Писна ми от безхаберието на дървата ни!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 24 Фев 2009, 20:34

grnka написа:
cucko написа:Днес знаете ли какво ми се случи..
Карам си аз по една широка и главна улица(от моята посока са 2 платна а от другата е 1 платно) в цантъра на града...наближавам едно кръстовище където съм път с предимство (нямам никакви знаци освен този за забранено паркирането)..
Ситуацията е следната..аз ще си продължавам пътя само на право и гледам че от двете страни има спрели коли и ме изчакват да се придвижа...същевременно аз се движа в белия пясък(сняг+пясък и сол) с около 30 км/ч на 2-ра...гледам също че от дясната ми страна се подава една жена(пешеходка) която ме видя и спря за да ме изчака..т.е. аз взех да намалявам и като я виждам че иска да мина първо аз...и в тоя момент се обръщам да погледна за другата страна(лявата) гледам един дядо води внучето си на около 5-10 г. гледам че започва да пресича пътя...но нали е широка улицата и вижда че няма да успее да мине преди мен..но все пак аз нали през това време намалявам с готовност да спра за всеки случай..да ама оня се насилва и ме гледа право в учите и аз му разбирам по мимик на устата като ми вика "Спри бе,спри бе...едновременно с махане на едната ръка"...а аз нали вече ще го подминавам...викам "Ще ти спра,къде да ти спра'...и тъкмо исках да отбия и да хукна след него да му кажа еи дядка що не се навря под колата ве..случайно да виждаш някъде пешеходна пътека..заради такива като вас изкарват виновни шофьорите..(едно че аз нито видях за знак нито за маркировка в тоя сняг... :twisted: дори знам че там има нарисувана зебра...но нали не я виждам и все едно няма...да е@а простаците тъпи..

все пак дядо с внуче..дядката го гони склерозата и води с него едно детенце...ти все пак защо не спря??
".и тъкмо исках да отбия и да хукна след него да му кажа еи дядка що не се навря под колата ве"
ех ех голям мъж излезе бе колега! по-спокойно

Ами той ми се нарвя почти до мигача на калника...за какво да спирам като той и без това нямаше да мине...
Ама като знам вече каква е ситуацията следващия път ще го питам за безсмъртен ли ми се мисли..
то да беше лятото ще спирам..а в снега хем вижда че се движа толкова бавно и хем иска от инат да ме накара да спра само защото води внучето си..и според теб жената от дясната страна защо не е пресякла за да мога да спра а трябва да се съобразявам с дядото от дръгата страна...(пак ти казвам нали гледах жената дали ще пресече-ама явно не в същото време изминавам няколко метра и се обръщам на другата страна и гледам оня като ми маха.. )
Ако искаш утре ще снимам мястото и ти ми кажи дали трябва да спирам или не.. :twisted:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Фев 2009, 20:46

е ако има пешеходна ,не трябва ли? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 24 Фев 2009, 20:53

Bogat-Beden написа:е ако има пешеходна ,не трябва ли? :roll:

В снега ти ще я видиш ли?!
p.s.кога веднъж ще глобят пешехондец в нарушение...аз като гледам те минават и от там където няма пешеходни пътеки..да ги е@а.. :twisted:

Преди малко пак излизах и минах на подобно същото кръстовище...там където има светофари но те не работят...така че от моята страна азнака е път с предимство ,а от дясната страна се задава един гоуф 3 (знака му е път без предимство)точно приближаваме двамата(едновременно като намаляваме и двамата) на това кръстовище и викам си май ще съм на риск да мина преди него...и точно като щях да започвам да доускорявам за да мина преди него едновременно натискам спирачката и давам къси дълги...оня като пич си минава пред мен.. :twisted: така и от светлината на фаровете виждам че в тоя гоуш се возят мангали...и си викам като са прос народ такава е държавата........ :twisted:
Последна промяна cucko на 24 Фев 2009, 21:04, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 24 Фев 2009, 21:02

Ами аз гледам 50на метра напред за знаци за пешеходна,а и за пешеходци..По-добре да му спреш да мине там,където няма ,отколкото да го бутнеш,нали..Макар че във втория случай спирам мнооого рядко,гледам да не ги уча на вредни навици..И да прав си,трябва да има глоби за такива,ама ти да не спираш на пешеходна... :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 26 Фев 2009, 0:51

Bogat-Beden написа:Ами аз гледам 50на метра напред за знаци за пешеходна,а и за пешеходци..По-добре да му спреш да мине там,където няма ,отколкото да го бутнеш,нали..Макар че във втория случай спирам мнооого рядко,гледам да не ги уча на вредни навици..И да прав си,трябва да има глоби за такива,ама ти да не спираш на пешеходна... :confused:

