ще падне ли акциза :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ....

ще падне ли акциза :)

Мнение от netsurfer_bg » 29 Апр 2009, 9:43

Цената на мощните автомобили пада с 10 000 лв.

Акцизите за мощните лимузини и джипове да бъдат премахнати, предлагат председателят на бюджетната комисия на парламента Румен Овчаров и група народни представители. С отпадането на акциза цените на мощните автомобили ще паднат с 10 000 - 15 000 лв. Предложението на Овчаров за промяна в Закона за акцизите и данъчните складове е внесено за разглеждане в парламента. То се прави по настояване на Брюксел.
Европейската комисия е изпратила уведомително писмо до България, че ще започне процедура срещу страната ни за нарушаване на директивите на общността. Сега в България се плащат акцизи за автомобили с двигатели над 120 киловата по системата DIN. Но има разлика в облагането на старите и новите автомобили. Например за мощно "Ауди" втора ръка с 333 конски сили акцизът е близо 15 000 лв. Но ако автомобилът е нов, дължимият акциз е малко над 11 000 лв.
Според ЕК при облагането на мощните автомобили, внесени в България от други страни от ЕС, не се взема предвид амортизацията им. Освен това , има дискриминация по отношение на определението за "нов автомобил". Според ЕК не е редно употребявани коли, за които не са изминали повече от 6 месеца от първата им регистрация или са на 6000 км пробег, да се облагат както чисто новите коли. Затова Овчаров предлага изцяло да отпадне акцизът за мощните коли. Промените ще влязат в сила от 1 януари 2010 г.
Да отпадне и ограничението да не се плаща акциз за горивото до 200 литра в резервоарите на влизащите в страната камиони от държави извън ЕС, предлага още Овчаров.
Източник: в-к "Стандарт"

А ДАНООО

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 29 Апр 2009, 10:19

:repost:
Виж в "Извън темата". тази информация е пускана поне 5 пъти в 5 различни теми. Да не говорим че инфото е от преди 1 седмица

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 29 Апр 2009, 10:22

Аз не мога да разбера Вие не четете ли преди да пускате теми ? :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от netsurfer_bg » 29 Апр 2009, 10:38

sambeto написа:Аз не мога да разбера Вие не четете ли преди да пускате теми ? :evil:

еми НЕ НЕ ЧЕТА, имам си личен живот и не следя целия форум :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 29 Апр 2009, 10:42

netsurfer_bg написа:
sambeto написа:Аз не мога да разбера Вие не четете ли преди да пускате теми ? :evil:

:weed:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 29 Апр 2009, 13:18

Escape написа:
netsurfer_bg написа:

Според мен се опитваш да ми се караш,ако искаш да се видим,и ще ти обясня как се следи форума ? :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от netsurfer_bg » 29 Апр 2009, 13:41

sambeto написа:
Escape написа:
netsurfer_bg написа:

Според мен се опитваш да ми се караш,ако искаш да се видим,и ще ти обясня как се следи форума ? :winky:

леле, леле, докъде стигнахме ... много се кефя на форумни играчи ... няма нужда да четеш вече мненията ми, ще помоля да изтрият темата, че играчите са много опасни :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 29 Апр 2009, 14:01

Акциза отпада от 1 януари 2010 г

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 29 Апр 2009, 14:15

VT5602AK написа:Акциза отпада от 1 януари 2010 г

Така е, но се очакват данъците на мощните и на старите коли да станат космически и изискуеми (демек вариянта да не плащаш данък ще е доста труден) и като калкулираш в някои случаи акциза би ти излезнал дори по евтин отколкото 2-3 години да плащаш данък
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 29 Апр 2009, 14:47

hemicharger написа:
VT5602AK написа:Акциза отпада от 1 януари 2010 г

Така е, но се очакват данъците на мощните и на старите коли да станат космически и изискуеми (демек вариянта да не плащаш данък ще е доста труден) и като калкулираш в някои случаи акциза би ти излезнал дори по евтин отколкото 2-3 години да плащаш данък
ще се напълни с Мки с бг номера :D

Назад към Извън Темата