215/45 гуми, атмосфери?
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
z3soon написа:Четох показанията на вратата за, който писахте, но там не открих подобна конфигурация.
За това и се обръщам към вас.
Ако ще е от полза на някой, който иска да помогне бих снимал лепенката.
Благодаря!
Каква е колата?
На мене предните са ми 215/45/17 и ги карам на 2.5 а задните са ми 225/45/17 и са на 2.7-8.За момента нямам проблеми.
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Еми значи не я гледаи лепенката,там пише за 15".
Помпаи си ги на 2.5 и даваи цялата газ и да не ти пука

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
(bubsa) написа:Еми значи не я гледаи лепенката,там пише за 15".

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
гледам, че масово карате на над 2.5... не знам колко пази джантите такова налягане, но за всичко друго това е лошо... едно че сцеплението е намалено (особено при високи скорости където гумата има навика да става обла откъм контакта със асфалта, две че се износва центъра на гумата неравномерно което освен до подобрени условия за аквапланинг води и до шумни гуми...
та 2.5 и нагоре - само на задните и то само ако ще носите товар...
между другото на повечето немски коли препоръчителното налягане е указано също така на лепенка от върешната страна на капачката за горивото..
което ме навежда и на една друга мисъл- ако на вратата или прага няма такава лепенка - много е вероятно колата да е била боядисвана.
та 2.5 и нагоре - само на задните и то само ако ще носите товар...
между другото на повечето немски коли препоръчителното налягане е указано също така на лепенка от върешната страна на капачката за горивото..
което ме навежда и на една друга мисъл- ако на вратата или прага няма такава лепенка - много е вероятно колата да е била боядисвана.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
alx написа:гледам, че масово карате на над 2.5... не знам колко пази джантите такова налягане, но за всичко друго това е лошо... едно че сцеплението е намалено (особено при високи скорости където гумата има навика да става обла откъм контакта със асфалта, две че се износва центъра на гумата неравномерно което освен до подобрени условия за аквапланинг води и до шумни гуми...
Аз не съм фен на голямото налягане на гумите, но във връзка с твоето мнение, само искам да отбележа, че на моята кола на бележката пише, че по принцип трябва да се кара на 2.2 атм., но в случай че ще се кара със скорости над 160, препоръчват налягане 2.5 атм.
това е заради компромис- при високи скорости ако гумата е недонапомпана ще прегрее... затова е прието да ти казват да ги свръхнапомпаш - не за друго а за да ги провериш дали не са меки
но колкото е по-напомпана една гума- толкова по-малко сцепление имаш... винаги..

но колкото е по-напомпана една гума- толкова по-малко сцепление имаш... винаги..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2