Нови радари?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Нови радари?

Мнение от mangini » 07 Май 2009, 14:27

Вчера пътувах към Монтана и по пътя след отбивката за Ботевград от магистралта - това е онзи път с по две ленти във всяка посока - бяха застанали полицаи с вклщчен радар. Аз си карам с радар детектор по принцип и не се притесних, но се изненадах, когато минах покрай тях и сигнала отчете "K alert" , а не както обикновено "X alert" . Сигналът със сигурност беше от полицаите, в смисъл, не е имало бензиностанция или нещо друго наоколо, даже пищеше по малко по-разли4ен начин. После в Монтана имаше няколко патрулки, но бяха нови коли- Ситроени някакви, малко по-надолу по пътя пък имаше цивилна астра, пак с радар. Та очевидно има някакво обновление и май и с радарите е така. Друг вариант е да са ме засекли с ония лазерите, но доколкото знам те не стоят постоянно включени. Та някой имал ли е подобна случка в близките дни и знае ли нещо за нови системи в КАТ?

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 07 Май 2009, 14:45

Един приятел скоро ми се оплака от същите СИТРОЕНИ.Въпрсоният му анти радар,даже не ги отчел... Така ,че сиг с по нова технология ,но и за тях ще се измисли нещо :)
Изображение
a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Re: Нови радари?

Мнение от Runnaway » 07 Май 2009, 14:50

mangini написа:Вчера пътувах към Монтана и по пътя след отбивката за Ботевград от магистралта - това е онзи път с по две ленти във всяка посока - бяха застанали полицаи с вклщчен радар. Аз си карам с радар детектор по принцип и не се притесних, но се изненадах, когато минах покрай тях и сигнала отчете "K alert" , а не както обикновено "X alert" . Сигналът със сигурност беше от полицаите, в смисъл, не е имало бензиностанция или нещо друго наоколо, даже пищеше по малко по-разли4ен начин. После в Монтана имаше няколко патрулки, но бяха нови коли- Ситроени някакви, малко по-надолу по пътя пък имаше цивилна астра, пак с радар. Та очевидно има някакво обновление и май и с радарите е така. Друг вариант е да са ме засекли с ония лазерите, но доколкото знам те не стоят постоянно включени. Та някой имал ли е подобна случка в близките дни и знае ли нещо за нови системи в КАТ?

Не се сдържа да попиташ колегите ;) И правилно :)

Тъкмо ще разберем каква е хавата :)
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Потребител
Аватар
Кара: E66,D3

Мнение от king Ding-a-ling » 07 Май 2009, 15:16

ми нормално колеги
тук в щатите куките са с К и Ка честоти
така че вероятно и в бг вече са се модернизирали
все пак сме 21 век :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 07 Май 2009, 15:21

На мен ми е интересно някой от колегите полицаи да разясни за новите астрички. Или по-точно с новият модел светлини - има една редовно "скрита" такава на Сливница.
Това, което ми направи впечатление са странните светлини отгоре - вместо нормалните 2 лампи със знак POLICE по средата, на тези астри лампите оформят нещо като триъгълник и по средата има някаква бяла джунджурия, която стърчи на 15-20см над покрива на колата.
Аз си мислех, че това е излъчвателят на вграден в патрулката радар, но дали? Ако не е "фирмена" тайна де ;)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Май 2009, 15:24

хаха... "К" обхватаа почти вече не се използва на запад. всичко е на Ка, Ка екстендед (удължен- предимно пулсови) и на лазери.

нашите полицай се се "оборудвали" със технология отпреди 25 години.

...поне сега лесно ще се различават от "шума" във "Х" честотния обхват... като чуеш "К" и шанса да е е полицейски радар е почти на 100%.

единствената полза за пътната полиция е че "К" радара има по-бърза "сходимост" и отчита резултата по-бързо (3 секунди) докато на Х му трябват около 5 секунди...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 08 Май 2009, 11:31

Тия радари са незаконни все още. Трябва дасе промени закона с наредба за да могат да се въведът официално така че като ви спрат им искаите документите на радара и ги питаите кога е минал преглед и кои го е одобрил тоя радар за употреба от КАТ. Имаше новина относно това с дир.бг преди месец задето спират и глобяват на база този радар които е по нов и не е одобрен все още. Иначе нормално като карам си имам дисплаи на детектора които ми отчита близост до радара на полицаите от 1 до 5. И ако видя да ми става на 2 веднага ще намаля и аз ги следя напоследък и ми е интересно с какви радари работят. Между другото често съм преминавал покраи патрулка с превишена скорост. Патрулката спряна радара отпред на таблото седи и се вижда само че спрян и колегите спят вътре. :)
Също така съм забелязал че когато радара им запечата нечия скорост и спрат някои радара вече не работи поне 5 минути докато го глобяват и после пак го пускат като ресетнат скоростомера предполагам. Да не си помислите а има радар а няма радар. Тия аномалии се засичат по улица 202 където често седят че даже веднъж ги засякох там с 2 радара. Един в началото и ти го подминаваш и ускоряваш и хоп 400 метра по надолу зад ъгъла друг радар. Само дето ако имаш хубаво радарче и него го хващаш навреме за да намалиш. :D :D
Най-важното е да се кара съобразително в градски условия. Ако превишавате скоростта с над 50км. в някои случаи и радара няма да ви помогне.
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 08 Май 2009, 12:24

Аз немога да разбера кви нови, от 5+ години имам анти радар и си изписва К, Ка и Х банд зависи от радара който ползват куките.
Единствените нововъведения които направиха е да са хем с радар и с камера, да нема мърдане и така.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 08 Май 2009, 12:53

Сондьора написа:Аз немога да разбера кви нови, от 5+ години имам анти радар и си изписва К, Ка и Х банд зависи от радара който ползват куките.
Единствените нововъведения които направиха е да са хем с радар и с камера, да нема мърдане и така.

Ми до сега когато са ме засичали куки, винаги са били само с Х банд, К и Ка пищят, когато минавам покрай бензиностанции и т.н. Плюс това, К сигнала от радара на полицаите се различаваше от К сигнал като спра на бензиностанция например, в смисъл, самия звук беше различен. Така че съм сигурен, че поне мен за пръв път ме засякоха с друг тип радар.

Назад към Извън Темата