Маршерутки...
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
li написа:А по автобусите и тролеите и трмаваите колко хора сядат и колко пътуват правостоящи? Като имат претенции някои - да хващащт таксита или градски транспорт
Не можеш да говориш за автобуси,тряваи и прочие,при тях са предвидени места за правостоящи!А маршерутките имат ли такива?!
Сичко е побългарено!Купили наще маршерутки с място за инвалид за да е широко вътре,сложили лепенка откъдето трябва да влиза инвалидната количка"не е вход" и готово,имаш си вече едно мини рейсче.А жалкото е че това място не се изпозва наистина по предназначението му!

li написа:Още нещичко.. ако превозните средства започнат да пътуват наполовина празни хората няма да намалеят, значи ще трябва превозните средства да станат два пъти повече... Аз си стягам багажа и бягам надалече от София ако това стане..
Ами така е в белите държави,смятат си хората колко коли ще има трябват за да минават на 10 мин. и ги купуват.Сложно?! НЕ!Изгодно?!Също не!А отностно замърсяването на въздуха проблема е съвсем друг!Защото не може да искаш чист въздух,когато се возиш в икаруси и мецедеси(за любимите жълти говоря,които много обичат да горят) с които дядо ми и баба ми са ходели на диско в гимназията.И не е нужно чак с два пъти да се овеличават,вярвай ми.А и замърсяването от автомибили е световен проблем,нима се надяваш то1но ние тук да го решим...
И да карат по-бавно, пак ще е по-бързо от автобусите.
Ами знаеш ли има един закон.Казва се закон за движение по пътищата.Как ли една маршерутка може да е по- бърза от дин автобус щом и двамата трябва да се движат с не повече от 50км/ч?! Аха сетих се един начин.Но нали точно ние тук говорим как трябва да спрем този начин за да няма повече трагично загинали хора.Не мога да разбера хем искате едното хем пък и другото?!Не става така.А относно това кой по-бърз бил мога да ти кажа,че в ена страна като Унгария автобусите се движат в тяхната си оградена с жълто лента(същата като на Цариградско на,която пише BUS) и са доста бързи,защото никой не им пречи!Значи има начин няма амбиция...
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Не знам за вас, но аз мисля че тези маршрутки са спасението на софия. Ми ако няма маршрутки, нали хората пак трябва да пътуват. Това означава че пак ще се тъпчат, но просто в автобус, или че ще ходят с такси (което е по скъпо) или с кола, което влошава положението с движението.
Ако не се тъпчат в маршрутки, ще се тъпчат в рейсове. И аз съм стоял прав в маршрутка с 20 други, и съм се бутал като идиот, но дали го правя в бусчето или в автобуса ми е все едно, а поне маршрутката е по бърза.
Който не иска да се бута да не се бута. Да си хващат таксита. Никой не ви спира.
Ако не се тъпчат в маршрутки, ще се тъпчат в рейсове. И аз съм стоял прав в маршрутка с 20 други, и съм се бутал като идиот, но дали го правя в бусчето или в автобуса ми е все едно, а поне маршрутката е по бърза.
Който не иска да се бута да не се бута. Да си хващат таксита. Никой не ви спира.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
StuNNeR:
...
Принципно не задълбавам в спорове, но явно не си ме разбрал. Това е в абзаца с нещата, които и аз не харесвам относно маршрутките. Казах, че не съм съгласна, че карат толкова бързо. Нарушават сигурността по пътищата. Да карат нормално, защото при всички случаи не спират по всички спирки и ще си останат по-бързи от автобусите и няма да губят клиенти спазвайки празилата за движение по пътищата.
Съжалявам за недоразумението. Може ти да не си внимавал като си чел или аз да не съм се изразила правилно.
Респект!
Що се отнася до замърсяването.. е не знам за него, но ще допълня като контрааргумент, че определено трафика в София е натоварен и повече превозни средства са нещо неприятно. От това страдат повече шофьорите: не се оплаквам - не съм го вписала.
И да карат по-бавно, пак ще е по-бързо от автобусите.
...
Принципно не задълбавам в спорове, но явно не си ме разбрал. Това е в абзаца с нещата, които и аз не харесвам относно маршрутките. Казах, че не съм съгласна, че карат толкова бързо. Нарушават сигурността по пътищата. Да карат нормално, защото при всички случаи не спират по всички спирки и ще си останат по-бързи от автобусите и няма да губят клиенти спазвайки празилата за движение по пътищата.
Съжалявам за недоразумението. Може ти да не си внимавал като си чел или аз да не съм се изразила правилно.
Респект!
Що се отнася до замърсяването.. е не знам за него, но ще допълня като контрааргумент, че определено трафика в София е натоварен и повече превозни средства са нещо неприятно. От това страдат повече шофьорите: не се оплаквам - не съм го вписала.
- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31
StuNNeR написа:Купили наще маршерутки с място за инвалид за да е широко вътре,сложили лепенка откъдето трябва да влиза инвалидната количка"не е вход" и готово,имаш си вече едно мини рейсче.А жалкото е че това място не се изпозва наистина по предназначението му!
Виждал съм да качват инвалиди поне 3 или 4 пъти!!! Това го спазват винаги!
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
WeiSTD написа:Не знам за вас, но аз мисля че тези маршрутки са спасението на софия. Ми ако няма маршрутки, нали хората пак трябва да пътуват. Това означава че пак ще се тъпчат, но просто в автобус, или че ще ходят с такси (което е по скъпо) или с кола, което влошава положението с движението.
А замислял ли си се на колко минути тръгват маршрутките? Между 10 и 15. През това време са минали 3-4 автобуса. А те събират между 150 и 200 души (поне така съм виждал да пише на икарусите). Та не разбрах от какво ни спасява една маршрутка, която събира 15 души (да стигнат до 20)? 600-800 души в автобус срещу 15-20 в маршрутка. Айде стига. Тези мои сметки не обезмислят маршрутките естествено. Например, ако учиш в стидентски град, а живееш в Люлин или Надежда, ще е много по-удобно да вземеш маршрутка, да си седнеш и срещу едно левче да отидеш на лекции. Но да ме карат докато седя да дишам пръднята на този правостоящия дето се е нагъзил точно пред лицето ми, е тая няма да я бъде. Маршрутката тръгва от моя блок и спира точно пред входа на работата ми, но точно поради тази причина не я ползвам, а си ходя с колата на работа.

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2