Файлче с камери и радари за GPS

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 21 Мар 2009, 18:45

На Нокиа Н 95 става ли да се качи инфото и как? Благодаря предварително!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 21 Мар 2009, 19:18

X-citer написа:Свалих си Poiloader-а. Качих го на нуви-то, но когато отворя папката със сваления файл, който е даден не намирам такъв файл SpeedCams_garmin.gpi

Има само:
40.gpi
50.gpi
60.gpi
70.gpi
80.gpi
90.gpi
130.gpi
all.gpi

Сега отново свалих архивираното файлче от този сайт - предполагам, че базата им данни е имала някакъв ъпдейт, защото когато писах темата, след разархивиране се появяваше само едно файлче - именно SpeedCams_garmin.gpi

X-citer написа: Качих това в папката POI на устройството където вече има един файл с име poi.gpi и големина 3кб :roll:
Трябва ли да инсталирам още нещо за да работи правилно? Машинката е нуви 205.

Аз съм с nuvi 250w - не зная дали има разлика между софтуера на двете устройства, или разликата е само в големината на екраните. При мен беше достатъчно да копирам файлчето, което свалих в папка POI - при другите файлчета с такова разширение - *.gpi - това което съм чел е, че няма значение колко на брой са файловете в тази папка, при работа устройството си чете от всички.

Тези файлчета, за които пишеш са май същите като от последната версия на базата данни на Offroad Bulgaria, което ме кара да мисля, че или са обединили труда си, или просто базата данни я прави външен за Offroad Bulgaria човек, който я разпространява по различни начини, включително и чрез сайта на Рено Клуб.

Лесно можеш да провериш дали зарежда информация от тези файлове, като пуснеш симулация на движение по маршрут (мисля, че и твоето устройство трябва да има такава опция - предлага ти го когато нямаш GPS сигнал) и прекараш маршрута през място на което си сигурен, че има обозначена камера (можеш да видиш къде са обозначените от списъка на сайта или като дръпнеш файлчето за Google Earth и стартираш GE през него) Ако всичко е наред, при доближаване до такова място ще чуеш едно изпиукване, а ако продължиш да се движиш с превишена скорост, ще излезе червена лента отгоре и ще започне да мига, заедно с още пиукания.

ktv написа:На Нокиа Н 95 става ли да се качи инфото и как? Благодаря предварително!

За съжаление нямам идея с чий софтуер работи Нокиа. Не е ли IGO-8?

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 24 Мар 2009, 15:59

Става и на нокиата, но за това трябва да имаш предварително инсталиран гармин. Ако нямаш пиши ми лично съобщение и петък като се прибера в нас, че сега ме няма.. Ще ти кажа как става номера със всичко :-) Пък от тебе ше чакам бирата :mhihi:
Изображение
E34, E38

Аватар

Мнение от someone » 24 Мар 2009, 21:29

justboy написа:...

Колега, а случайно да имаш готови решения за Sony Ericsson C905, които не включват постоянен GPRS трафик ;) Щото на мен ми се намира каса бира :D

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Мар 2009, 22:23

аз съм на такава вълна в момента :mhihi:
качваш файлчето в х:\GARMIN\POI
ако нямаш такава директория - създаваш я и качваш файла там

за нокиите стават защото те работят Garmin mobile XT
може да погледнете и тук:
http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=20939

аз качих камерите във всички програми - IGO Tomtom и Garmin и сега ще започвам да ги тествам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 24 Мар 2009, 22:40

Тъкмо си ги качих на телефона ! Мерси !
Да,за нокиите става аз съм с N95/8 и си бачка идеално.

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 26 Мар 2009, 20:25

someone написа:
justboy написа:...

Колега, а случайно да имаш готови решения за Sony Ericsson C905, които не включват постоянен GPRS трафик ;) Щото на мен ми се намира каса бира :D

Ще се поинтересувам. За нокиите имам решение за 20 минути и готово. За СЕ-тата ще погледна, па другото е лесна работа :D
П.С. Имаш ЛС.
Изображение
E34, E38

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325ci много синя

Мнение от MakMakoB » 27 Мар 2009, 0:14

Колеги, някой да има вече някакви реални впечатления, че заради тия камери май ще трябва да си купувам навигация. :confused:

Аватар

Мнение от someone » 27 Мар 2009, 22:41

Ами като приближиш място на което е обозначена камера, радар или засада, изписква и изписва предупреждение на горната лента на екрана. Ако караш по бързо от ограничението, продължава да писка (не много досадно) и да мига лентата горе, като ти показва ограничението. Лошото е, че няма как да видиш дали е обозначена камера, радар или засада. В общи линии е това.
Това описва как се държи Гармин Нуви 250w. Предполагам, че другите гармини правят същото - за другите навигации - не знам.

Аз си изтеглих файлчето и за гугъл мапс и си го разглеждам с програмата и честно казано съм учуден колко много камери има в София. Досега по вестниците съм срещал списъци с по не повече от 20-25 камери.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 28 Мар 2009, 0:55

Ами колеги, това не са само камери.
В тези списъци има въведени всички "стоянки" на полицаите.
Т.е. има въведени места където някой, някога е видял патрулка и т.н.
Има друг списък, който е само с камерите (те са значително по-малко), може да бъде намерен във форума на покетбългария.

ПС в този списък дори са въведени картотените патрулки (макетите) по магистралата (ако е същия списък, който ползвам аз де).

Предишна

Назад към Извън Темата