Откраднат, но не съвсем автомобил - моля, помощ!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от pepone » 03 Апр 2009, 14:51

someone написа:
Vlados написа:А как става пускането за издирване, някой може ли да обясни подробно.

Абе, Владос, що се правиш, че не знаеш - толкова е просто и лесно! Отиваш в РПУ-то при дежурния, той те праща при една леличка с компютър, диктуваш си регистрационния номер на автомобила, тя го чуква в системата и след 5 минути колата вече е обявена в бюлетина. :mhihi:

и оня като го намерят и извади пълномощното идват да те закопчеят щото лъжеш :confused: пробвано, явно доста хора го имат тоя проблем, а пълномощното няма давност.....

Потребител
Аватар

Мнение от chochobubik » 03 Апр 2009, 17:41

Аз има подобен проблем, но с кола която е стара - Москвич от 1977 год.. Бях го да дал на един и тоя идиот го беше продал още на другия ден на едни мангали. Нямам нито талон нито номера (колата е още със старите номера (белите). От КАТ ми издахоха Удостоверение за собственост. Полицая който ми издаде документа ми обясни, че талона (старите сивите) не му е необходим за бракуване, той иска регистрационните табели. Прати ме в районното да си пусна молба, че колата е предадена на вторични суровини с табелите и с бележката от районното да отида отново в КАТ и да я бракувам. На следващия ден отивам в районното - казвам, че колата е на вторични ... и т.н. Полицая ме изслушва накрая ми каза да си гледам работата, че това не е вярно и няма да ми мине номера. Сега съм с пръст в уста. :bang: :bang: :bang:
След време говорих с един "отговорен другар" от МВР и той ми каза, че има опасност да загазя за лъжесвидетелстване и тогава :bcry: :bcry: :bcry:

Потребител
Аватар

Мнение от nk_vn » 04 Апр 2009, 0:00

Именно в липсата на регистрационните табели се корени проблема. Те са достатъчни за да се оправи всеки един проблем. Излиза че ако ги нямаш и нямаш документи, няма оправия доживот, просто не е предвидено в никой закон. Шанса ти е да излъжеш успешно в полицията. Замислям се за създаване на база данни от такива проблемни коли и собственици, и при достатъчно голяма бройка - писмо до омбудсмана примерно, да придвижат някакъв закон...

chochobubik написа:Аз има подобен проблем, но с кола която е стара - Москвич от 1977 год.. Бях го да дал на един и тоя идиот го беше продал още на другия ден на едни мангали. Нямам нито талон нито номера (колата е още със старите номера (белите). От КАТ ми издахоха Удостоверение за собственост. Полицая който ми издаде документа ми обясни, че талона (старите сивите) не му е необходим за бракуване, той иска регистрационните табели. Прати ме в районното да си пусна молба, че колата е предадена на вторични суровини с табелите и с бележката от районното да отида отново в КАТ и да я бракувам. На следващия ден отивам в районното - казвам, че колата е на вторични ... и т.н. Полицая ме изслушва накрая ми каза да си гледам работата, че това не е вярно и няма да ми мине номера. Сега съм с пръст в уста. :bang: :bang: :bang:
След време говорих с един "отговорен другар" от МВР и той ми каза, че има опасност да загазя за лъжесвидетелстване и тогава :bcry: :bcry: :bcry:

Потребител
Аватар

Мнение от pepone » 04 Апр 2009, 6:09

явно доста хора имат подобен проблем, но всичко в милата родина е страхотно :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 04 Апр 2009, 8:02

колата софиска ли е имаш ли идея дали е някаде по софия пусни тука номер цвет ала бала и ще се оглеждаме пак в краина сметка
ИзображениеИзображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от chochobubik » 04 Апр 2009, 9:50

dizelboy написа:колата софиска ли е имаш ли идея дали е някаде по софия пусни тука номер цвет ала бала и ще се оглеждаме пак в краина сметка

Благодаря за съдействието
Колата е Москвич 412, зелена, номера е СО8843НА, но сигурно отдавна вече е предадена за скрап. Това е най-лошото

Потребител
Аватар

Мнение от chochobubik » 04 Апр 2009, 15:46

Това не е по темата точно, но въпреки това вижте на какво попаднах http://deltanews.bg/index.php?id=14816

Това е Република България. :bgflag: :bgflag: :bgflag:

За едни може за други не може

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Апр 2009, 14:09

chochobubik написа:Това не е по темата точно, но въпреки това вижте на какво попаднах http://deltanews.bg/index.php?id=14816

Това е Република България. :bgflag: :bgflag: :bgflag:

За едни може за други не може

Смятах, че вече няма с какво да ме изненадат, но този път съм шокиран :ranting:
Никой не мое ма връне на селу!

Предишна

Назад към Извън Темата