относно неплатен акт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 23 Фев 2009, 13:25

До колкото съм запознат и аз, (тук таме виса в КАТ за щело и нещело) след като ти драснат акт-а отиваш и си зимаш нак. постановление и с не ти връщат талончето докато не си платиш в едномесечен срок от получаване на нак. постановление ако не си платил след това се взима книжката докат не платиш. А за каране с изтекъл акт повече от месец не съм запознат, но знам че имаше нещо ако в едикакъв си срок не си вземеш нак. постан. първо ти пращат писмо с което те приканват на отидеш и да си го вземеш, а после след незнам си колко дни сужебно се приема че все едно ти е връчено и влиза в сила.

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 23 Фев 2009, 13:33

sonny написа:ДА вярно е. Когато ти напишат АКТ, след един месец отиваш в КАТ и ако ти го удължат оттам с печат, няма проблем да си караш, но ако ти е излязло постановлението, имаш срок един месец да платиш акта и да си вземеш талончето, ако месеца изтече и не си платиш акта и те спрат, ти взимат книжката, след което отиваш в КАТ, плащаш си акта и ти връщат книжката. Единственото което незная е, дали ти пишат нов акт, но и да пишат нов, той е за неносене на документи и е около 10лв без отнемане на точки. Така, че юем неюем, плащаме и траем. Аз карах с такъв акт 4 месеца, просто защото исках да го обжалвам, но се оказа, че актове с нарушение до 50лв не се обжалват и после ме мързеше да ида в кат да си платя рекета и да си взема картончето, та си карах така 4 месеца.

не си прав! могат да ти вземат книжката ако караш с изтеко постановление... при положение че ти все още не си взел постановлението а си караш с акта би трябвало да ти напишат нов акт

аз примерно карам с изтекъл акт вече 5-6 м и чакам да ме хванат и да ми напишат нов акт с който отново мисля да карам 5-6 месеца... страх ме е да ида да си взема талончето... да не вземат да се осетят и да ми вземат книжката :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 23 Фев 2009, 13:48

Ogi написа:
sonny написа:ДА вярно е. Когато ти напишат АКТ, след един месец отиваш в КАТ и ако ти го удължат оттам с печат, няма проблем да си караш, но ако ти е излязло постановлението, имаш срок един месец да платиш акта и да си вземеш талончето, ако месеца изтече и не си платиш акта и те спрат, ти взимат книжката, след което отиваш в КАТ, плащаш си акта и ти връщат книжката. Единственото което незная е, дали ти пишат нов акт, но и да пишат нов, той е за неносене на документи и е около 10лв без отнемане на точки. Така, че юем неюем, плащаме и траем. Аз карах с такъв акт 4 месеца, просто защото исках да го обжалвам, но се оказа, че актове с нарушение до 50лв не се обжалват и после ме мързеше да ида в кат да си платя рекета и да си взема картончето, та си карах така 4 месеца.

не си прав! могат да ти вземат книжката ако караш с изтеко постановление... при положение че ти все още не си взел постановлението а си караш с акта би трябвало да ти напишат нов акт

аз примерно карам с изтекъл акт вече 5-6 м и чакам да ме хванат и да ми напишат нов акт с който отново мисля да карам 5-6 месеца... страх ме е да ида да си взема талончето... да не вземат да се осетят и да ми вземат книжката :mhihi:

Оги бате ако имаш решение да ти земат книжката когато и да отидеш ще ти я вземат. Но ако нямаш такова решение няма да ти я вземат със сигурност. Аз имах акт за превишена скорост и си карах с акта 10 месеца и отидох си платих като поп 100 кинта и готово. След две седмици след като съм платил ме спират пак за превишена скорост и сега имам решение да си оставя книжката за 1 месец, но трябва да ходя до Бс за целта. И си карам така с акта от Април миналата година.
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 23 Фев 2009, 15:57

има решение има :mhihi: аз за това не ходя да си взимам талончето ще си карам с актове докът не ми я изтръгнат на сила :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата