За колегите от Люлин
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Mecho написа:Ето статията!
Кражбите на автомобили в Люлин продължават
Вероятния извършител е от 5-ти микрорайон
За отправка
Въпреки, че полицията води активна кампания срещу кражбите на автомобили и съветите, които публикувахме в предишните броеве на вестника, кражбите на коли от ключ се увеличават. Люлинчани са видели извършителят.
Броят на откраднатите автомобили „от ключ” в квартала се увеличава въпреки предупрежденията, които отправя полицията. Това е така наречената кражба на автомобил със запален двигател. Жители на „Люлин”, които са забелязали предполагаемия извършител, алармираха нашата редакция. Според тяхното описание, той е мургав и живее най-вероятно в 5-ти микрорайон. Тактиката, по която действа е, да издебне когато някой човек слиза от колата, за да си купи нещо набързо. Когато собственикът се разсее, крадецът на пръв поглед спокойно, но много бързо се качва в колата и опрашва. В голяма част от случайте на противозаконни отнемания на автомобили, те не могат да бъдат открити, защото бързо се препродават или разфасоват. При част от набезите на коли, полицията разкрива извършителите, но много често се случва извършителите да искат подкуп. Ето три много важни съвета, които ще ви помогнат, за да предотвратите подобно престъпление.
Първо – въпреки студа и това, че бързате, никога не слизайте от колата си, ако е със запален двигател или с ключовете на волана. В противен случай застрахователите не могат да ви покрият щетите!
Второ – веднага уведомете полицията, ако все пак това се случи. И много важно,
Трето – не плащайте откуп, ако ви поискат такъв. Това е голяма инвестиция от ваша страна в организираната престъпност. По добре да се лишите от едно возило или да почакате, докато полицията си свърши работата. Ако ви бъде поискан откуп, незабавно осведомете полицията за това.
Е да бе - първо звъниш на полицията - едва ли ! Има застрахователи които си казват изирично ,първо на тях да звъниш !
И я ми припомно , кога за последно е намирана кола от полицията

И какво - да не плащаш откуп - като ти струва колата 20 000 а те искат 7-8 000 , няма каде да ходиш - плащаш

Наскоро един приятел изгоря със колата си и после плаща ... Страшен бум , мен и на село ме беше страх да си оставя колата , щот съм със англииски номера , но навестих АРМЕЕЦ и вече съм маркиран

А тва да си оставя ключовете в колата,ми е като да се нагъзя в турската махала .... Изхода е - плащаш си каското и спиш спокойно , някой го наричат рекет , но аз няма да изпадам в такива дълбоки анализи .
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Братлееее КАСКО-то ти плаща по-малко от колкото си застраховал колата !!!! мисля че 75% ... а и ...
50% от хората тук във форума ... са дали двойно на парите от каското вече .... като мен
:(:( ако ми я гепят и цялата сума да ми изплатят, а те няма, както казах само 75% ... пак съм 100 % назад ...
Така че да не дава господ да става това.... ии да си гледаме колите че
Каското успокояваше като я опишат и още 2-3 дена докато започнем да даваме пари по колите 

- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:и също така с тая змия, джанти, лаистни брони фарове мигачи отново подлежат на демонтаж
нека пържо го жидя как я пуска вътре и най вече като я вадиш от там аз бих предпочел да ми откраднат колата

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
-
да бе проверки смеххххх да не изпадам в подробности

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Тва да оставяш колата запалена докато слизаш да си купиш нещо е едно от най-малоумните неща, което може да се направи при толкова много кражби през последните 2 години... аз дори на платения паркинг като разменям колите гася колата и дори си взимам ключа с мен.... камо ли някъде навън.... смотани хора има навсякъде.... да си сърбат попарата...
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2