Във Франция шофьорите са неучтиви...(заглавие dir.bg)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Във Франция шофьорите са неучтиви...(заглавие dir.bg)

Мнение от Vasilen » 24 Мар 2005, 16:26

... и мразят пешеходците!
Това сочи проучване, публикувано във връзка с 6-я национален ден на учтивостта зад волана. Повече от 6 от десет автомобилисти считат, че френските водачи са агресивни и твърде рядко учтиви, са изводите от проучването направено сред самите шофьори.
"Годишният барометър за поведението на французите зад волана" е осъществен от Ад хок Рисърч по поръчка на застрахователната компания А Же Еф и Френската асоциация за превенция на поведението зад волана, която е организатор на Деня на учтивостта. 64% от запитаните шофьори правят обобщение за своите колеги зад кормилото, че са агресивни и неучтиви. 50% считат, че водачите не зачитат пешеходците, а 87% от французите се оплакват, че "често или понякога" не могат да пресекат улицата. 37% от шофьорите признават, че "често или редовно паркират на тротоара".
"Благоприличие, учтивост, уважение, търпение и мъдрост са понятия, които изглежда, че убягват от речника на французите, когато те сядат зад волана, е изводът от проучването. Прави се и сравнение с Великобритания, където броят на загиналите при пътнотранспортни произшествия е с 40% по-малък от този на жертвите във Франция.

източник http://dnes.dir.bg/LISTS/DNESNEW_mid_auto/news_594001.php dir.bg
Е а сега ми кажете че европейците са по културни :mhihi:
Мой колега се завърна скоро от Франция и потвърди :!:
Винаги съм се ядосвал като кажат е нали сме българи и за туй сме диваци зад волана, е вижте колегите от Франция не са цвете за мирисане!
May the BMW force be with you!

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 24 Мар 2005, 16:36

Брей тези французи се оказаха много любезни. :mhihi: :mhihi:
Изображение

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 24 Мар 2005, 16:43

Абе ако го спретнат това проучване в БГ ме страх кви ще бъдат резултатите....със сигурност ще сложим французите в задния си джоб!
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Правопис Мастър
Аватар
Кара: X5

Мнение от MOPKOB » 24 Мар 2005, 16:49

gazzzar написа:Абе ако го спретнат това проучване в БГ ме страх кви ще бъдат резултатите....със сигурност ще сложим французите в задния си джоб!

Чест и почитания .....
вЕрвай ми по-неучтиви от БГ шофьори, аз не съм виждал , а опита ми е скромен, пък дори не съм шАфиор! :lol:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 24 Мар 2005, 16:55

За България ще трябва и анкета за поведението на пешеходците. Тука се пресича навсякъде на общо основание независимо дали е червено или зелено и дали има или няма коли. Преди 2 години в Люксенбург за две седмици не видях някой да пресича на червено или там където не е указано. За справка Цариградско шосе на х-л Плиска предлага такива ситуации, които в нормална държава биха били монтаж за най - смешни видео клипове, но тука са си истина и бабичките загиват с торби в ръце вместо да минат през подлеза.

Назад към Извън Темата