Разлика между оригиналата и копието на 8800 арте?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Разлика между оригиналата и копието на 8800 арте?

Мнение от altanivan » 10 Фев 2009, 21:14

някой може ли малко да помогне,по какво да сравня дали е оригинална ?

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 10 Фев 2009, 21:17

Ако това ще помогне, мога да снимам арте сафир и да го пусна тук :?: В смисъл- оригинално такова
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo_motul » 10 Фев 2009, 21:34

Огромна е повярвай!
Изображение Има много автомобили , но има само един истински и това е BMW всичко друго е компромис!!!!

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 10 Фев 2009, 21:43

ivo_motul написа:Огромна е повярвай!

ами кажи какво точно бре Амби!!!
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dieselboy » 10 Фев 2009, 22:21

А кво е това? :uups: Бие ми на модел телефон на Нокиа по цифрите.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Фев 2009, 22:28

Изображение
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 11 Фев 2009, 1:16

Ами зависи какво менте е! Има ментета, които са много добри като изработка, други се познават по това, че нямат акселерометър (като го обърнеш с лицето надолу при повикване не заглушава мелодията). Другото е, че самата сглобка е калпава - личи си съвсем леко, че панелите не са напаснати добре...при истинското Арте сам се сещаш, че са на 6!

Друго - гледаш софтуера. Гледай паметта - някои нямат обещаната от Нокиа памет, а по-малко.

Отваряш задното капаче и гледаш лепенката с ИМЕЙ-а. Трябва да е залепена перфектно - без изкривявания, без балончета, без нищо. Също така, ако пише Made by Nokia - пълно менте е.

Но имай предвид, че има много добри ментета. Виждал съм дори такива, на които отзад си пише, че са финландски. Най-сигурният начин е да провериш дали телефон с този ИМЕЙ е правен някога от Нокиа. Едно време имаше търсачка на сайта им. Иначе ИМЕЙ се сменя много лесно.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 11 Фев 2009, 1:31

Pitbull_Germany написа:Ами зависи какво менте е! Има ментета, които са много добри като изработка, други се познават по това, че нямат акселерометър (като го обърнеш с лицето надолу при повикване не заглушава мелодията).

2 дни ползвах реплика, която имаше акселерометър :shock: и часовника и сайлънт режима се пускаха чрез него :shock:
Беше явно няква хай-клас реплика, защото на външен вид нямаше никаква разлика с оригинала, слагал съм ги един до друг, дори надписа Нокиа на задния панел беше с абсолютно същия размер. На ментето пишеше made in Finland, на оригинала made in Thailand :mhihi:
Най - лесно можеш да разбереш като пуснеш камерата (на ментето е ужас) или като влезнеш в галерията - ако има мемори карта е МЕНТЕ!

И като цяло само основното меню е същото, всички останали подменюта нямат нищо общо. На репликата копчетата не светят мн. хубаво (дори на най-добрите) И изобщо работи бавничко, лагва - личи си че не е телефон за 1300лв ;)

По тези признаци 100 % ще ги различиш. :!:
Успех и дано не те изпържат, че тия китайци са си е*али мамата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 11 Фев 2009, 2:38

Pitbull_Germany написа: .....

Друго - гледаш софтуера.
.........

Как се познава ментето от оригинала , по версията софтуер , която излиза с кода *#0000# ли? :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 11 Фев 2009, 3:30

///sasho написа:
Pitbull_Germany написа: .....

Друго - гледаш софтуера.
.........

Как се познава ментето от оригинала , по версията софтуер , която излиза с кода *#0000# ли? :roll:

Ами в общи линии това, което каза Ребел - просто е по-калпав, по-бавен. Иначе съм виждал копия, които са със същото меню като оригинала.

Иначе аз казах, че някои от ментета нямат акселерометър. Има и такива, която я имат тази функция! А това, че е правен в Тайланд...досега не съм виждал такова нещо, а навремето имах фирма за телефони. Заинтригува ме, така че ще питам утре едно приятелче, което все още се занимава с тия неща!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 11 Фев 2009, 9:50

Pitbull_Germany написа: А това, че е правен в Тайланд...досега не съм виждал такова нещо, а навремето имах фирма за телефони. Заинтригува ме, така че ще питам утре едно приятелче, което все още се занимава с тия неща!

Е може и Тайван да е било, примерно ;) Казвам го образно, защото на ментето пишеше Made in Finland , а на оригинала някаква азиатска държава :D

Но най-лесния вариант си остава да се провери паметта. Оригиналния НЯМА външна памет. И камерата - На репликите е по-зле и от VGA :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 11 Фев 2009, 10:48

виждал съм менте ама с оригинални панели,но менюто а и самото званене някак си се различаваше,отделно кодовете на нокия не работеха за лаифтаимера и версията

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 11 Фев 2009, 13:21

kiko написа:виждал съм менте ама с оригинални панели,но менюто а и самото званене някак си се различаваше,отделно кодовете на нокия не работеха за лаифтаимера и версията

Между другото това също си е сигурен вариант. Блъскаш кода за лайфтаймера и ако нищо не излезе, значи си е менте, ако излезе - значи чипсета си е Нокиа, съответно и телефона. За тези, които не знаят кода - *#92702689#

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 12 Фев 2009, 3:40

Pitbull_Germany написа: ........
Също така, ако пише - пълно менте е.
.......

Колега , с това твърдение не съм напълно съгласен майки в предвид какво си написал:

Pitbull_Germany написа: Блъскаш кода за лайфтаймера и ако нищо не излезе, значи си е менте, ако излезе - значи чипсета си е Нокиа, съответно и телефона. За тези, които не знаят кода - *#92702689#

В момента ползвам NOKIA , на която пише "Made by Nokia" и кода и всичко останало си работи нормално , дори и цената , на която е закупен е като за оригинален с какво може да ме убедиш , че като пише така отзад телефона ми не е оригинал.

Rebel написа:....... Казвам го образно, защото на ментето пишеше Made in Finland , а на оригинала някаква азиатска държава :D
.....

:yes: На оригиналната "Nokia 8800 Carbon Arte" например отзад пише "Made in KOREA" .

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 12 Фев 2009, 4:11

///sasho написа:
:yes: На оригиналната "Nokia 8800 Carbon Arte" например отзад пише "Made in KOREA" .

А, така. Карбоните са правени в Кореа, нормалното Арте МИСЛЯ, че беше унгарско или немско. Но на 100% няма оригинално Арте, правено в Китай! А Мейд Бай Нокиа си значи Китай! Явно, колега, твоят телефон е от по-ниския клас, защото само те се правят или по-скоро правеха там, тъй като вече не следя толкова задълбочено нещата! Едно е сигурно - Арте и Китай не са съвместими понятия!

Относно номера с кода - не вярвам да няма и менте, на което да бачка кода, защото така като се замисля не виждам причина да не може да се пренастрои самият чип. Абе в общи линии купувайте си телефоните от сигурни източници, защото особено на скъпите телефони плъзнаха мега много ментета. Аз едно време вкарвах от Германия, но съм виждал направо фрапантни случаи (8800 с мемори карта примерно).

Назад към Извън Темата