M3 да се регистрира като не-акцизен - възможно ли е ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от MmPaint » 07 Май 2009, 16:53

:shock: не знам какво да кажа , доста драма и забава има в темата :D не че търся контакти за да се направи ,а просто мнение дали знаете някой да го е правил.при това , мисля че в мой + , имам шанс да регистрирам колата в много други градове , освен софия , и мисля че ще е по лесно да се направи .но мнението на колегата alx така малко потвърждава моето мнение , че има прекалено много неща ,които могат да се объркат отколкото с 325чка.колкото до акциза , да пада , но не се знае какви ще са последствията , защото все пак живееме в великата българия и се ше се намери начин да ни дерат, колкото до КАТ - там всеки се мисли за Бог и че всички са пряко зависими от тях.На мене в Германия каско + данък за година са ми 1500 - 2000 евро за М3 , но с малки врътки и отстъпки.ако и тука дигнат данъците , каското на м-ката няма да е като каското на 320ка и няма да има смисъл.регистрараш колата на познат с жилищна рефистрация там и ще плащаш по - малко от колкото в бг . то нали цялата работа е да се спестят пари , или в случая само и само да не се дават на държата и на КАТ( там може и една кутия Амфора ) . това е въпроса...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 07 Май 2009, 17:26

Най-добре изчакай 2010г да паднат акцизите и тогава си я вземи. Няма смисъл да се набутваш за далавери и други работи за няколко месеца. Но имай впредвид,че кола като Мката не е просто да събереш парите и да си я купиш. Парите дето ги даваш за бензин, гуми подръжка или недай си боже ако нещо се счупи пак са си доста. А проблемите се увеличават пропорционално на годините на колата. Така ,че и без акциз си помисли дали си заслужава.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 07 Май 2009, 17:33

bavareca_86 написа:
Escape написа:
vld написа:П.С.2 Човек който веднъж е регистрирал БМВ редовно в КАТ София, никога не би си помислил, че има начин да дадеш кеш и да ти я регистрират като двайска ;)Не че няма начин да караш М на добра цена, има, но не по този начин ;)

И аз някакси не си го представям ония с цаисите на канала да регистрира М3-ка като 320ка.
и понеже е един с цайси на каналите тоя е такъв безподобен боклук 4е при един проблем направо ми идваше да му лисна 4ервата :evil: :evil:

Само дето не той прави проблема с регистрацията, а тази на гишето като въведе вина и се покаже разминавката, го препраща към един униформен чичко, който идва да те пита що е така ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 07 Май 2009, 19:46

MmPaint написа::shock: не знам какво да кажа , доста драма и забава има в темата :D не че търся контакти за да се направи ,а просто мнение дали знаете някой да го е правил.при това , мисля че в мой + , имам шанс да регистрирам колата в много други градове , освен софия , и мисля че ще е по лесно да се направи .но мнението на колегата alx така малко потвърждава моето мнение , че има прекалено много неща ,които могат да се объркат отколкото с 325чка.колкото до акциза , да пада , но не се знае какви ще са последствията , защото все пак живееме в великата българия и се ше се намери начин да ни дерат, колкото до КАТ - там всеки се мисли за Бог и че всички са пряко зависими от тях.На мене в Германия каско + данък за година са ми 1500 - 2000 евро за М3 , но с малки врътки и отстъпки.ако и тука дигнат данъците , каското на м-ката няма да е като каското на 320ка и няма да има смисъл.регистрараш колата на познат с жилищна рефистрация там и ще плащаш по - малко от колкото в бг . то нали цялата работа е да се спестят пари , или в случая само и само да не се дават на държата и на КАТ( там може и една кутия Амфора ) . това е въпроса...

Ми първо не знам как го виждаш това регистриране в друг град. Регистрацията е в КАТ по местоживеене по лична карта на човека който го регистрира. Нещо не виждам как ще стане без вадене на нова лична карта в друг град. После да не говорим че като си смениш л.к. трябва леко да си презавериш и всички документи в които има старата ти карта. Бе както и да е ....отнесох се.

