с колата в чужбина, нужни документи ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

с колата в чужбина, нужни документи ?

Мнение от BiTurbo » 01 Фев 2009, 0:19

здравейте колеги,

понеже вероятно ще излизам в чужбина (до Германия) и мисля да ходя с колата (Е36-цата) изникнаха няколко въпроса относно това. Колата е регистрирана на баща ми на името и има каско от Армеец до юли месец и гражданска до юли въпросите са ми:

1. Трябва ли ми пълномощно за колата, защото е на баща ми на името и ако да трябва ли да го превеждам на немски и да го легализирам

2. Каква е тая зелена карта която ми трябва, това от каското ли идва или от гражданската отговорност ? И понеже изтичат и 2-те юли, а аз ще съм там до септември, задължително ли да подновя и каското, а не само гражданската ?

мерси предварително на отзовалите се !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 01 Фев 2009, 0:37

Трябва ти пълномощно а зелената карта идва от гражданската поднови си я и изискваи да ти я издаде застрахователя :D
Beautiful Mechanical Wonder

Аватар
Кара: E39

Re: с колата в чужбина, нужни документи ?

Мнение от ///M Body Shop » 01 Фев 2009, 0:38

BiTurbo написа:здравейте колеги,

понеже вероятно ще излизам в чужбина (до Германия) и мисля да ходя с колата (Е36-цата) изникнаха няколко въпроса относно това. Колата е регистрирана на баща ми на името и има каско от Армеец до юли месец и гражданска до юли въпросите са ми:

1. Трябва ли ми пълномощно за колата, защото е на баща ми на името и ако да трябва ли да го превеждам на немски и да го легализирам

2. Каква е тая зелена карта която ми трябва, това от каското ли идва или от гражданската отговорност ? И понеже изтичат и 2-те юли, а аз ще съм там до септември, задължително ли да подновя и каското, а не само гражданската ?

мерси предварително на отзовалите се !
За пълномощното не си длъжен, но не ти пречи да го направиш, 10-20лв е. Зелената карта ти е добавка към гражданската, която е към 10-15лв., а дали можеш от сега да си удължиш застраховките незнам, но със сигурност ще ти трябват! Най добре влез в първия офис (застрахоовки) и се консултирай за най сигурно!
Дано съм ти бил полезен 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 01 Фев 2009, 0:45

Най добре влез в първия офис (застрахоовки) и се консултирай за най сигурно!

така и мисля да направя ;)

благодаря за отговорите

П.С. аз за другото ще се информирам, но ме интересува пълномощното трябва ли да си го превеждам на немски и да го заверя с оригинала на български ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo_motul » 01 Фев 2009, 0:50

Пълномощно , ще ти трябва . А зелената карта е от гражданската . Желая ти , лек и безавариен пат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 01 Фев 2009, 3:51

пълномощно да си го завериш в някой нотариюс и няма да имаш проблеми. струва към 7-10 лева.

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 01 Фев 2009, 4:45

Пълномощно задължително ... и зелената карта да не забравиш... Лека и безаварийна
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 01 Фев 2009, 6:08

Още нещо да ти кажа - попитай, но мисля, че в повечето Застрахователни компании, каското за страни извън Евпопейския съюз не важи. В смисъл, не ПТП, ами ако ти откраднат там колата... Нищо. Изгаряш...
Имай го пред вид, като минаваш през такава държава... Края на лятото ходихме в Черна гора и ... не тръгнахме със скъпа кола по тази причина...Да й трепериш нон-стоп :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 01 Фев 2009, 14:51

мерси на всички за оказаната помощ :yes:
Изображение

Назад към Извън Темата