Каво точно не направих в Италия
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Каво точно не направих в Италия
На влизане в Италия на път за Франция както си е редно си взех от машината тикет за автомагистралата и си ме пусна бариерата нормално. Да де но като минахме покрай Венеция, моята половинка поиска да я разгледаме, защото била най.......и т.н. Давам аз на навигацията(Гармин) да ме закара до Вненция и следвам указанията. След 5 километра ме насочи към някакви там изходи, завъртя ме по някакви там "охлюви" и стигнах до бариерите за изход от магистралата. И тук нещо не се връзва. Значи жабарите си влизат с 50 км/ч и бариерите си се отварят автоматично. Аз влязох по плахо и гледам табела нещо на жабарски пише и показано да си покажеш билета на стъклото. Показвам го ама нищо не с случва. Как ли не го въртях и бариерата не се отваря. Машина за плащане нямаше, само един бутон за Хелп. Натиснах го и от един високоговорител нещо ми казаха на италиански, което естествено не разбрах. Дадох заден и влязох в друга клетка и там същото, а покрай мен жабарите си перкат с 40 и бариерата се отваря автоматично. Естествено нали са си малко меко казано загубени италианците при 5 свобидни бариери, точно зад мен се събра колона и направих задръстване. Слизам и питам тези зад мен какво да направя, а тоя взе да ми обяснява колко хубава кола била БМВ(като че ли не знам). Накрая дойде някакъв от обслужването и ми отвори бариерата и ми каза че тоя тикет не бил за тук. После на изхода от Венеция(след като я разгледахме) си взех нов билет и си продължих към Франция, но така и не разбрах какво точно направих, след като не съм нарушил никава маркировка или табела и следвах точно указанието на Гармина. Ако някой е запознат нека каже че ми е много интерсно. Машина за плащане нямаше, нещо ставаше автоматично и то безплатно.
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Такова нещо за пръв път чувам
На влизане в Италия за към Венеция не те върти навигацията като шашав, както е след това на излизане от Венеция за към Милано. Но това с тикчетата е много странно, някви нови системи са измислили
Но както казваш, че си си взел тикет от машината за вход към магистралата, а навигацията като те е препратила по друг път и на изхода е трябвало да покажеш тикета на стъклото т.е явно без да плащаш, явно става въпрос за някаква друга машина

Но както казваш, че си си взел тикет от машината за вход към магистралата, а навигацията като те е препратила по друг път и на изхода е трябвало да покажеш тикета на стъклото т.е явно без да плащаш, явно става въпрос за някаква друга машина

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Жабите влизат така на пакост защото имат телепас, ти нямаш, а пича те е съжалил и за това не ти е треснал глоба
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Nasti написа:Жабите влизат така на пакост защото имат телепас, ти нямаш, а пича те е съжалил и за това не ти е треснал глоба
Е добре де не можеше ли да си платя нещо и да си изляза без сеири. В крайна сметка нито един знак и маркировка не наруших, просто свих към Венеция и попаднах на тая бариера. Нещо пак не схващам къде ми грешката. Имах си и тикет за магистралата. Какво излиза, че не мога да я напусна тази магистрала чак до Генуа ли. Дайте повече обяснение, че пак ще пътувам до Франция и ако реша да разгледам някой друг град да не се излагам.
- 6inline
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Disco 300Tdi
ukelichko написа:Nasti написа:Жабите влизат така на пакост защото имат телепас, ти нямаш, а пича те е съжалил и за това не ти е треснал глоба
Е добре де не можеше ли да си платя нещо и да си изляза без сеири. В крайна сметка нито един знак и маркировка не наруших, просто свих към Венеция и попаднах на тая бариера. Нещо пак не схващам къде ми грешката. Имах си и тикет за магистралата. Какво излиза, че не мога да я напусна тази магистрала чак до Генуа ли. Дайте повече обяснение, че пак ще пътувам до Франция и ако реша да разгледам някой друг град да не се излагам.
Това е абонамент! На стъклото си имат предавател и всеки месец ти идват фактурите, къде си минавал и за колко. Печели се от време и бензин -не чакаш на опашките, при условие, че пътуваш много. Трябват ти постоянен адрес там, фактури ток, вода и прочие... Същото и във Франция.
Та като видиш 't', бегаш в противоположната лента. А знаци 't' има винаги предварително, гаранция.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Значи за да приключим темата, преди тези телепаси винаги има занак "Т" явно преди отбивката или под табелата доколкото разбрах. Защото нямаше раздел за друг вид плащане. И това е само за италианците и не трябва да се свива по тази отбивка а да се търси следващата. Отелно сега разгледах тикета от магистралата, нали ми остана след като минах на телепаса гратис и на него пише с какъв цвят е означено мястото за различните видове плащане. Значи ако искате да платите с кредит карта влизате в мястото на бариерите означено със син цвят, ако искате кеш с бял и така на татък. Иначе стават едни сеири не е истина. За мое оправдание искам да кажа че това ми се случи в проливен дъжд и голям трафик и не разгледах какво пише отзад на тикета.
7 мнения
• Страница 1 от 1