Въпрос за ДДС
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Въпрос за ДДС
Здравейте.
Някой има ли представа как мога да си взема ДДС-то от една газова уредба(около 200лв). Само не ми казвайте "с фактура" понеже това го знам и аз но ми е интересно други варианти няма ли ? Понеже предполагам трябва фирма на която се води бензинова кола, а стабилен човек с такава нямам... Не може да няма друг начин
Всяко мнение ще ми е от полза
Някой има ли представа как мога да си взема ДДС-то от една газова уредба(около 200лв). Само не ми казвайте "с фактура" понеже това го знам и аз но ми е интересно други варианти няма ли ? Понеже предполагам трябва фирма на която се води бензинова кола, а стабилен човек с такава нямам... Не може да няма друг начин

- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Е как ще стане без фактура бе колега?!
ДДС-то трябва да го е внесъл продавача, за да можеш да го изтеглиш...
Тъй-като тези действия са пряко свързани с издаване на фактура, просто няма как да минеш без нея...
Освен това фактурата, на чието име ще закупиш стоката трябва да е някоя фирма, която се занимава с транспортна дейност и да има автомобил с такова гориво (зимата НАП ни извиваше ръцете защо сме купили 10л бензин за дизеловите микробуси през студа)...
ДДС-то трябва да го е внесъл продавача, за да можеш да го изтеглиш...
Тъй-като тези действия са пряко свързани с издаване на фактура, просто няма как да минеш без нея...
Освен това фактурата, на чието име ще закупиш стоката трябва да е някоя фирма, която се занимава с транспортна дейност и да има автомобил с такова гориво (зимата НАП ни извиваше ръцете защо сме купили 10л бензин за дизеловите микробуси през студа)...
- стан
- старши ентусиаст
-
Аз не съм казал че искам без фактура... ще ми се някой да обясни точно какво трябва да направя, от каква фирма трябва да е и т.н. понеже не съм наясно и да не стават проблеми като при вас
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Доколкото знам единствения вариант е:
фактура от реална фирма, регистрирана по ДДС, издадена към фирма, извършваща транспортна дейност с такъв автомобил, също регистрирана по ДДС.
фактура от реална фирма, регистрирана по ДДС, издадена към фирма, извършваща транспортна дейност с такъв автомобил, също регистрирана по ДДС.
- стан
- старши ентусиаст
-
Евала. Сега някой има ли реална фирма, регистрирана по ДДС, извършваща транспортна дейност с бензинов автомобил, също регистриран по ДДС ? Ще почерпя.
Получих информация че май може да е и строителна фирма. На ЛС тия работи
Получих информация че май може да е и строителна фирма. На ЛС тия работи
5 мнения
• Страница 1 от 1