Отново да призовем всички колеги за по-разумно шофиране!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 07 Май 2009, 17:56

Значи аз съм навъртял около 1000 км. тези почивни дни. Равносметката - София - Търговище 320 км. на там карах със скорост 130 - 140 по магистралата, извън нея около 100 и стигнах за 3 часа и 50 минути.
На връщане съм поддържал скорост 90 извън магистралата, а на магистралата 120 и пристигнах за 4 часа и 10 - 15 минути. Така че не си заслужава да се експериментира с автомобила и с живота, и да се кара с висока скорост. + това аз лично нямам доверие на автомобил, който е вече 15 1/2 годишен. Въпреки че всичко му е прегледано и е ОК.
Айде замислете се колко са стабилни нашите БМВ ковчези било то нови или стари. Все пак по-добри са от другите марки, но в какво?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 08 Май 2009, 10:07

Каквото и да дискутираме оправия няма-нека си чупят кратуните.
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар
Кара: без долен лв педал
Мечтае да кара: Х 6

Мнение от Blond_G » 08 Май 2009, 21:18

saleen написа:Каквото и да дискутираме оправия няма-нека си чупят кратуните.

Не си прав по цял ден разни тикви закъсняват с един светофар или 2 коли... :roll: дали 6те строшат само техните кратуни :idea:
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 08 Май 2009, 21:21

Призовавам всички колеги, не само каращите БМВ и не само призовавам, а ги моля:

1. Не минавайте на тъмно червено
2. Опитвайте се да пускате мигач поне 5 метра преди да маневрирате, ако изобщо сте се сетили да пускате нещо толкова излишно като мигач
3. Не карайте със 80+ в гъсто населено място
4. Не ме изпреварвайте бясно когато спра на пешеходна пътека (знам че е грях :winky: )
5. Не карайте по средата на двулентов двупосочен път или акокарата и идва насрещно поне се приберете за да не си счупя колата в канавката избягвайки челен удар.
6. Не спирайте в средата на кръстовище когато ви засече червеното (мислете навреме)
7. Изпреварвайте само когато имате видимост, ако е възможно
8. Не ме засичайте, ще ви пусна да минете, просто дайте мигач или знак какво точно искате, трудно е да се гадае.
9. Когато правите брутално нарушение от вида (обратен завой в средата на кръстовището на Стамболийски и Опълченска) и някой ви се разсвири поне не го псувайте (вие сте си виновни)
10. Преустройвайте се в правилната лента за завой, за да не държите колоната за направо (знам, че знаете коя е правилата)
11. Ако не карате с максиамлната скорост обозначена за даден многолентов участък не стойте в лява лента или поне се прибирайте, когато някой ви настигне
12. КОгато се вливате на главен път имайте предвид, че не сте с предимство

Ако спазвате тези 12 прости правила и станете болшинство, може и да стигате по бързо и с по малко нерви от точка А до точка В, а и да си спестите катастрофи и имайте предвид, че всеки тарикат е породен от друг тарикат!
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата