Командировка в чужбина

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Командировка в чужбина

Мнение от Penchev » 30 Яну 2009, 11:38

Колеги ,искам да попитам дали някой от вас знае как седи документално въпроса с набора документи в случай ,че Българска фирма сертифицирана по ISO командирова свои служители в страна от Европейския съюз/Еврозоната и в частност Германия. Едно време ,когато не бяхме в EU си беше ходене по мъките доколкото знам от хора сблъскали се с такава практика.

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 30 Яну 2009, 12:44

Аз във фирмата която работя необходими док. са самолетен (реис) билет (ако е с кола трябва да пише в заповедта за командировка каква кола и колко харчи), фактура от хотел(таксита и др.) и доклад за извършената работа по време на командировката.

ПП: Не съм сигурен дали разбрах въпроса правилно, ако съм надявам се да съм помогнал.
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 30 Яну 2009, 14:33

Avramov написа:Аз във фирмата която работя необходими док. са самолетен (реис) билет (ако е с кола трябва да пише в заповедта за командировка каква кола и колко харчи), фактура от хотел(таксита и др.) и доклад за извършената работа по време на командировката.

ПП: Не съм сигурен дали разбрах въпроса правилно, ако съм надявам се да съм помогнал.

Колега ,благодаря ти за информацията ,но аз имам впредвид документи за пред техните власти на местно ниво , примерно хората работят и на място дойдат инспектори за проверка :idea:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 30 Яну 2009, 15:01

Вече разбрах! В Българското законодателство не е посочено какви док. ти трябват за пред органи от страната в която командироваш. Прилагам ти два линка ако ти помогнат :

http://zaplati.start.bg/article.php?aid=5543
http://www.paragraf22.com/pravo//naredbi/31998.html

Спорет мен е най-добре или да се пита в посолството на държавата в която ще се ходи или да се намери техния закон и да се прочете там.
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 30 Яну 2009, 15:05

ами тези неща ги подготвя канещия /фирма, община/, изобщо който предлага работата за вършене... договори, работни визи, и други такива, ти от тук няма как да уредиш сам...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 30 Яну 2009, 15:36

Единственото,което сме носили,когато ходим в командировка са Личната карта (евентуално Паспорта),шофьорска книжка ако ти трябва и заповедта за командировка от фирмата ти.Така или иначе ако пътувате с нещо,билетите са си у вас,а също и резервацията за хотела (ако спите на хотел).
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Назад към Извън Темата