от видео касета на диск

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

от видео касета на диск

Мнение от ///M Power » 20 Фев 2005, 18:11

имам една видео касета и искам да я прехвърля на по съвременен носител(тоест СД),та ако някой знае къде може да стане това и колко струва ще съм много благодарен :idea: :help:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shtukata » 20 Фев 2005, 19:48

Това от което имаш нужда е комп с ТВ тунер , видео и няколко кабела с подходящите чинчове.Не съм виждал да предлагат подобна услуга из София, но не може да няма.Препоръчвам ти да разпиташ приятелите си ;)
Успех 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DANIEL » 20 Фев 2005, 20:03

В Сливен знам каде има, ама в София :dunno:
Цената от касета на ДВД формат е 4лв на час, а на ЦД формат - 8лв
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 20 Фев 2005, 22:34

Ще ти кажа 2 варианта.
1.Най-лесно става ако имаш или намериш назаем дигитална видеокамера.Тя може да работи и като декодер,т.е. прави аналоговия сигнал от видеото цифров.Само така ще постигнеш максимално качество.Използваш IEEE1394 FIREWARE за вход към РС-то.Има вече много евтини,ако нямаш.А и всеки по-съвременен лаптоп или звукова карта си имат.Всеки друг вариант няма да ти даде качество. Единственото условие е записът да не е на СЕКАМ.Ако е Секам направо ще трябва да ми дадеш касетата,защото за качествен запис се иска професионална техника,а аз имам.
2.С тунер за ТВ,като му използваш видео входа.Но няма да стане това качество.А и за да направиш добро качество трябва да ползваш програма за запис(WMencoder или други,които могат да работят с тунера).
Има и други варианти,но ако само ще качваш една касета не си заслужава.
По нататък е важно да се направят разни неща по компресирането на записа,което може да направи някой,който се занимава с такива неща.Щото и да искаш да ги научиш,ще загубиш известно време
Третия вариант е да ми пишеш ЛС или да дадеш касетата на някой,който ме познава.Аз имам всичко необходимо да ти направя качествен запис,щото отдавна си правя такива неща.Само да не си снимал нещо пикантно на касетата :mhihi: :mhihi: :mhihi: .

Назад към Извън Темата