Въпрос за внос на кола от САЩ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 28 Апр 2009, 10:07

явно са го променили,сорка сонда :uups: :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 29 Апр 2009, 4:49

Сондьор, тоя закон съм го чел, въпроса беше дали вноса е напълно безмитен (ДДС, мито, акциз) или само мито и ДДС се опрощават, а акциза остава?? Такова нещо бях чел отдавна, помня вече къде.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 29 Апр 2009, 9:26

The_Ancient написа:Сондьор, тоя закон съм го чел, въпроса беше дали вноса е напълно безмитен (ДДС, мито, акциз) или само мито и ДДС се опрощават, а акциза остава?? Такова нещо бях чел отдавна, помня вече къде.

Ми незнам за УСА, джипа от Сауди нищо не се плати, освен ДДС върху транспортните разходи, би трябвало да е едно и също.
Най лесно е да се отиде и да се пита началника на съответната районна митница / и без тва той трябва да разреши вноса/.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 29 Апр 2009, 9:28

най удачния вариант е да се отиде в митническа агенция и да се пита как стоят нещата, защото често се променят законите и изискванията.За транспорт от САЩ си приготви към 3к лева,защото непредвидени разходи винаги има.Мисля има облекчения някакви ако колата е чисто нова.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 29 Апр 2009, 23:57

То в момента шейните и АТВ-тата са на далавера от щатите и Канада.Преди седмица присъствах на отваряне на контейнер с такива работи и в първия момент :shock: ,целия беше пълен с части..Предполагам,че са разглобвани за повече место в контейнера а вероятно и за некаква гимнастика пред митницата.За колите взе да става доста сложно и гимнастиката си струва само за скъпи коли.Но дори и да се хванеш на такава процедура най добре е ти да си я куупиш от там колата,че на познат МЛ-а му стои втора година в районното който се оказа ,че е в схема със застрахователна измама,обявена е за открадната в Атланта месец след регистрирането и в България.В последно време ги разтоварват в Литва ,регистрират се и идват с номера от Литва.Варианта с американски табели нещо взе да куца,взеха да правят проверк на такива коли,особено скъпите.
Изображение

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Въпрос за внос на кола от САЩ?

Мнение от Huku » 30 Апр 2009, 0:09

Аха, и тука един чичка си беше вкарал един ML ама понеже никой не му го купува и си сложи набързо БГ номера.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 30 Апр 2009, 0:25

Сондьора написа:
The_Ancient написа:Сондьор, тоя закон съм го чел, въпроса беше дали вноса е напълно безмитен (ДДС, мито, акциз) или само мито и ДДС се опрощават, а акциза остава?? Такова нещо бях чел отдавна, помня вече къде.

Ми незнам за УСА, джипа от Сауди нищо не се плати, освен ДДС върху транспортните разходи, би трябвало да е едно и също.
Най лесно е да се отиде и да се пита началника на съответната районна митница / и без тва той трябва да разреши вноса/.

То това ще е някъде в далечното бъдеще, ако въобще има смисъл от такова нещо. Иначе колите като ги стоварят на Солун и там отворят контейнера минават ли митница въобще в БГ? На ход може ли да се докара от Гърция или с платформа?

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 30 Апр 2009, 1:45

супер темичка , все по-интересна :D Сега се чува , че събират всички такси авансово при влизането, иначе вноса си е ОК , но условията са невъзможни. Всичко накуп и после като излизаш в границите на 6 месеца ти ги връщат в срок до 1 месец (да им вземат лихвата поне))) Отделно БГ гражданската доста набъбна за US табелите (и всички чужди) , та и това е неприятен факт

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 30 Апр 2009, 2:11

V-max написа:супер темичка , все по-интересна :D Сега се чува , че събират всички такси авансово при влизането, иначе вноса си е ОК , но условията са невъзможни. Всичко накуп и после като излизаш в границите на 6 месеца ти ги връщат в срок до 1 месец (да им вземат лихвата поне))) Отделно БГ гражданската доста набъбна за US табелите (и всички чужди) , та и това е неприятен факт

То нема как да ти съберат всички такси по простата причина ,че не се знае тая кола колко ще стои тук.то ако почнат да събират такси от всяка кола с чужда регистрация къде ще е края.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 30 Апр 2009, 9:51

The_Ancient написа:
Сондьора написа:

То това ще е някъде в далечното бъдеще, ако въобще има смисъл от такова нещо. Иначе колите като ги стоварят на Солун и там отворят контейнера минават ли митница въобще в БГ? На ход може ли да се докара от Гърция или с платформа?

ЗАвиси от теб, можеш да го качиш и на ферибот до италия и от там на ход. Ако си с контейнер може да си го докараш директно до БГ. Тогава стоката се води транзит и се отваря тук.

п.п. Сега вкарваме една стока в 20фт контейнер от УСА. С кораб е до Холандия от там с ТИР до БГ склад, цена 3000$. Има вариант до Констанца цена 2000$, но се бави с 1 месец.

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 30 Апр 2009, 11:15

GVT написа:
V-max написа:супер темичка , все по-интересна :D Сега се чува , че събират всички такси авансово при влизането, иначе вноса си е ОК , но условията са невъзможни. Всичко накуп и после като излизаш в границите на 6 месеца ти ги връщат в срок до 1 месец (да им вземат лихвата поне))) Отделно БГ гражданската доста набъбна за US табелите (и всички чужди) , та и това е неприятен факт

То нема как да ти съберат всички такси по простата причина ,че не се знае тая кола колко ще стои тук.то ако почнат да събират такси от всяка кола с чужда регистрация къде ще е края.

така казват че е схемата в момента за коли от САЩ , предвид че ги спират постоянно американските номера и даже идват агенти от ДАНС да проверяват документите на място и ако има нещо нередно директно ти я прибират на митнически паркинг всичко е възможно...

Предишна

Назад към Извън Темата