Отново за младите шофьори (и не само) ?! - ЗА КЛЮЧ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 30 ки до гроб
Мечтае да кара: на метан

Мнение от igra4a-c2560xm » 06 Мар 2009, 1:34

е ако изкате аз да карам 1,6 ка :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///M Sport Edition

Мнение от deemov » 06 Мар 2009, 2:03

Има си смисъл в това, но не трябва да е ограничено по кубици, а по конски сили според мен. Защото всеки на тази възраст обича да дава газ без да могат да преценят реално ситуацията. От себе си съдя, че с всяка изминала година започвам да карам все по бавно и разумно, вместо да е обратното :mhihi: Разбира се винаги има изключения.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Мар 2009, 10:44

igra4a-c2560xm написа:е ако изкате аз да карам 1,6 ка :mhihi:

- що ти кво караш - аз имам 2 месеца стаж и карам 2,4 :| Недей да се мислиш привилигирован , щот има и такива като мен , само че 5 години по-малки и тати вече им е купил Х5 4,8 :idea:
Аз например като искам голяма и удобна кола , да мога да возя удобно приятели и семеиство - какво да не поглеждам бизнес класа ли ? Щот е ясно че Е калса , 5ца и А6ца 1,6 няма , така че тея коли ще се явят забранени за мен , а във същото време селяндура (нямам предвит човек от село , а такъв със селски манталитет) ще се прави на изпитател със наякоя Хонда на газ :evil:
За мен темата е изчерпана , повече няма да драскам , щот е ясно , че този закон е чист предизборен ПОПУЛИЗЪМ и даже и да бъде приет , ми е ясно как ще се следи за спазването му :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 06 Мар 2009, 11:19

Този закон е писан от малоумници, ами аз ако съм "млад" шофер и съм си купил чисто нов 318 с всите екстро от Камор, какво ще ми кажат - да го продам и да загубя пари ли?
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 06 Мар 2009, 11:25

Просто тези който мислят законите са пълни малоумници без нито един ден стаж на нормална работа и уредени на тези места с връзки и рушвети ,без да са излизали и един ден през границата!
Да бяха ходили в Щатите да видят как една колежка в кафето кадето работих на 16 караше Grand Cherokee с не знам си колко сторици коне!
Тези простаци не разбраха ,че всичко идва от лоши и тесни пътища,липса на маркировка и т.н!
Но е много по-лесно да си фабрикуваш хартиени закончета вместо да построиш хубави пътища!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 06 Мар 2009, 13:10

То в талона нека си пише 16-ка,важното е под капака какво има :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 06 Мар 2009, 13:35

Transportera написа:

То в талона нека си пише 16-ка,важното е под капака какво има :mhihi:

Важно е ама под друг капак кво има не на колата, да го направят до 80кс, както е в европа и така....Аман от Рацери!!!

П.П Предложението е отхвърлено, така че наново!!!

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 06 Мар 2009, 21:07

Сондьора написа:П.П Предложението е отхвърлено, така че наново!!!

И това с придружителя ли е отхвърлено :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 06 Мар 2009, 23:23

Много изписано, нищо по темата или смислено... Тръгнали сте да разправяте вече за "КЕЛЕШИ" с разни по-скъпи и по-мощни коли и лай-лай-кучки... Е ше ме извинявате, ама при конкретната случка с Аудито (А6цата) , който колегата биохазард даде... дали ако наистина е карал с над 200 , сблъсъкът е щял да стане със 150 или със 170-180 ако беше някой въшлясала Астра 92г. 1.4 моно ??? Дали ще успее да намали дори с 20-30км/ч.... и дали тогава щяха да са само 2ма убити, а не 3ма ? И дали щеще да се разпознае , че колата е Астра въобще ? Не мислите изобщо като говорите... И какво става сега , момчето си е карало Аудито , изскача му ЗИЛ-а , който не си е направил труда даже да погледне дали идва кола , изскача си на кръстовището и бам Аудито в него... И естествено според вас , "КЕЛЕША" е този с Аудито , защото е карал с нам си колко си , а не ЗИЛ-ът , защото не се е угледал и е отнел предимство (примерно) ... Вие си знаете какво и защо пишете и говорите де.... но някак грешно ми се струва разсъждението Ви... Естествено нищо лично към никой ;) ... Та... кое му е плюсът на законът викате ? Да не мога да си карам колата ? Да бъда принуден да не си возя гаджето ? Или кое по-точно ? Че без нея карам 2 пъти по-бързо , отколкото с нея (понеже отговорността е голямо нещо...) ? Кое , кажете кое? Че примерно неска ми се наложи да отида до Варна до ВИНСа и ако нямах тази кола (Е46 320Ци) , а се бе наложило да ходя с въпросната Астра 92г. 1.4 моно (не случайно я дадох за пример преди малко) щях да отида с нея ли ? АБСУРД !!! Или пък както днес ми се налагаше не веднъж да намалям от 90-20 за отрицателно време,за да мине "Старшият" със С-Класата, който е решил да изпреварва на път без видимост...И щях да успея със законната 1.4ка или 1.6ца да намаля толкова бързо , а не да се озова на предната седалка в С-класата ... Да, ама не... Няма такъв страх, който изпитвам , докато я карам нея(въпросната Астра)... БМВто спира от 180-0, колкото Астрата от 100-0 (всичко е относително де, това е просто пример)...кво да си говорим повече от това ? А и , че като се замацам (недай си Боже) нейде с Астрата с 90 примерно , ще мязам на човек и колата на кола ли... Айде стига глупости...Честно казано се кефя на "рацерите", както ги наричате , но на тези , които го правят при налична видимост, пътни условия , обстановка и с АКЪЛ !! А не на тези , които се правят на "Безсмъртни" и излагат чужди животи в опасност... Достатъчно се изписа, изчесаха се много пръсти и е време да приключим темата... Излишно помолих точно това да не се коментира , но неееееееее ... точно то се коментира... как да е.... току-що съобщиха по бТВ , че законът е отхвърлен, а въпросът ми на темата бе точно такъв , така че