Ето гледай...аз почни по същия начин направих както ти би направил...
От далеко виждам въпросното кръстовище
Изображение

Но нямам знак за пешеходна пътека...въпреки това аз знам че има зебра но онзи ден пътя целия беше в каша-сняг, сол,пясък,локви..а днес е чист и имам цепление за спиране...
Тук виждате че улицата е широка като за 3 платна...
Изображение

Ето я въпросната зебра,така също забележете че за тези които се движат срещу мен също нямат знак за пешеходна пътека..
Изображение

А аз се движа с около 20км/ч.-30км/ч(колкото да се придвижвам на 2-ра скорост).и от това разтояние преди пешеходната пътека виждам че дядката с внучето се задава още от там където е спрял Опел Вектра... :twisted: и тъй почва да ми маха като вече аз почти ще настъпвам зебрата...
имайте предвид че аз съм се движел бавно и явно той си мисли че ще ме изпревари...иначе с по-голяма скорост отдавна да мъм преминал...
Изображение

Хайде сега вие ми кажете как бихте минали като не сте местни и не познавате улицата..... 8)

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 26 Фев 2009, 1:03

еее,доколкото успях да схвана от обяснението и снимките те разбирам вече :) Еми да ги таковам у общинарите ...и държавата.. :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 26 Фев 2009, 7:06

cucko написа:Днес знаете ли какво ми се случи..
Карам си аз по една широка и главна улица(от моята посока са 2 платна а от другата е 1 платно) в цантъра на града...наближавам едно кръстовище където съм път с предимство (нямам никакви знаци освен този за забранено паркирането)..
Ситуацията е следната..аз ще си продължавам пътя само на право и гледам че от двете страни има спрели коли и ме изчакват да се придвижа...същевременно аз се движа в белия пясък(сняг+пясък и сол) с около 30 км/ч на 2-ра...гледам също че от дясната ми страна се подава една жена(пешеходка) която ме видя и спря за да ме изчака..т.е. аз взех да намалявам и като я виждам че иска да мина първо аз...и в тоя момент се обръщам да погледна за другата страна(лявата) гледам един дядо води внучето си на около 5-10 г. гледам че започва да пресича пътя...но нали е широка улицата и вижда че няма да успее да мине преди мен..но все пак аз нали през това време намалявам с готовност да спра за всеки случай..да ама оня се насилва и ме гледа право в учите и аз му разбирам по мимик на устата като ми вика "Спри бе,спри бе...едновременно с махане на едната ръка"...а аз нали вече ще го подминавам...викам "Ще ти спра,къде да ти спра'...и тъкмо исках да отбия и да хукна след него да му кажа еи дядка що не се навря под колата ве..случайно да виждаш някъде пешеходна пътека..заради такива като вас изкарват виновни шофьорите..(едно че аз нито видях за знак нито за маркировка в тоя сняг... :twisted: дори знам че там има нарисувана зебра...но нали не я виждам и все едно няма...да е@а простаците тъпи..

И при мен така се случи по оня ден. Карам си по жълтите павета (където можеби е най хлъзгаво) и на 20тина метра пред мен тръгва да пресича един пенсионер с някакъв помиар на каишка. Вижда, че пътя е хлъзгав, вижда, че съм набрал и нема как по законите на физиката да спра с толкова малко спецление на пътя и се пули там кво да направи. А междувременно тъпия пес вече е пред колата щото нали каишката е дълга и то простото същество по просто и от самия си стопанин решило, че е36 има опция ''прескочи кобила" та с малка маневра, 1-2 псувни и късмет го заобиколих без да се завърти колата и си продължих по пътя. :driving:
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

Аватар

с

Мнение от IvanIlkovMinev » 16 Мар 2009, 1:24

НУРМАЛНУ

Аватар

с

Мнение от IvanIlkovMinev » 16 Мар 2009, 1:26

НУРМАЛНУ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 16 Мар 2009, 6:26

Аз не се доверявам нито на знаци, нито на светофари.Опитвам се да си държа очите на четири отворени, щото е пълно с изроди.На "Дондуков" преди ЦУМ има подлез за пешеходците, но почти няма ден някое говедо да не се совне пред колата.Култово е, когато едната лента е спряла, а ти си в другата и се движиш, а говедото скочи право пред капака.А на светофарите или някой минава на червено, или прави десен от най-лява лента-преди тунела на "Люлин", или обратен на завоя преди 3РПУ.Преди една седмица един идиот мина четири светофара на червено и в крайна сметка стигнахме на ЦУМ по едно и също време.Просто с глоби няма да се оправят нещата- най добре да им конфискуват колите, а не книжките на такива джигити и обществено полезен труд, защото положението е трагично в момента.

Предишна

Назад към Извън Темата