат :lol: шегувам се де, макар че идеята би била приветствана от доста хора
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 26 Яну 2009, 14:24

Apassionata написа:
M2PR написа:....
И аз мисля да слагам нещо тука долу, щото блока се напълни с некви селянчета, дето си идват с по 2-3 ретро соц возила от село и край - няма къде да се паркира :evil:

Абе не знам дали тряя да се слагат вериги, но една сутрин миналата седмица излизаме от нас с Мъжот... и той като по- наблюдателен разправя: Погледни, я ми покажи една кола със Софийска регистрация в 10 метра диаметър... и Вярно, какви ле не имаше - Благоевград, Перник, Стара Загора, Враца... Сега ще се засагнат някои тука, но преди няколко вечери се прибрах в нас с 5 / пет/ листа А4 / за всеки случай/, прилежно сложени във джоб и два от тях бяха сложени с голяма любов на чистачките на две коли... Едната червена кошница виси точно пред блока отпреди да завали снега, тоест преди Нова Година, грам не е мърдана, имаше още сняг на предното стъкло. Другата, и тя е там от поне 1 месец... Няма да казвам какво бях написала на табелките, но явно съм била доста категорична и тази сутрин и двете ги нямаше...
А тук в Центъра, един колега ряза веднъж побеснял няква верига... След три дни имаше нова... Няма оправия... :confused:

Така е ... за съжаление. И така ще бъде, ако не се въведат някакви ограничения. Всяка 5-6 кола, която се движи в София не е регистрирана тук, а негативите ги отнасяме и ние, които си плащаме данъците в столицата ! Ето сега данъка за колите в София го вдигат пак, заради цялото това безумие... :roll:
Нямам нищо против хората да живеят и работят в София, но защо не си регистрират колите в Софийския КАТ, защо не си оправят адресната регистрация със Софийска, и да плащат данъците наравно с нас ???
Много ясно, защото такава е смотаната система, а ние ще си плащаме като пичове по-високите такси смет, данък коли и т.н.
stay tuned
Изображение

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Re: Ограждане на тротоара с верига за паркиркинг

Мнение от Mamouk » 26 Яну 2009, 17:56

penio написа:Гледам около нас доста народ са си сложили по една верига м/у две колчета на тротоара и си я заключват с катинар. Става дума за идеалния център в София. Не мисля че може да се търпи подобно нещо, като това е 100% антизаконно според мен, Става само ако е пред гараж или вход за заден двор, ама ей така някой си байчо да реши че това си е неговото място и да си го заключва е меко казано нагло.
Та сега си купих 5 катинара и довечера минавам на обиколка ще заключвам наред. С два катинара все пак ще е по-сигурно, че някой няма да му паркира на мястото. Пък ако иска може да ми се обади да му дам ключа. :twisted: :twisted: :twisted: Само не знам дали ще се осъзнаят, че това с веригите и катинарите не е "хубаво"

Това нещо си го мисля от много време, но все не успявам да го реализирам. Явно и аз съм в този идеален център и тук има страшни селтаци- баш в идеалния център. Тук всеки си мисли някакво място за лично негово- и поради тази причина са ни драскали почти всичките коли... даже всичките като се замисля... това с катинарите и аз ще го пробвам скоро, само време да имам... пък да видя някой "собственик" на място да ми драска колата- хаха, много ще се зарадвам да се сварим :) Даже някакъв съсед на тия "собствениците" на места ме посъветва да не си оставям колата там, защото "собственикът" щял да и направи мизерия... Много ми е кеф, сега направиха целияа център синя зона :lol:
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 28 Яну 2009, 2:59

В Лондон просто до метрото (и не само до него де ) всичко е платено около 2.2 паунда на час според района де.Айде да видим кой е тарикат да спре и да ходи на работа цял ден Изображение . Скоро и в БГ ще стане така тогава да видим кой е собственик Изображение
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Предишна

Назад към Извън Темата