Цялата тема е леко безсмислена. Очевадно нямаш пари за М3-ка след като питаш как да и спестиш акциза. Ама то не е само акциза.... после се почва масла, високоскоростни гуми, спортни накладки и т.н. с две думи пари, пари и пак пари. Не можеш да и сложиш наливно масло от кварталния магазин.
Един колега беше написал "в Германия който може да си позволи порше на лизинг, си купува Опел. В България ако имаш пари за Опел си купуваш Порше на лизинг"

Потребител
Аватар

Мнение от MmPaint » 07 Май 2009, 20:19

Escape колега не разбираш ли ,че целта е да не се дават пари на държавата! на враг No1 :D а колкото до регистрирането , за кво са ти роднините изобщо , ако не можеш да пернрнеш по една кола и на техно име ...
колкото до ВИН-а , предполагам , че щом е ставало за 1-2-3 или повече 325 значи не е проблем ( всички пак в рамките на кутия амфора )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boby29 » 07 Май 2009, 22:07

MmPaint написа:Escape колега не разбираш ли ,че целта е да не се дават пари на държавата! на враг No1 :D а колкото до регистрирането , за кво са ти роднините изобщо , ако не можеш да пернрнеш по една кола и на техно име ...
колкото до ВИН-а , предполагам , че щом е ставало за 1-2-3 или повече 325 значи не е проблем ( всички пак в рамките на кутия амфора )

Не че нещо, ама какво точно те накара да смениш голфа? По душа си си голфаджия... Хората говорят ли говорят той едно си знае!
Вземи си самолет, но провери дали може да лети на LPG! Все пак тънко трябва да излезе... Как не са се сетили хората досега, пък и баба ти вероятно ще е доволна да го запишеш на нейно име.
Може да питаш във форума и за М-ката дали не може да се мине на LPG или мислеше да го поместиш в отделна тема? :wtf:
Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!

Потребител
Аватар

Мнение от MmPaint » 07 Май 2009, 23:27

абе хора не бъдете тъпи хейтъри !!! не можете ли човешки да отговорите . на който не му изнася да не се обажда ! имам конкретен въпрос и искам отговор , не тъпи забележки.купих си на голф 17 и ми вършеше работа и до там . това за каране не става ! ако не сте го разбрали точно вие и се хващате за най-малката дреболия,значи имате или страх от голфове или сте като коне с капаци ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 07 Май 2009, 23:33

Ако напрайм подписка дали ше го баМнат :help: :help: :help:
In Ban We Trust!

Потребител
Аватар

Мнение от MmPaint » 07 Май 2009, 23:39

:D ше ти нАправа услуга и и Я ЧЕ се пОдпиша !
айде малко по -сериозно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 08 Май 2009, 2:21

А бе приятел, като държавата ти е враг #1,
що киснеш там? :mhihi:

Много сметки правиш...ако имаш възможност
си събери парички и си плати акциза...
Говориш все едно имаш големо желание за
м-ка, но кинтите не ти достигат.
Пък и така като си почнал, никой няма да те
вземе насериозно.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от MmPaint » 08 Май 2009, 4:37

явно ще разчитаме като падне акциза да не се променят други неща , поне аз така ще направя.а автомобилчето ще си го купя 100 % не е за изпускане определено 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shpeki » 08 Май 2009, 17:47

boby29 написа:
MmPaint написа:Escape колега не разбираш ли ,че целта е да не се дават пари на държавата! на враг No1 :D а колкото до регистрирането , за кво са ти роднините изобщо , ако не можеш да пернрнеш по една кола и на техно име ...

Не че нещо, ама какво точно те накара да смениш голфа? По душа си си голфаджия... Хората говорят ли говорят той едно си знае!
Вземи си самолет, но провери дали може да лети на LPG! Все пак тънко трябва да излезе... Как не са се сетили хората досега, пък и баба ти вероятно ще е доволна да го запишеш на нейно име.
Може да питаш във форума и за М-ката дали не може да се мине на LPG или мислеше да го поместиш в отделна тема? :wtf:

Може бе, нема нужда да пуска друга тема отсега му казвам :P :P

Потребител
Аватар

Мнение от MmPaint » 08 Май 2009, 20:46

поздрави на родителите :D :D :D

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 08 Май 2009, 22:15

MmPaint написа:поздрави на родителите :D :D :D
поздрави на родителката ти :!:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Май 2009, 22:24

хайде... стига.

разбралите - разбрали.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Предишна

Назад към Извън Темата