ТЕМАТА Е ЗА КЛЮЧ
Отново казвам , НИЩО ЛИЧНО КЪМ НИКОЙ , ПРОСТО МОЕ МНЕНИЕ , КОЕТО НЕ НАЛАГАМ НА НИКОГО !!!
Последна промяна uCnaHeTcA на 07 Мар 2009, 0:03, променена общо 1 път
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 06 Мар 2009, 23:37

aбе абсолютни глупости чудят се какво да измислят та да се види,че уж парламента "функционира".То ако решиш и с 1000 кубикова кола се очистиш,пък да не говорим за civic-те къде са 1.6 и са по 184 коня ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Мар 2009, 23:44

според мен проблема ще се реши когато застрахователните компании, започнат да взимат под внимание историята на колата и тогава, няма да вървят подкупи, защото никой няма да иска да си зарови бизнеса...

дано все пак измислят някакви ограничения, че това е безумие...
Последна промяна steeN на 06 Мар 2009, 23:50, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Мар 2009, 23:49

със риск младежта да ми се разсърди- само като я чета какво и как сте го написали... не 1600 кубика, а изобщо до 21 не мисля че е удачно да карате каквото и да е било...

а във америка от 16 можеш да караш- да. ама му се вика "книжката на пепеляшка" щото само от зори до здрач..или до полунощ според щата... и така до 18... и това каране идва малко "пробно" защото ако те хванат че правиш глупости може да не видиш книжка много много дълго време.

... да не говориме че гражданската застраховка под 21 е х5 която пък е х3 от тази след 25....

та нещата са така устроени, че и да имаш кола и книжка карането е много скъпо и по тази причина рядко карат под 21... и това не е защото младежта "не я харесват" а защото статистиката го налага.
Последна промяна alx на 09 Мар 2009, 4:46, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 06 Мар 2009, 23:58

а във америка от 16 можеш да караш- да. ама му се вика "книжката на пепеляшка" щото само от зори до здрач.. и така до 18... във повечето щати.

... да не говориме че гражданската застраховка под 21 е х5 която пък е х3 от тази след 25.... та нещата са така устроени, че и да имаш кола и книжка карането е много скъпо и по тази причина рядко карат под 21...

Колега съгласен съм можеш да караш до здрач а според теб децата каква работа имат след здрач навън,там не е като тук от малки да се правят на газари и к**ва по на 15-16 да обикалят цяла нощ заведенията!
А не знам кой те е излъгал че е скъпо и не карат до 21,всички с който се запознах имаха коли,даже едната приятелка бяха 5 членно семеиство със 7 коли,даже фризьорката срещу нашето заведение идваше с Хамър на работа,аве няма да ги стигнем скоро определено!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Мар 2009, 0:11

никой не ме е излъгал :)

масово тийнейджърите карат без да са писани на застраховките. затова и често срещана гледка е спряния автомобил край пътя със полицейската кола зад него и една тумба тийнове извадени от колата и шофьора със белезници седят и гледат жално.

ще ти дам един истински пример.

2008 мерцедес гл550 - всички шофьори са със перфектно минало (без нарушения последните 7 години).

гражданска ако шофьор е само съпругът.. примерно на 50 години - $550
гражданска ако се добави съпругата примерно на 45 - $650
гражданска ако се добави дъщерята на 23 години - $1100
гражданска ако се добави синът на 17 години - $2000

интересното е че ако към съпругът се добави _само_ синът- застраховката е $2000... така както и ако се добавят всичките... смятай за какъв риск го смятат синът...

та, хайде да не е х5 ама.. схващаш ми наклона. цифрите са такива не защото тез на 17 са безпроблемни водачи- нали разбираш...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 07 Мар 2009, 0:22

:yes: разбрахме се!

Предишна

Назад към Извън Темата