Нови радари?
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Нови радари?
Вчера пътувах към Монтана и по пътя след отбивката за Ботевград от магистралта - това е онзи път с по две ленти във всяка посока - бяха застанали полицаи с вклщчен радар. Аз си карам с радар детектор по принцип и не се притесних, но се изненадах, когато минах покрай тях и сигнала отчете "K alert" , а не както обикновено "X alert" . Сигналът със сигурност беше от полицаите, в смисъл, не е имало бензиностанция или нещо друго наоколо, даже пищеше по малко по-разли4ен начин. После в Монтана имаше няколко патрулки, но бяха нови коли- Ситроени някакви, малко по-надолу по пътя пък имаше цивилна астра, пак с радар. Та очевидно има някакво обновление и май и с радарите е така. Друг вариант е да са ме засекли с ония лазерите, но доколкото знам те не стоят постоянно включени. Та някой имал ли е подобна случка в близките дни и знае ли нещо за нови системи в КАТ?
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Един приятел скоро ми се оплака от същите СИТРОЕНИ.Въпрсоният му анти радар,даже не ги отчел... Така ,че сиг с по нова технология ,но и за тях ще се измисли нещо 

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Re: Нови радари?
mangini написа:Вчера пътувах към Монтана и по пътя след отбивката за Ботевград от магистралта - това е онзи път с по две ленти във всяка посока - бяха застанали полицаи с вклщчен радар. Аз си карам с радар детектор по принцип и не се притесних, но се изненадах, когато минах покрай тях и сигнала отчете "K alert" , а не както обикновено "X alert" . Сигналът със сигурност беше от полицаите, в смисъл, не е имало бензиностанция или нещо друго наоколо, даже пищеше по малко по-разли4ен начин. После в Монтана имаше няколко патрулки, но бяха нови коли- Ситроени някакви, малко по-надолу по пътя пък имаше цивилна астра, пак с радар. Та очевидно има някакво обновление и май и с радарите е така. Друг вариант е да са ме засекли с ония лазерите, но доколкото знам те не стоят постоянно включени. Та някой имал ли е подобна случка в близките дни и знае ли нещо за нови системи в КАТ?
Не се сдържа да попиташ колегите

Тъкмо ще разберем каква е хавата

- king Ding-a-ling
- Потребител
-
- Кара: E66,D3
ми нормално колеги
тук в щатите куките са с К и Ка честоти
така че вероятно и в бг вече са се модернизирали
все пак сме 21 век
тук в щатите куките са с К и Ка честоти
така че вероятно и в бг вече са се модернизирали
все пак сме 21 век

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
На мен ми е интересно някой от колегите полицаи да разясни за новите астрички. Или по-точно с новият модел светлини - има една редовно "скрита" такава на Сливница.
Това, което ми направи впечатление са странните светлини отгоре - вместо нормалните 2 лампи със знак POLICE по средата, на тези астри лампите оформят нещо като триъгълник и по средата има някаква бяла джунджурия, която стърчи на 15-20см над покрива на колата.
Аз си мислех, че това е излъчвателят на вграден в патрулката радар, но дали? Ако не е "фирмена" тайна де
Това, което ми направи впечатление са странните светлини отгоре - вместо нормалните 2 лампи със знак POLICE по средата, на тези астри лампите оформят нещо като триъгълник и по средата има някаква бяла джунджурия, която стърчи на 15-20см над покрива на колата.
Аз си мислех, че това е излъчвателят на вграден в патрулката радар, но дали? Ако не е "фирмена" тайна де

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
хаха... "К" обхватаа почти вече не се използва на запад. всичко е на Ка, Ка екстендед (удължен- предимно пулсови) и на лазери.
нашите полицай се се "оборудвали" със технология отпреди 25 години.
...поне сега лесно ще се различават от "шума" във "Х" честотния обхват... като чуеш "К" и шанса да е е полицейски радар е почти на 100%.
единствената полза за пътната полиция е че "К" радара има по-бърза "сходимост" и отчита резултата по-бързо (3 секунди) докато на Х му трябват около 5 секунди...
нашите полицай се се "оборудвали" със технология отпреди 25 години.
...поне сега лесно ще се различават от "шума" във "Х" честотния обхват... като чуеш "К" и шанса да е е полицейски радар е почти на 100%.
единствената полза за пътната полиция е че "К" радара има по-бърза "сходимост" и отчита резултата по-бързо (3 секунди) докато на Х му трябват около 5 секунди...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Тия радари са незаконни все още. Трябва дасе промени закона с наредба за да могат да се въведът официално така че като ви спрат им искаите документите на радара и ги питаите кога е минал преглед и кои го е одобрил тоя радар за употреба от КАТ. Имаше новина относно това с дир.бг преди месец задето спират и глобяват на база този радар които е по нов и не е одобрен все още. Иначе нормално като карам си имам дисплаи на детектора които ми отчита близост до радара на полицаите от 1 до 5. И ако видя да ми става на 2 веднага ще намаля и аз ги следя напоследък и ми е интересно с какви радари работят. Между другото често съм преминавал покраи патрулка с превишена скорост. Патрулката спряна радара отпред на таблото седи и се вижда само че спрян и колегите спят вътре.
Също така съм забелязал че когато радара им запечата нечия скорост и спрат някои радара вече не работи поне 5 минути докато го глобяват и после пак го пускат като ресетнат скоростомера предполагам. Да не си помислите а има радар а няма радар. Тия аномалии се засичат по улица 202 където често седят че даже веднъж ги засякох там с 2 радара. Един в началото и ти го подминаваш и ускоряваш и хоп 400 метра по надолу зад ъгъла друг радар. Само дето ако имаш хубаво радарче и него го хващаш навреме за да намалиш.
Най-важното е да се кара съобразително в градски условия. Ако превишавате скоростта с над 50км. в някои случаи и радара няма да ви помогне.

Също така съм забелязал че когато радара им запечата нечия скорост и спрат някои радара вече не работи поне 5 минути докато го глобяват и после пак го пускат като ресетнат скоростомера предполагам. Да не си помислите а има радар а няма радар. Тия аномалии се засичат по улица 202 където често седят че даже веднъж ги засякох там с 2 радара. Един в началото и ти го подминаваш и ускоряваш и хоп 400 метра по надолу зад ъгъла друг радар. Само дето ако имаш хубаво радарче и него го хващаш навреме за да намалиш.

Най-важното е да се кара съобразително в градски условия. Ако превишавате скоростта с над 50км. в някои случаи и радара няма да ви помогне.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Аз немога да разбера кви нови, от 5+ години имам анти радар и си изписва К, Ка и Х банд зависи от радара който ползват куките.
Единствените нововъведения които направиха е да са хем с радар и с камера, да нема мърдане и така.
Единствените нововъведения които направиха е да са хем с радар и с камера, да нема мърдане и така.
Сондьора написа:Аз немога да разбера кви нови, от 5+ години имам анти радар и си изписва К, Ка и Х банд зависи от радара който ползват куките.
Ми до сега когато са ме засичали куки, винаги са били само с Х банд, К и Ка пищят, когато минавам покрай бензиностанции и т.н. Плюс това, К сигнала от радара на полицаите се различаваше от К сигнал като спра на бензиностанция например, в смисъл, самия звук беше различен. Така че съм сигурен, че поне мен за пръв път ме засякоха с друг тип радар.
9 мнения
• Страница 1 от 1