дали ще има КРАЙ на вноса на евтинките коли...
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
независимо от премията на германците, скоро ще има обяви от вида:

- Код: Избери целия код
продавам Е30 320и без забележки - цена 7000 лв

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
///sasho написа:Sparco_Racing написа:... Всички говорят че от май юни колите втора ръка щели дападнат с по 20-25% ......
Съмнявам се това да стане. Все пак тия коли по автокъщите струват някаква цена на продавача , а това означава , че например кола за 10 000 лв. трябва да стане 8000 или 7500 , което е високо намеление и продажбата на една кола с толкова понижение в цената , нах вероятно няма да е достатъчно доходна за един продавач на коли втора употреба. Тия продавачи на автомобили , дори и да смъкнат цените ще ги смъкнат до някаква граница , ама едва ли ще е с толкова колкото си написал. А за часните лица , които си продават автомобилите още повече ме съмнява , че ще ги смъкнат с такъв процент. Предполагам , че ако някой си продава колата и знае , че тя е в перфектно състояние ,според мен или ще си държи на цената или по скоро ще си я кара , отколкото да смъкне с толкова много цената.
Сещай се, че все пак тези коли ние ги купуваме, не ни ги подаряват и няма как да смъкнем цените, когато за една кола която преди 1г. сме плащали 3000 евро сега ни искат пак 3000 евро.. да ама 1 година по-късно...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
Лошото е че цените не зависат от продавача,а от купувачите!Така че спорд мен тия дето не свалят на време, да си изчистят колите(говоря за коли до 15000лв и над 7-8 год.),след 2-3 години ще се чудат на кой да ги дадат за квито и да е пари.Щото в момента толкова е пренаситено с такива кошници,че всеки член на семейството трябва да си вземе кола,за да се разпродадат,което скоро не виждам как ще стане в бг!А това за поскъпването ми звучи нереално,по простата причина,че в момента предлагането е в пъти повече от търсенето!Другото нещо е,че с тази преекспонирана криза,народа се поуплаши и покрай стягането на банковите кредити,пазара на коли и имоти е доста замрял.А и доста хора вече се осъзнаха,че по нова кола е по добре,даже и по малък клас и вече по рядко се купуват коли преди 2000-та.Аз за пръв път чувам застоял продукт,да му се вдига цената за да се продаде
,напротив сваля се,дава се на изгоден за купувача лизинг,защото колкото повече стои,толкова загубата става по голяма с времето.Все пак това си е лично мое виждане и не ангажирам никого с него!!

Shades of grey!
Малко по темата:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1272909
п.с."В момента има такъв парадокс - много коли могат да се намерят по-евтино в България, отколкото в Германия например. "
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1272909

п.с."В момента има такъв парадокс - много коли могат да се намерят по-евтино в България, отколкото в Германия например. "
Nasti написа:///sasho написа:Sparco_Racing написа:... Всички говорят че от май юни колите втора ръка щели дападнат с по 20-25% ......
Съмнявам се това да стане. Все пак тия коли по автокъщите струват някаква цена на продавача , а това означава , че например кола за 10 000 лв. трябва да стане 8000 или 7500 , което е високо намеление и продажбата на една кола с толкова понижение в цената , нах вероятно няма да е достатъчно доходна за един продавач на коли втора употреба. Тия продавачи на автомобили , дори и да смъкнат цените ще ги смъкнат до някаква граница , ама едва ли ще е с толкова колкото си написал. А за часните лица , които си продават автомобилите още повече ме съмнява , че ще ги смъкнат с такъв процент. Предполагам , че ако някой си продава колата и знае , че тя е в перфектно състояние ,според мен или ще си държи на цената или по скоро ще си я кара , отколкото да смъкне с толкова много цената.
Сещай се, че все пак тези коли ние ги купуваме, не ни ги подаряват и няма как да смъкнем цените, когато за една кола която преди 1г. сме плащали 3000 евро сега ни искат пак 3000 евро.. да ама 1 година по-късно...
Ами и аз същото имам впредвид.

