Въпрос за ДДС

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Въпрос за ДДС

Мнение от стан » 19 Апр 2009, 19:51

Здравейте.

Някой има ли представа как мога да си взема ДДС-то от една газова уредба(около 200лв). Само не ми казвайте "с фактура" понеже това го знам и аз но ми е интересно други варианти няма ли ? Понеже предполагам трябва фирма на която се води бензинова кола, а стабилен човек с такава нямам... Не може да няма друг начин :roll: Всяко мнение ще ми е от полза

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 19 Апр 2009, 20:24

Е как ще стане без фактура бе колега?!
ДДС-то трябва да го е внесъл продавача, за да можеш да го изтеглиш...
Тъй-като тези действия са пряко свързани с издаване на фактура, просто няма как да минеш без нея...
Освен това фактурата, на чието име ще закупиш стоката трябва да е някоя фирма, която се занимава с транспортна дейност и да има автомобил с такова гориво (зимата НАП ни извиваше ръцете защо сме купили 10л бензин за дизеловите микробуси през студа)...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 19 Апр 2009, 20:29

Аз не съм казал че искам без фактура... ще ми се някой да обясни точно какво трябва да направя, от каква фирма трябва да е и т.н. понеже не съм наясно и да не стават проблеми като при вас

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 19 Апр 2009, 20:34

Доколкото знам единствения вариант е:
фактура от реална фирма, регистрирана по ДДС, издадена към фирма, извършваща транспортна дейност с такъв автомобил, също регистрирана по ДДС.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 19 Апр 2009, 20:59

Евала. Сега някой има ли реална фирма, регистрирана по ДДС, извършваща транспортна дейност с бензинов автомобил, също регистриран по ДДС ? Ще почерпя.

Получих информация че май може да е и строителна фирма. На ЛС тия работи

Назад към Извън Темата