Каво точно не направих в Италия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Каво точно не направих в Италия

Мнение от ukelichko » 05 Апр 2009, 13:45

На влизане в Италия на път за Франция както си е редно си взех от машината тикет за автомагистралата и си ме пусна бариерата нормално. Да де но като минахме покрай Венеция, моята половинка поиска да я разгледаме, защото била най.......и т.н. Давам аз на навигацията(Гармин) да ме закара до Вненция и следвам указанията. След 5 километра ме насочи към някакви там изходи, завъртя ме по някакви там "охлюви" и стигнах до бариерите за изход от магистралата. И тук нещо не се връзва. Значи жабарите си влизат с 50 км/ч и бариерите си се отварят автоматично. Аз влязох по плахо и гледам табела нещо на жабарски пише и показано да си покажеш билета на стъклото. Показвам го ама нищо не с случва. Как ли не го въртях и бариерата не се отваря. Машина за плащане нямаше, само един бутон за Хелп. Натиснах го и от един високоговорител нещо ми казаха на италиански, което естествено не разбрах. Дадох заден и влязох в друга клетка и там същото, а покрай мен жабарите си перкат с 40 и бариерата се отваря автоматично. Естествено нали са си малко меко казано загубени италианците при 5 свобидни бариери, точно зад мен се събра колона и направих задръстване. Слизам и питам тези зад мен какво да направя, а тоя взе да ми обяснява колко хубава кола била БМВ(като че ли не знам). Накрая дойде някакъв от обслужването и ми отвори бариерата и ми каза че тоя тикет не бил за тук. После на изхода от Венеция(след като я разгледахме) си взех нов билет и си продължих към Франция, но така и не разбрах какво точно направих, след като не съм нарушил никава маркировка или табела и следвах точно указанието на Гармина. Ако някой е запознат нека каже че ми е много интерсно. Машина за плащане нямаше, нещо ставаше автоматично и то безплатно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 05 Апр 2009, 14:15

Такова нещо за пръв път чувам :shock: На влизане в Италия за към Венеция не те върти навигацията като шашав, както е след това на излизане от Венеция за към Милано. Но това с тикчетата е много странно, някви нови системи са измислили :mhihi:

Но както казваш, че си си взел тикет от машината за вход към магистралата, а навигацията като те е препратила по друг път и на изхода е трябвало да покажеш тикета на стъклото т.е явно без да плащаш, явно става въпрос за някаква друга машина :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от TERES » 05 Апр 2009, 21:20

италианците си перкат щото имат стикер на стъклото с който им се отчитат таксите, далаверата им е че не спират.

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 06 Апр 2009, 9:52

Жабите влизат така на пакост защото имат телепас, ти нямаш, а пича те е съжалил и за това не ти е треснал глоба
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 06 Апр 2009, 10:52

Nasti написа:Жабите влизат така на пакост защото имат телепас, ти нямаш, а пича те е съжалил и за това не ти е треснал глоба

Е добре де не можеше ли да си платя нещо и да си изляза без сеири. В крайна сметка нито един знак и маркировка не наруших, просто свих към Венеция и попаднах на тая бариера. Нещо пак не схващам къде ми грешката. Имах си и тикет за магистралата. Какво излиза, че не мога да я напусна тази магистрала чак до Генуа ли. Дайте повече обяснение, че пак ще пътувам до Франция и ако реша да разгледам някой друг град да не се излагам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Disco 300Tdi

Мнение от 6inline » 06 Апр 2009, 13:33

ukelichko написа:
Nasti написа:Жабите влизат така на пакост защото имат телепас, ти нямаш, а пича те е съжалил и за това не ти е треснал глоба

Е добре де не можеше ли да си платя нещо и да си изляза без сеири. В крайна сметка нито един знак и маркировка не наруших, просто свих към Венеция и попаднах на тая бариера. Нещо пак не схващам къде ми грешката. Имах си и тикет за магистралата. Какво излиза, че не мога да я напусна тази магистрала чак до Генуа ли. Дайте повече обяснение, че пак ще пътувам до Франция и ако реша да разгледам някой друг град да не се излагам.

Това е абонамент! На стъклото си имат предавател и всеки месец ти идват фактурите, къде си минавал и за колко. Печели се от време и бензин -не чакаш на опашките, при условие, че пътуваш много. Трябват ти постоянен адрес там, фактури ток, вода и прочие... Същото и във Франция.
Та като видиш 't', бегаш в противоположната лента. А знаци 't' има винаги предварително, гаранция.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 06 Апр 2009, 16:23

Значи за да приключим темата, преди тези телепаси винаги има занак "Т" явно преди отбивката или под табелата доколкото разбрах. Защото нямаше раздел за друг вид плащане. И това е само за италианците и не трябва да се свива по тази отбивка а да се търси следващата. Отелно сега разгледах тикета от магистралата, нали ми остана след като минах на телепаса гратис и на него пише с какъв цвят е означено мястото за различните видове плащане. Значи ако искате да платите с кредит карта влизате в мястото на бариерите означено със син цвят, ако искате кеш с бял и така на татък. Иначе стават едни сеири не е истина. За мое оправдание искам да кажа че това ми се случи в проливен дъжд и голям трафик и не разгледах какво пише отзад на тикета.
Изображение

Назад към Извън Темата