Голяма дилема...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Голяма дилема...

Мнение от -Maxxx- » 29 Яну 2009, 1:13

Колеги много се колебая дали за лятото да си взема Мотор ... не съм карал мотор до сега само скутерчета, и малко ме е страх като знам как се обиват за добър ден мотористите... мотора на който съм хвърлил око е Kawasaki Ninja ZXR 400 ... много хора ми казват че няма смисал от този мотор щото после нямал продаване защото всеки си купувал или 600 или 1000 кубика... споделете и вашето мнение, в момента приемамвсичко :winky: :lol: :D

Ето снимчици за представа:

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 29 Яну 2009, 1:46

Абе това на снимките не е ли 750 се?А иначе кавазакитата са хубави мотори и доста дуракоустойчиви.Проблема им е че няма резервни части за тях.А по-голям от 400 не ти трябва за начало и тоя прави 200 нема да се плашиш.А иначе продаване има всеки мотор въпрос на време и цена е.И щом ти си решил да купуваш 400 значи и някой друг ще реши след това.А иначе модела а много добър като цяло.
Карал съм такъв 900 и 750 и два вървят прекрасно.И 2та обаче нестават за тебе за съжеление както знаеш.Та ако е на добра цена предполагам 2500 примерно зимай и недей да го мислиш.
Само незабравай и че за яке,каска и ръкавици трябва да ти остане!
Айде успех!
И те така! :weed:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 29 Яну 2009, 1:58

тва е най-мощното в клас 400 мотоциклетче :)

400 400..всички казват малко е - като се замислиш е към 60-65коня ;)
А и преди всичко дори да вземеш 1000,мн по трудно ще ти е да научиш нещата които би научил с 400.
А 1000 не прощава грешки,докато с този нещата се развиват по-малко по различен начин :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Мнение от -Maxxx- » 29 Яну 2009, 2:05

Ами на мен проблема ми не е толкова дали ще купя добър мотор колкото дали да си купувам мотор изобщо.. искам но имам и страх като снам какви шофьори има по улиците, всеки ден се хващам за главата като гледам кво става, пълен цирк...

А и не съм от малък град.. тук движението е доста натоварено..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 29 Яну 2009, 5:33

В такъв случай, не си взимай пистов мотор! При тях нещата стават бързо наистина (знам го от опит), вземи си нещо по спокойно... някой турист примерно!
Като цяло, избора на 400см3. не е удачен, това е стандарт за Япония, в Европа ги няма. Забрави да намериш части за такъв! Такъв съвет ми дадоха (преди време) в един от най добрите сервизи за мотори в София.

младши ентусиаст
Аватар

a

Мнение от nigh7lif3 » 29 Яну 2009, 11:05

Взимай смело, и аз това мисля да правя скоро....600RR

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 29 Яну 2009, 11:22

Първо: 250 и 400 куб.см по принцип са умалени и дефорсирани клононги на 600, правени за много далечен пазар и пристигнали тук по неведоми пътища. Проблемите са ясни - ускорено износване в сравнение с по-големите, поради голямата газ, която се раздава на малките двигателчета; и трудното осигуряване с части...
Второ: защо почти всеки скача на "пистарка" за първи мотор?!? За градския трафик и за приятни разходки извън града много по-подходящи са ендурата, или супермото, или гол мотор, или малък турер/крузер дори... Пак си по-бърз от трафика и почти всяка кола. ;)
Покарай нещо нормално и виж какво те влече.
С този псевдо супер-спорт заблуждаваш само себе си и тийнейджърите/ките, че си кой знае какво... :confused:
Освен това карането на много напилена и надупена "лъзгачка" (стойка, окачване, реакции на двигателя и т.н.) въобще не е само яката работа от клипчетата, а си е натоварващо и изцеждащо в сравнение с по-горе изброените класове.
Абе щом си карал скутер - пробвай се, но имай предвид, че тези 400 "пистарки" са ни риба, ни рак...
Последна промяна Shider на 29 Яну 2009, 19:16, променена общо 2 пъти

Дружба Дринк Тийм
Аватар
Кара: Само на БИРА !

Мнение от dizle » 29 Яну 2009, 11:35

на мене първия ми мотор беше 750 кубика и нямах никакви проблеми като за пръв мотор.... един съвет от мене.... хвърляй се на най-голямата кубатура която можеш да вземеш... иначе после ще съжаляваш.....просто започва да ти малее и искаш още и още и още.... това е мое мнение все пак... поне при мен така се получи ;) Успех ...
ИзображениеИзображение

Слабите се стремят към порядъка, силните владеят xаоса! Изображение

Назад към Извън Темата