Автомобил с БГ номера в страна от ЕС

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Фев 2009, 13:41

BhO написа:
CheGevara написа:
Toni Montana написа:ако си регистриран 4е живее6 в Германия и кара6 кола (неzависимо дали с БГ номер или друг) си длажен да и пла6та6 данака, освен ако не си студент с кола с 4ужда регистрация...
zакона е
§ 3 KraftStG-2002
§ 5 KraftStG
от германсия zакон zа данаци на превоzни средства
това е национален германси zакон и няма ни6то об6то с Европейски или международни zакони. Може да е раzли4но в други даржави, но в германия е така.

Така е в Германия! Колегата е цитирал всичко много точно! В другите ЕС държави не може да е по-различно, дори и България.

Естествено който иска да си играе на тарикат го прави ... но и с риска да му го набият венозно
:mhihi:

От 3 страници дискусия никой обаче не предложи решение.
Виждам, че в галерията ти се подвизава едно е30 с БГ номера. Не можеше ли да споделиш как е при тебе случая.
Не можеше ли примерно да се даде простото примерче с кола, която да не е на твое име,а примерно на мама тате или просто приятел който ти е извадил пълномощно.
Толкова ли е трудно или на Вуте трябва да му е зле.
Мога да се хвана на бас, че поне 2-3-ма които са прочели темата са точно на тая опция,
но тъй като сме българчета никои не се включи дa окаже съдействие .
:banghead: :banghead: Ах,приятелю,че умно решение извади...Ще ги смаеш и объркаш всички западняшки катаджии...Може и друг вариант-като те спират им пъхаш по 20 ЛЕВА в документите и си ти човека.. :mhihi: :help:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Фев 2009, 14:15

и какъв е проблема пълномощното да се завери в посолството ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530da touring

Мнение от BhO » 23 Фев 2009, 22:13

[steeN] написа:и какъв е проблема пълномощното да се завери в посолството ?

Не ти трябва посолство.
Заверено от нотариус и преведено на езикът в който ще караш колата. :idea:
Поне така го направих аз преди около 6 години. Но така се стекоха обстоятелствата, че беше за кратко и не са ме спирали и не мога на 100% да дам мнение без покритие.
Сега се чудя дали да направя същото упражнение и точно поради това би било хубаво някой ако е имал вземане даване с полиция или данъчни да подхвърли нешо.

Ах,приятелю,че умно решение извади...Ще ги смаеш и объркаш всички западняшки катаджии...Може и друг вариант-като те спират им пъхаш по 20 ЛЕВА в документите и си ти човека.. Laugh помощ!

Смяташ ли, че мнението ти допринесе с нещо на дискусията :idea:

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 24 Фев 2009, 10:25

BhO написа:От 3 страници дискусия никой обаче не предложи решение.
Виждам, че в галерията ти се подвизава едно е30 с БГ номера. Не можеше ли да споделиш как е при тебе случая.
Не можеше ли примерно да се даде простото примерче с кола, която да не е на твое име,а примерно на мама тате или просто приятел който ти е извадил пълномощно.

решението е да пререгистрираш колата с немски номера. Друго решение няма, защото винаги си извън закона! Да правилно си забелязал, че имам кола с БГ номер тук, но съм си поел риска за това. За да е трудно да ме натопят за данъчна измама, съм регистрирал колата на друг човек, който няма нищо общо с мен и карам с пълномощно, което даже не е преведено. Платил съм си всички БГ такси и застраховки и съм редовен в целия ЕС.

BhO написа:Толкова ли е трудно или на Вуте трябва да му е зле.
Мога да се хвана на бас, че поне 2-3-ма които са прочели темата са точно на тая опция,
но тъй като сме българчета никои не се включи дa окаже съдействие .

въпроса беше, какви са законовите норми и мисля, че ги уточнихме. Ако шофиора има постоянен адрес в ГЕР, трябва да я пререгестрира до 6 мес.

Ако решат полиция и данъчните на съответната държава ще спипат всеки такъв тарикат и то много лесно. Достатъчно да те спрат един път и да ти запишат адреса след което да минат 2-3 пъти там и да видят, че колата продължава да нощува при теб и си готов. И нали се сещаш, че това не е БГ да можеш да се измъкнеш толкова лесно после ... но както писах по горе - всеки да си реши и да си поеме риска ;)

Предишна

Назад към Извън Темата