задължения към кат
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
задължения към кат
колеги днес бях да си взема наказателното постановление за последния акт за превишена скорост оставих им книшката за 3 месеца и ми обясниха че след 3 месеца като ида да си я взема треа да си платя и задалженията... направиха справка и ми казаха че имам неплатена глоба 60 лв от 2006 год. и 100 лв за 2008 а и за двата случая мн добре си спомням че ги платих за да си взема талончето(единствените ми предишни нарушения)
има ли начин да докажа че съм си ги платил при положение че фактурите не ги пазя само помня че платих в стопанска банка... 

- m3 metanoviq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БАГЕР
- Детайли за колата: 4 ВРАТА
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
Поне до скоро актовете имаха давност 2 години. Може да са приели някакъв нов закон или нещо подобно.mg87 написа:nikolai_v написа:Това от 2006г. му е минала давноста и вече не важи.
е как да не важи думите му бяха след 3 месеца ела с 360 лв да си вземеш книжката като ми написа на 1 лисче номерата на глобите за 2006 и 2008

- Deadgame
- младши ентусиаст
-
- Кара: м50б20
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Няма да стане ....аз имах такъв случай..
Значи,щом си сигурен че си ги платил трябва да са ти дали копие от банката за което си внесъл....а това копие ако някак не го намираш за да го занесеш в КАТ има един начин!!!
Можеш да отидеш в същата банка и да помолиш да ти извадят още едно копие на тази разпечатка която си платил,но трябва да дадеш точните дати,месеци и години кога си ги платил и след това ЕГН-то, ще се види че си ги платил и безплатно ще ти извадят бележка която да я занесеш в КАТ...
Значи,щом си сигурен че си ги платил трябва да са ти дали копие от банката за което си внесъл....а това копие ако някак не го намираш за да го занесеш в КАТ има един начин!!!
Можеш да отидеш в същата банка и да помолиш да ти извадят още едно копие на тази разпечатка която си платил,но трябва да дадеш точните дати,месеци и години кога си ги платил и след това ЕГН-то, ще се види че си ги платил и безплатно ще ти извадят бележка която да я занесеш в КАТ...

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
nikolai_v написа:Поне до скоро актовете имаха давност 2 години. Може да са приели някакъв нов закон или нещо подобно.
А някой да прави разлика между актове и наказателни постановления? Или в комиксите няма подобни неща...
Vlados написа:nikolai_v написа:Поне до скоро актовете имаха давност 2 години. Може да са приели някакъв нов закон или нещо подобно.
А някой да прави разлика между актове и наказателни постановления? Или в комиксите няма подобни неща...
разлика има но когато има акт има и наказателно постановление

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
интересното е помниш ли да си си взел бележките или схърли парите и си тръгна, защото при втория вариант гладната касиерка си прибира тези бележчици, сторнира ги, прибира си една прилична надница, а ти си мислиш че си платил 

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Като отидеш след 3 месеца ще те накарат да платиш за 2008 само, не се притеснявай, след като нямаш бележка лошо - не знам дали от банката могат да ти помогнат.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Отиваш след 3 месеца и си плащаш само постановлението за скоростта, отиваш на гише 11 /ако си от София/, и го носиш с платежното/квитанцията.
Ако има нещо допълнително онази ше ти извади разпечатка, нема такъв филм да ти пише на листче.
Ако има нещо допълнително онази ше ти извади разпечатка, нема такъв филм да ти пише на листче.
първо аз имах постановления от 2005та и 2006та и ми бяха отпаднали!
второ - най-малкото от 2008 ни карат преди да ни върнат книжката да си заплатим постановленията, т.е. няма как през 2008ма да са ти върнали книжката без да си си платил акта
трето - 100% си си взел листчетата, защото после отиваш и ги даваш на гишето да представиш, че наистина си ги заплатил ...
второ - най-малкото от 2008 ни карат преди да ни върнат книжката да си заплатим постановленията, т.е. няма как през 2008ма да са ти върнали книжката без да си си платил акта

трето - 100% си си взел листчетата, защото после отиваш и ги даваш на гишето да представиш, че наистина си ги заплатил ...
- vlado_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i/E46 320d
15 мнения
• Страница 1 от 1