Въпрос относно горивна смес..?
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
Въпрос относно горивна смес..?
Възникна един спор м/у мен и един приятел относно горивната смес.
Аз твърдя, че понятието "богата смес" , е когато въздуха е в повече, а "бедна смес" , когато въздуха е малко
Той твърди, че "богата смес", е когато бензина е в повече и "бедна смес", когато бензина е по-малко
После започна да ми обяснява, че зависело дали става въпрос за горивна смес или въздушна смес...
Аз незнам ква е тая въздушна смес..? За мен сместа е една, и тя си е пропорция м/у гориво и въздух
Въпроса ми е кога сместа се нарича богата/бедна...?
Аз твърдя, че понятието "богата смес" , е когато въздуха е в повече, а "бедна смес" , когато въздуха е малко

Той твърди, че "богата смес", е когато бензина е в повече и "бедна смес", когато бензина е по-малко

После започна да ми обяснява, че зависело дали става въпрос за горивна смес или въздушна смес...

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Re: Въпрос относно горивна смес..?
И е прав^Joreto написа:Той твърди, че "богата смес", е когато бензина е в повече и "бедна смес", когато бензина е по-малко![]()

Последна промяна St.Dilov на 11 Май 2009, 0:09, променена общо 1 път
^Joreto написа:... После започна да ми обяснява, че зависело дали става въпрос за горивна смес или въздушна смес...
И още нещо:
Понятието "смес" предполага ПОНЕ два компонента (в случая гориво и въздух) и за това е гориво-въздушна смес
Просто не може да се каже само горивна смес или въздушна смес

В богатата смес горивото е повече от необходимия за пълното му изгаряне кислород в съответното количество въздух и остава неизгоряло (неуползотворено) количество гориво
В бедната смес въздуха (съответно кислорода в него) е в повече от необходимия за пълното изгаряне на подаденото количество гориво, т.е. не се уползотворява напълно обема на двигателя.
Последна промяна tsb_bg на 11 Май 2009, 0:22, променена общо 1 път
Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 28 Юли 2009, 16:53, променена общо 1 път
- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
Сместа е една! Както каза колегата tsb_bg! Аз мисля, че когато гориво-въздушната смес е богата, въздуга е повече! Мисля , че се нарича "богата", защото е богата на кислород.. и бедна смес, когато е бедна на кислород. Явно другите не мислят така..
Може и аз да греша незнам.. 

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Ми приятеля ти е отговорил много правилно : Има разлика кое питаш ? Въздушна смес или Горивна Смес.... Иначе е едно и също нещо, просто водещото вещество е различно...
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Абсолютно точноtsb_bg написа:В богатата смес горивото е повече от необходимия за пълното му изгаряне кислород в съответното количество въздух и остава неизгоряло (неуползотворено) количество гориво

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
SaSo написа:Ми приятеля ти е отговорил много правилно : Има разлика кое питаш ? Въздушна смес или Горивна Смес.... Иначе е едно и също нещо, просто водещото вещество е различно...
Те такъв филм няма като 2 вида смеси и водещ компонент

Сместа се нарича гориво-въздушна и тя е богата,когато съдържа повече гориво от оптималното съотношение за пълното му изгаряне в зададен режим на работа на двигателя. И е бедна когато въздуха е повече от оптималното съотношение между двата компонента при същия този зададен режим...

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
кратка справка из нета, като например тука /макар и старичко/ :
цъъък
ще те предпази от такива теми, и дилеми....
цъъък
ще те предпази от такива теми, и дилеми....
11 мнения
• Страница 1 от 1