Подписка за връщане на подписаните лихви по кредитите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Re: Подписка за връщане на подписаните лихви по кредитите

Мнение от sambeto » 20 Мар 2009, 10:47

pantzer3 написа:
Kambe написа:Радвам се че са се намерили хора които да направят тази крачка най-накрая ! аз както и повечето от вас имам потребителски кредит, подписах за вноска от 133 лв на месец, а сега плащам по 157 :shock: а представям си ако имам ипотечен кредит от 60-70 000лв.... това е безобразие според мен, дано успее подписката дано се направи нещо по въпроса. Жалко че не е в моя град да ида с удоволствие да нарисувам един подпис и Ви моля който може да отиде да се подпише, мисля че всички сте съгласни с мен.

Моя кредит е точно такъв - 80000лв. и си е...ло майката :evil:

Ха,баси съвпадението и моя е такъв 80 000 свежи лева.
Дано нещо се получи,щото почвам да се задъхвам по баира :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 20 Мар 2009, 11:16

tankishev написа:Няма нито една банка, която да отпуска кредити обвързани с ОЛП на БНБ.

Ето точно тук ида аналогията с горивата.
Защото в уведомителното писмо, което получих пишеше, че ми повишават вноската по кредита именно заради повишаването на ОЛП.
Ха познайте, след като вече няколко месеца подред ОЛП пада, дали са ми намалили вноската. :help:
Когато попитах в банката за това нещо, ми отговориха, че такава била политиката на банката и че заради понижаването на ОЛП, на мен няма да ми намалят лихвата. Евентуално, това може да стане ако банката реши, което според мен ще стане на куково лято. :evil:
С горивата е същата работа - петрола се вдига, горивата се вдигат. Петрола пада, горивата си стоят, че и се вдигат понякога.
Каквото и да си говорим, за нас потребителите винаги е :1:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Мар 2009, 11:25

SKISA написа:петърчо,аз нямам големата компетенция да съм изчел договорите и ПМСтата по въпроса ,а и не ми е нужно...! имам опита и знам ,че щом в един договор пише нещо -ако ще и с три пъти по-малък шрифт да е и да е на последната страница-то е клауза и се спазва! и понеже некой си не бил прочел и го мързело да стигне до последната страница ,или не си е наел агент да му обясни ,или няма приятели да го посъветват ,а са пищи ,че му искали повече - аз няма да застана на негова страна! и отделно не смятам косвено ,чрез финансиране и подпомагане на банките от държавата да му платя част от лихвите! просто не съм съгласен! защото като плати държавата на някоя банка и я подпомогне-значи я подпомагам аз и всеки ,който плаща данъци в тая страна! и понеже некой си бил скочил срещу лихвите,ПОД КОИТО СЕ Е ПОДПИСАЛ и са не му изнася аз не смятам да съм солидарен с него.
банките ставали по-богати!! ми умниците,които се подписват под нечетен текст ги правят по-богати! не е луд тоя ,дето яде баницата,а тоя дето му я дава...

СТАВА ВЪПРОС УМЕСТНО ЛИ Е УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ТАЗИ ЛИХВА, СЛЕД КАТО ОЛП НЕ Е МРЪДНАЛ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ НЕ Е ИМАЛО МАСОВИ ЗАТРУДНЕНИЯ ПРИ КРЕДИТИРАНИТЕ. РАЗБИРАШ ЛИ :mhihi: НЕЩО КАКТО ЛУКОЙЛ ВДИГАШЕ ЦЕНИТЕ, КОГАТО БАРЕЛА ПАДАШЕ. КАК ДА ГО НАПИША ЗА ДА ВНИКНЕШ В ТОВА ЗА КОЕТО АЗ ГОВОРЯ. И НЕ СТАВА ВЪПРОС ДЪРЖАВАТА ДА ПОДПОМАГА БАНКИТЕ, ТЯ И НЕ МОЖЕ.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 20 Мар 2009, 11:30

не говорим за уместност! говорим за права по договора! банките са решили да се възползват от правото си по договора и няма как да им се опъне човек,който го е подписал -независимо кво е чел по него.
нямам нищо против колегите,които имат кредити да плащат по-малко. ако банките са съгласни и хич да не плащат....! проблема е ,че държавата може да подпомогне закъсала банка-не е да не може. видя кво се случва с фирми и концерни навън и тук може да стане. и това подпомагане е за сметка на бюджета ,който и аз и милиони други са напълнили с данъците си. и като ги подпомогне ,за да подпомогне взелите кредити ги подпомага с парите на всички! а мен тва не ме кефи....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Мар 2009, 11:31

Fear написа:
tankishev написа:Няма нито една банка, която да отпуска кредити обвързани с ОЛП на БНБ.

Ето точно тук ида аналогията с горивата.
Защото в уведомителното писмо, което получих пишеше, че ми повишават вноската по кредита именно заради повишаването на ОЛП.
Ха познайте, след като вече няколко месеца подред ОЛП пада, дали са ми намалили вноската. :help:
Когато попитах в банката за това нещо, ми отговориха, че такава била политиката на банката и че заради понижаването на ОЛП, на мен няма да ми намалят лихвата. Евентуално, това може да стане ако банката реши, което според мен ще стане на куково лято. :evil:
С горивата е същата работа - петрола се вдига, горивата се вдигат. Петрола пада, горивата си стоят, че и се вдигат понякога.
Каквото и да си говорим, за нас потребителите винаги е :1:

Интересното е, че увеличението от 01.01.2007 до 01.01.2009 е 1,74 пункта, на мен лично ми увеличиха вноската с 15%, както каза колежката нищо нередно :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlix » 20 Мар 2009, 13:01

ukelichko написа:
Svetlix написа:
dinkomg написа:Затова банките стават все по-богати, .....