- Nasti
-
-
dieselboy написа:Лошото е че цените не зависат от продавача,а от купувачите!Така че спорд мен тия дето не свалят на време, да си изчистят колите(говоря за коли до 15000лв и над 7-8 год.),след 2-3 години ще се чудат на кой да ги дадат за квито и да е пари.Щото в момента толкова е пренаситено с такива кошници,че всеки член на семейството трябва да си вземе кола,за да се разпродадат,което скоро не виждам как ще стане в бг!А това за поскъпването ми звучи нереално,по простата причина,че в момента предлагането е в пъти повече от търсенето!Другото нещо е,че с тази преекспонирана криза,народа се поуплаши и покрай стягането на банковите кредити,пазара на коли и имоти е доста замрял.А и доста хора вече се осъзнаха,че по нова кола е по добре,даже и по малък клас и вече по рядко се купуват коли преди 2000-та.Аз за пръв път чувам застоял продукт,да му се вдига цената за да се продаде,напротив сваля се,дава се на изгоден за купувача лизинг,защото колкото повече стои,толкова загубата става по голяма с времето.Все пак това си е лично мое виждане и не ангажирам никого с него!!
Колите се продават по-тегаво, защото им напълниха на хората главите с глупости, всичко е временно, като цяло по борсите в БГ има около 160-70 хиляди коли, които седят, от тях няма да се продадат никога некви кошари на брой около 30-40 хиляди, остават 120-130 хиляди за продаване, НОРМАЛНО от 2007г. насам все е така в БГ, само че в момента колите в България са по-евтини отколкото в цяла Европа, така че, който иска да ходи до Нюрнберг да си докара, ще му е изгодна
Nasti написа:dieselboy написа:Лошото е че цените не зависат от продавача,а от купувачите!Така че спорд мен тия дето не свалят на време, да си изчистят колите(говоря за коли до 15000лв и над 7-8 год.),след 2-3 години ще се чудат на кой да ги дадат за квито и да е пари.Щото в момента толкова е пренаситено с такива кошници,че всеки член на семейството трябва да си вземе кола,за да се разпродадат,което скоро не виждам как ще стане в бг!А това за поскъпването ми звучи нереално,по простата причина,че в момента предлагането е в пъти повече от търсенето!Другото нещо е,че с тази преекспонирана криза,народа се поуплаши и покрай стягането на банковите кредити,пазара на коли и имоти е доста замрял.А и доста хора вече се осъзнаха,че по нова кола е по добре,даже и по малък клас и вече по рядко се купуват коли преди 2000-та.Аз за пръв път чувам застоял продукт,да му се вдига цената за да се продаде,напротив сваля се,дава се на изгоден за купувача лизинг,защото колкото повече стои,толкова загубата става по голяма с времето.Все пак това си е лично мое виждане и не ангажирам никого с него!!
Колите се продават по-тегаво, защото им напълниха на хората главите с глупости, всичко е временно, като цяло по борсите в БГ има около 160-70 хиляди коли, които седят, от тях няма да се продадат никога некви кошари на брой около 30-40 хиляди, остават 120-130 хиляди за продаване, НОРМАЛНО от 2007г. насам все е така в БГ, само че в момента колите в България са по-евтини отколкото в цяла Европа, така че, който иска да ходи до Нюрнберг да си докара, ще му е изгодна
Е няма как просто това да е вярно!По простата причина че тия коли от ЕВРОПА са купувани!!!

Shades of grey!
- Nasti
-
-
Ходи в немско и си докарай кола да знаеш че е как си треа - със здраве и наздраве! Може "малко" по-скъпо да ти стъпи, ама Ханс като каже че тава са километрите - тава са! А и е сменял маслото не е като италианците дето не пипат нищо само дават газ! Прав си байо цените в БГ са толкова нереално високи, че колегите до мен изнасят и продават в Германия и седят и се чудят защо немеца плаща по-скъпо отколкото българина... ама тука всички са капацитети и след като прецъкат мобиле и аутоскот и немат тайни за вноза и изноза на магданоза...
Един познат - мръсник разбира се, разбирай автотърговец казва по този повод следното:
Аз от гинекология не разбирам, за това водя жена ми на лекар... но ти знаеш в България всички разбират от коли футбол и политика - НАЙ-ВЕЧЕ НА МАСА така че няма нищо сложно в това да внасяш коли...
Един познат - мръсник разбира се, разбирай автотърговец казва по този повод следното:
Аз от гинекология не разбирам, за това водя жена ми на лекар... но ти знаеш в България всички разбират от коли футбол и политика - НАЙ-ВЕЧЕ НА МАСА така че няма нищо сложно в това да внасяш коли...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Дай да не говориме за "автотърговците", че от 2 години работя на място, което е в центъра на автокъщите на Горубляне и на толкова неща съм се наслушал от твоите "колеги", коментирайки помежду си, чееееее направо ми се повръща.... аз кола от тук никога не бих взел.. преди поне се криеха, са са още по-безочливи и дори си приказват на всеослушание..
Не си мислете, че всеки германец ще се възползва от тая оферта -тези които карат стари коли не всички имат възможност да си купят нова. Пример- търговеца на употребявани му дава 1500Е пък търговеца на нови 2500Е, човека ще е даде за 1500Е и ще си вземе нещо за 6-7е пак употребявано защото такива са му възможностите, а не нещо ново за 19е което по принцип струва 20е; защо е разликата само 1000Е -като извадиш от 2.5-1.5 толкова излиза. Така, че евтините коли около 2500е няма да поскъпнат -може да им се задържат цените на това ниво за известно време, но не и да поскъпват.
Тук при нас е по големия майтап -дето карани тука Е36 М40 -91-92г българина си мисли, че ще им вземе по 4000лв, а пък 95-96г М43 вече са по 5000лв(средно) в автокъщите.
Тук при нас е по големия майтап -дето карани тука Е36 М40 -91-92г българина си мисли, че ще им вземе по 4000лв, а пък 95-96г М43 вече са по 5000лв(средно) в автокъщите.
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3