Проблем с инсталиране на Windows XP на лаптоп Asus F80Q

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci ZHP
Мечтае да кара: без значение к'во е63

Мнение от DA HUSTLA » 04 Фев 2009, 13:17

!!Asen_X написа:Вариантите са:

1. Отиваш в произволно избран торент тракер. Пускаш търсене за Windows XP и в инфото на торентите четеш коя от версиите е с вградени SATA драйвери.
По-скоро пуснатите релиизи са не само с вградени в инсталацията SATA драйвери, но и с импортнат СП3 така че ето ти още една основателна причина да си го изтеглиш ;)

2. Ако случайно имаш флопи - Дърпаш само драйверите за SATA и ги мяташ на една дискета. В началото на инсталацията на уиндоуса докато копира другите драйвери блъскаш F2 за да зареди тия за САТА-та от флопито.

Няма вариант да инсталираш уиндоус на "Compatibility" и след инсталацията да го обърнеш или да търсиш драйвъри. Вярвай ми - опитвал съм многократно ;) Или при инсталацията трябва да си ги намери, или ще си седиш на "Compatibility".

:yes:
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

дривери

Мнение от saint85 » 04 Фев 2009, 15:28

Колега как ти насича звук-а на винамп-а(мп3) или на филмите или вообще иначе всички драивери за твоя модел за ХР ги има на сайта на асус ето ти линк и малко снимки за какво иде реч

Линк за DRIVERS - ASUS F80Q
http://support.asus.com/download/downlo ... uage=en-us

Линк за UAA
http://drivers.softpedia.com/progDownlo ... 42031.html
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 04 Фев 2009, 15:37

1. Отиваш в произволно избран торент тракер. Пускаш търсене за Windows XP и в инфото на торентите четеш коя от версиите е с вградени SATA драйвери.
По-скоро пуснатите релиизи са не само с вградени в инсталацията SATA драйвери, но и с импортнат СП3 така че ето ти още една основателна причина да си го изтеглиш ;)

2. Ако случайно имаш флопи - Дърпаш само драйверите за SATA и ги мяташ на една дискета. В началото на инсталацията на уиндоуса докато копира другите драйвери блъскаш F2 за да зареди тия за САТА-та от флопито.

Няма вариант да инсталираш уиндоус на "Compatibility" и след инсталацията да го обърнеш или да търсиш драйвъри. Вярвай ми - опитвал съм многократно ;) Или при инсталацията трябва да си ги намери, или ще си седиш на "Compatibility".

Точно така си е..! Или с програмата nlite си вграшдаш драйверите в въпросня релиийз...! ;) Аз за тфа моя лаптоп го взем Free Dos..! ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 04 Фев 2009, 16:04

vesko06 написа:

Точно така си е..! Или с програмата nlite си вграшдаш драйверите в въпросня релиийз...! ;) Аз за тфа моя лаптоп го взем Free Dos..! ;)
E уж това направих от време на време пак секне малко... и скороста на хардовете е меко казано доста бавнва :(

Лаптопа беше на фри дос ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 318i 143PS
Мечтае да кара: 516xd ако го изобретят

Мнение от kubica » 04 Фев 2009, 16:07

ами колега, за какво ти е това XP, честно? според специалистите и то е отмираща мода, като атмосферните двигатели...вистата не е толкова лоша като и свикнеш на шарениите...
аз имам asus X80LE и админите като го купувах ми се смяха като питах за XP... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 318i 143PS
Мечтае да кара: 516xd ако го изобретят

Мнение от kubica » 04 Фев 2009, 16:07

:roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 04 Фев 2009, 16:39

kubica написа:ами колега, за какво ти е това XP, честно? според специалистите и то е отмираща мода, като атмосферните двигатели...вистата не е толкова лоша като и свикнеш на шарениите...
аз имам asus X80LE и админите като го купувах ми се смяха като питах за XP... :roll:
заради програмите, които ще трябва да пуска ;)

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 04 Фев 2009, 18:42

колега аз след около 20 часа мъки със моя АЦЕР да му пусна ХП вместо ВИСТА се отказах и си взех отеделен настолен компютър.......

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 04 Фев 2009, 18:44

00Cool написа:колега аз след около 20 часа мъки със моя АЦЕР да му пусна ХП вместо ВИСТА се отказах и си взех отеделен настолен компютър.......
е настолен компютър няма как да се ползва в колата да речем.

Моят проблем не е пускането на XP а в това, че няма някакъв си драйвер за някво AHCI и SATA и нещо такова...

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 06 Фев 2009, 10:05

Колега потърси си ХП с вградена SATA подръжка, някаде из замундата има ;)

Или си свали САТА драивери и в на4алото при инсталация на ХП-то пита да натисне6 ф6 или ф2 (забравил съм) за инсталиране на РАИД или сата драивери.

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 06 Фев 2009, 23:16

Zaho написа:Колега потърси си ХП с вградена SATA подръжка, някаде из замундата има ;)

Или си свали САТА драивери и в на4алото при инсталация на ХП-то пита да натисне6 ф6 или ф2 (забравил съм) за инсталиране на РАИД или сата драивери.

Поздрави!
Благодаря

Предишна

Назад към Извън Темата