Абе и те са цъфнали и завързали сега ...

Да цъфнали са. Доколкото си спомням в края на предишната година бяха отчели някаква луда печалба, около 200 милиона общо. В България криза почти няма, просто световната криза е повод да се съкратят работници и да се понижат заплатите и да се вдигнат вноските по кредитите. Банките си имат пари в наличност, но кредити се дават само на доверени хора, срещу процент на директора под масата. Лично ми предложиха 100% финансиране на ваканционен апартамент срещу "нещо за човека от банката, дето ще уреди сделката" Като паднаха малко лихвите предния месец отидох да видя какво става с кредита ми иняма ли да намалят вноската, но ми казаха че са ми намалили времето с два месеца, което при 20 години си е голяма работа. Изводът е, че няма излизане на глава с тея мошеници.

Не слагай всички банки под общ знаменател. Че има такива каквито ти ги описваш 2 мнения няма. Но като цяло от другата страна на барикадата изглеждат коренно различно.

ПС: Никоя банка не държи пари в наличност. Всички имат лимити, които като се прескочат се извършва инкасо ... всичко е в електронен вид, хартията липсва ...
Нека сме толерантни един към друг на пътя, независимо кой какъв автомобил кара!

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 20 Мар 2009, 16:14

Мишел написа:
Pitbull_Germany написа:В този ред на мисли (приемам, че го знаеш) защо реши, че Борда на директорите на различните банки не са се споразумяли какви лихви да определят?

Това имах предвид и аз... ;) Разбира се че има рамки и договорки, в които действат всички, това се опитах и да кажа с горния пример, че политиката не се определя от алчността на конкретни лица, бордове, банки.....
А спор тук не виждам (за спам да не говорим) и знам, че не се заяждаш ;)
Казах, че спирам, просто защото от всички разписали се тук, сигурно я има я няма 5 човека, които изобщо знаят за какво става дума....другите са чули или недопрочели....
Хубав ден на всички! :P

Е, при това положение значи сме на едно и също мнение...просто явно не сме разбрали правилно иронията в поста ти ;)

SKISA написа:петърчо,аз нямам големата компетенция да съм изчел договорите и ПМСтата по въпроса ,а и не ми е нужно...! имам опита и знам ,че щом в един договор пише нещо -ако ще и с три пъти по-малък шрифт да е и да е на последната страница-то е клауза и се спазва! и понеже некой си не бил прочел и го мързело да стигне до последната страница ,или не си е наел агент да му обясни ,или няма приятели да го посъветват ,а са пищи ,че му искали повече - аз няма да застана на негова страна! и отделно не смятам косвено ,чрез финансиране и подпомагане на банките от държавата да му платя част от лихвите! просто не съм съгласен! защото като плати държавата на някоя банка и я подпомогне-значи я подпомагам аз и всеки ,който плаща данъци в тая страна! и понеже некой си бил скочил срещу лихвите,ПОД КОИТО СЕ Е ПОДПИСАЛ и са не му изнася аз не смятам да съм солидарен с него.
банките ставали по-богати!! ми умниците,които се подписват под нечетен текст ги правят по-богати! не е луд тоя ,дето яде баницата,а тоя дето му я дава...

С едно нещо съм много съгласен - като те мързи да четеш, после ще си носиш последствията. Никъде в закона не е посочено с какъв шрифт трябва да се пишат Общите условия. Има ли ги написани черно на бяло, има ли го и твоят подпис отдолу, следователно си съгласен с тези условия.

Вече дали е морално да се увеличават лихвите - много ясно, че не е, но те са си в правото. Морал никъде в големия бизнес няма. Морално ли е според вас AIG да си разпределят в 165 млн. долара в условията на финансова криза и то това са пари от помощи или пък морално ли е изпълнителният им директор да е взела за 3 седмици 19 млн. бонуси??? Еми не е морално, ама никой не пита. Стига с тоя морал, защото точно българите да говорим за морал е смешна работа!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 22 Мар 2009, 17:41

И десет листа да стане темата, пак нищо няма да промените . Някой да Ви е карал да взимате кредити ? Освен това си има общи условия,който всеки от Вас трябва да прочете и щом ги е подписал значи се е съгласил с тях . Някой на сила да Ви е карал да взимате кредити ? Иначе всяка банка си гледа интересите и това е. Нормално е докато и станете клиент да Ви зарибява с изгодни лихви по кредити и т.н. и след това да си променя лихвеният процент едностранно. Нали преди поредното повишение на лихвеният процент Ви изпращат писмо,с което Ви уведомяват за увеличението и ако не сте съгласни с горните условия може да си погасите кредита изцяло към тази дата по старият лихвен процент и без наказателна лихва. Тъй, че все пак Ви дават някаква възможност за избор..... Другият вариант е да теглите кредит от друга банка с по-малък лихвен процент за да погасите този и така винаги да живеете на кредит,ама това е все едно живот на заем ....

Предишна

Назад към Извън Темата