с колата в чужбина, нужни документи ?
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
с колата в чужбина, нужни документи ?
здравейте колеги,
понеже вероятно ще излизам в чужбина (до Германия) и мисля да ходя с колата (Е36-цата) изникнаха няколко въпроса относно това. Колата е регистрирана на баща ми на името и има каско от Армеец до юли месец и гражданска до юли въпросите са ми:
1. Трябва ли ми пълномощно за колата, защото е на баща ми на името и ако да трябва ли да го превеждам на немски и да го легализирам
2. Каква е тая зелена карта която ми трябва, това от каското ли идва или от гражданската отговорност ? И понеже изтичат и 2-те юли, а аз ще съм там до септември, задължително ли да подновя и каското, а не само гражданската ?
мерси предварително на отзовалите се !
понеже вероятно ще излизам в чужбина (до Германия) и мисля да ходя с колата (Е36-цата) изникнаха няколко въпроса относно това. Колата е регистрирана на баща ми на името и има каско от Армеец до юли месец и гражданска до юли въпросите са ми:
1. Трябва ли ми пълномощно за колата, защото е на баща ми на името и ако да трябва ли да го превеждам на немски и да го легализирам
2. Каква е тая зелена карта която ми трябва, това от каското ли идва или от гражданската отговорност ? И понеже изтичат и 2-те юли, а аз ще съм там до септември, задължително ли да подновя и каското, а не само гражданската ?
- ///M Body Shop
-
-
- Кара: E39
Re: с колата в чужбина, нужни документи ?
За пълномощното не си длъжен, но не ти пречи да го направиш, 10-20лв е. Зелената карта ти е добавка към гражданската, която е към 10-15лв., а дали можеш от сега да си удължиш застраховките незнам, но със сигурност ще ти трябват! Най добре влез в първия офис (застрахоовки) и се консултирай за най сигурно!BiTurbo написа:здравейте колеги,
Дано съм ти бил полезен

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Най добре влез в първия офис (застрахоовки) и се консултирай за най сигурно!
така и мисля да направя

благодаря за отговорите
П.С. аз за другото ще се информирам, но ме интересува пълномощното трябва ли да си го превеждам на немски и да го заверя с оригинала на български ?
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Още нещо да ти кажа - попитай, но мисля, че в повечето Застрахователни компании, каското за страни извън Евпопейския съюз не важи. В смисъл, не ПТП, ами ако ти откраднат там колата... Нищо. Изгаряш...
Имай го пред вид, като минаваш през такава държава... Края на лятото ходихме в Черна гора и ... не тръгнахме със скъпа кола по тази причина...Да й трепериш нон-стоп
Имай го пред вид, като минаваш през такава държава... Края на лятото ходихме в Черна гора и ... не тръгнахме със скъпа кола по тази причина...Да й трепериш нон-стоп

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
9 мнения
• Страница 1 от 1